Terhesség hétről-hétre 7. hét

A terhesség 7. hete is izgalmas változásokat tartogat az anya és a baba életében.

Anyai szervezet – terhesség 7. hete

A terhesség 7. hetében már valószínűleg gyötörnek a reggeli rosszullétek. Amit persze sohasem tudunk, hogy ki nevezett el így, hiszen igazából egész nap jelentkezhetnek és bármeddig velünk maradhatnak.

A terhesség első jelei: a szédülés, émelygés, nehezebb emésztés lassan állandósul és a székrekedés is társulhat hozzá. A rostban gazdag táplálkozás és a nagy mennyiségű folyadékfogyasztás segíthet enyhíteni a terhesség ezen tüneteit.

Az anya bőre is változásnak indul. A szerencsésebbek ragyoghatnak és kisimulhatnak, de az is lehet, hogy pattanások tömegével kell szembenézned. Bátran használj natúr bőrápoló szereket az előbukkanó problémákra!

Maga az állapot még nem teher, ebben az időszakban a kismamák kifejezetten lealacsonyítónak érzik a terhesség kifejezést és sokkal inkább szeretik azt, hogy áldott állapot, de majd később ráébrednek, hogy miért is így nevezi a köznyelv a baba kihordását 😊.

Az ikerterhességről és az ikrekről itt találod külön írásunkat>>

A magzat fejlődése – terhesség 7. hete

A 7 hetes magzat egyre inkább felismerhető, hiszen kedves kis gombszemei már kilátszanak a vékony bőre alól, és ha sok féle faj egymásra hasonlító embrióját egymás mellé tesszük, ebben az időszakban a miénk már bizony nagyon is emberi. A 7 hetes magzatnál a magzati fejlődés következő állomása az embrió kezeinek és lábainak további növekedése, az ujjak kialakulása.

A 7 hetes magzatnak tovább fejlődik az emésztőrendszere, alakul a mája, a veséje, a tüdeje. A 7 hetes magzat-baba szíve is nőni kezd, már 150-et ver percenként: ez ideális esetben kétszer annyi, mint a tied.

Gyönyörködj tovább a mama és a baba átalakulásában a terhesség hétről hétre rovatunk segítségével!

Vélemény, hozzászólás?