Terhesség hétről-hétre 40. hét

A terhesség 40. hete már egészen biztosan a szülésről szól. Ha már beindult, akkor azért, ha pedig nem, akkor azért, mert porondra kerül, hogy meddig várhattok még.

Anyai szervezet – terhesség 40. hete

A terhesség jelei és a terhesség tünetei már szinte fel sem tűnnek, hiszen ekkorra már mindenképpen egy csodálatos utazás végéhez értél. Ha beindult már a szülés, akkor kitartást, erőt, lélekjelenlétet kívánunk! Tartsa benned a lelket az, hogy nemsokára a karjaidban tarthatod a kisbabádat és csodálatos anya lehetsz!

Figyelj a szülés várható jeleire! Ha még nem tetted, akkor olvass utána gyorsan itt, az oldalunkon! Első szülésnél a nyákdugó távozása után még akár napok is eltelhetnek a szülés beindulásáig! Ha teheted, akkor várd meg a kórházba indulással a tíz perces, határozott, erős fájásokat és ne indulj el még rendszertelen, kiszámíthatatlan fájásokkal, mert nagyon könnyen leállhat még a folyamat, és akkor ott leszel hálóingben a szülőszobán, hiányzó fájásokkal… Csak lazán! Előtted már több milliárd nő szült, neked is menni fog, csak hagyd, hadd történjen minden a maga rendjében!

Az ikerterhességről és az ikrekről itt találod külön írásunkat>>

A magzat fejlődése – terhesség 40. hete

A 40 hetes magzatnak közel 300 csontja van, de ezek közül néhány még össze fog nőni a szülés után, például a koponyacsontok. A magzati fejlődés befejeződött, a baba felkészült a szülésre és reméljük, hogy a mama is. Bízunk benne, hogy csodálatos időszakon vagytok túl mindketten és már alig várjátok, hogy megpillanthassátok egymást, megtudd, milyen színű a szeme és a haja, kire hasonlít, tényleg tiszta apja-e 😊.

A 40 hetes baba méretei: BPD 96 mm, FL 76 mm körül alakul.

Terhesség hétről-hétre sorozatunk véget ért. Sok örömet kívánunk a gyönyörű babádban, legyen boldog az anyaságod! Könnyű szülést neked, erőt, egészséget az új család összes tagjának! Kövess minket a szülés után is, hiszen számos tippet, trükköt, praktikát találhatsz az egészséges életmóddal kapcsolatban!

Vélemény, hozzászólás?