Betegágy bérlés

Elektromos betegágy, kórházi ágy, ápolási ágy bérlés a Dunántúlon

Az otthoni betegápolás sajnos rendkívüli terhet ró a családra. Sokan nem is gondolnák, hogy egy egyszerű, de hasznos kiegészítő – amilyen például egy elektromos betegágy, amit szoktunk még simán csak betegágynak, kórházi ágynak, ápolási ágynak is nevezni – milyen sokat segíthet ebben a kritikus időszakban a felépülésben, és az emberhez méltó körülmények megteremtésében.

Miért érdemes elektromos betegágyat használni?

Általában nincs minden háztartásban kéznél egy elektromos kórházi betegágy, amikor szükség lenne rá. Pedig sokszor lenne…

Elektromos betegágy bérlés
Az elektromos betegágy megkönnyíti a beteggondozást

A beteg állapotától függően nagyon sok előnye van az elektromos betegágynak, lássuk ezen előnyök közül a legfontosabbakat:

 • A motoros kórházi betegágy használatával egyszerűen kivitelezhető a beteg rendszeres, napi többször mozgatása is – háttámla döntés, ágyvégek megemelése –, így megelőzhető a felfekvés.
 • Az elektromos kórházi betegágy nemcsak a betegnek kényelmes, de az őt ápolók számára is ergonómikus, tehát fizikailag kevésbé megterhelőek az ápolás közben végzett, sokszor kifejezetten nehéz fizikai munkának minősülő mozdulatok.
 • Az elektromos betegágy olyan magasságba emelhető, ami mind az ápolást, mind pedig az ágyból történő felállást (és az oda vissza ülést) is támogatni tudja.
 • Az elektromos betegágy távirányítóval vezérelhető, tehát a beteg magának is be tudja állítani a különböző pozíciókat, így nincs minden pillanatban külső segítségre szüksége a saját kényelme megteremtéséhez.
 • Az elektromos betegágyak állítható oldalrésszel is el vannak látva, így a véletlen leesés esélye csökkenthető.
 • Fékezhető kerekei is vannak az ápolási ágynak, így a helyiségen vagy lakáson belül kényelmesen áthelyezhetőek, ide-oda mozgathatóak, ahogyan éppen praktikus.
 • Különböző kisebb kiegészítővel – ágytálcával, kapaszkodóval – tovább fokozható a beteg komfortérzete.
 • A motoros betegágyak, ahogyan a kórházi ágyak is, úgy vannak kialakítva, hogy könnyedén tisztíthatóak legyenek, hiszen ezek nagy igénybevételre vannak tervezve.

Lássuk be: a kanapén vagy egy franciaágyon nem lehet hatékonyan beteget ápolni, de lábadozni sem a legkényelmesebb ezeken!

Egy kifejezetten az ápolásra és a lábadozásra optimalizált betegágy mindenkinek kijárna, de nincs mindenkinek lehetősége ilyet vásárolni, hiszen ezek az ágyak meglehetősen drágák, és lehetséges, hogy csak néhány hétre van rájuk szükség.

Erre a dilemmára megoldás a:

betegágy bérlés.

 

A betegágy bérlése költségkímélő, és mivel többnyire átmenetileg van csak szükség az elektromos betegágyra, így igazából a bérlés nemcsak a legolcsóbb, de a legpraktikusabb megoldás is a lábadozás és az ápolás kényelmesebbé és hatékonyabbá tételére.

Kiknek érdemes a betegágy bérlésen alaposan elgondolkodniuk?

Avagy kiknek van általában szükségük leginkább a bérelhető betegágyra?

 • Azoknak, akiknek egyáltalán nem mindegy, hogy a beteg milyen körülmények között tölti a napjait, és milyen ergonómiai megoldások segítik a gyógyulását. Egy-két napot ki lehet húzni a megszokott ágyunkban is, de aztán nagyon gyorsan kiderül, hogy professzionális eszközökre van szükség, például, hogy a beteg ne legyen elszigetelve a családtól éjjel-nappal.
 • Azoknak, akik nem szeretnének belerokkanni fizikailag a betegápolásba. Lássuk be: egy nem a betegápoláshoz edződött ember számára egy beteg ember akár óránkénti mozgatása rendkívül megterhelő fizikailag, és bizony nagyon nem mindegy, hogy mélyre hajolva kell-e ezt a feladatot elvégezni, vagy be lehet-e állítani az ágyat a megfelelő magasságra. Elég nehéz mentálisan is a betegápolás, ne tetézze a bajt még a dereka-háta megerőltetésével is!
 • Azoknak, akik legalább egy hónapra ágyba kényszerülnek, például lábtörés, baleset, vagy műtét miatt. Nagyon nem mindegy, hogy szinte guggolásból kell-e gyakorolni majd az újra felállást, vagy kényelmesen, egy gombnyomással be lehet-e állítani az ágyat a beteg számára pontosan megfelelő magasságba. Továbbá az elektromos ágyak egyéb más beállításokkal is szolgálják a kényelmet, mint amilyen a dönthető támla és a térdtámasz.
 • Kismamáknak nehéz szülés vagy császármetszés után a gyermekágyi szakaszra, de akár veszélyeztetett terhesség esetén – ha feküdni kénytelen a kismama –, már szülés előtt is érdemes megfontolni a maximális kényelmet és ergonómiai támogatást biztosító motoros betegágy bérlését. Vannak nyelvek, amiken az általunk is rendelkezésre bocsátott betegágyakat kifejezetten “szoptatós ágynak” nevezik. A hát megtámasztása a szoptatásnál is fontos lesz majd, és szülés után sem mindegy, hogy szinte a padlóról kell-e felállni, vagy kényelmesen megoldható a felállás egy egyszerű elektromos betegágy segítségével. Szintén kismamák esetében, a terhesség alatt lehet fontos a motoros betegágy bérlés, amikor trendelenburg helyzetben, tehát láb felől megemelt ágyvéggel kell tölteniük a szülés előtti utolsó hónapokat, mert koraszülés veszélye áll fenn esetükben.
 • Szociális otthonban, idősek otthonában élőknek is javasolt akkor, ha az intézmény nem tudja biztosítani az ápoltaknak/bentlakóknak az elektromos, több funkciós betegágyat. A legtöbb otthonban támogatják annak lehetőségét, hogy a bentlakó saját igénye és külön, egyedi megrendelése alapján bérelt elektromos ápolási ágyat használjon. Természetesen ebben is partnerek vagyunk, nemcsak otthoni ápoláshoz, de intézményi ápoláshoz is biztosítunk bérelhető elektromos betegágyat, ha a beteg vagy hozzátartozói kérik és meg is rendelik tőlünk. Ez esetben nem az otthon/intézmény biztosítja a betegágyat, tehát az nem tartozik az ottani szolgáltatások közé, hanem a beteg/hozzátartozó velünk, mint külsős szolgáltatóval áll majd szerződéses viszonyban, tehát fizetni is külön kell majd. Ez ügyben mindenképp érdemes elsődlegesen az otthonban érdeklődni, hogy együttműködnek-e ilyen lehetőségek kihasználásában, és utána mi ugyanúgy járunk el, mint otthonápolás esetén: kiszállítjuk az ágyat és telepítjük az intézményben. Az ápolt/bentlakó az esetleges szobák közti átköltözésekor is viheti magával az ágyat természetesen, hiszen kerekeken egyszerűen mozgatható. 

Miért pont elektromos betegágy? Miért nem jó a hagyományos, mechanikus betegágy?

Természetesen a mechanikus betegágy is lehet jó, de miért választanánk a fizikai erőfeszítéseket igénylő a 19. századi szerkezeteket az automatizált 21. században?

Az elektromos betegágyak nem luxustermékek, hanem praktikus kiegészítői a gyógyulás folyamatának, méghozzá úgy, hogy nem kell fizikai erő az ágy beállításához (a mechanikus ágyak csak fizikai erővel állíthatóak). Márpedig az ágyat sokszor kell állítgatni nap közben, ha valaki folyamatosan fekszik.

A háttámla, a lábrész és az ágy síkjának döntése, továbbá a magasság emelése, az oldalsó, állítható leesésgátlók és a rögzíthető görgős kerekek biztosítják a professzionális körülményeket a lábadozáshoz.

Betegágy bérlés - az általunk rendelkezésre bocsájtott egyik ágy. Kényelmes és esztétikus is.
Betegágy bérlés – az általunk rendelkezésre bocsájtott egyik ágy. Kényelmes és esztétikus is.

Mennyibe kerül az elektromos betegágy bérlés?

Az elektromos betegágy bérlés, amiben benne van a felvekvés elleni matrac is, 18.000,- Ft/hó. (Napi ~600,- forintra jön ki.)

Felfekvés elleni matrac nélkül, csak az ágy bérlése: 15.000,- Ft/hó. (Bruttó árak)

Minden ágyhoz díjmentesen biztosítunk kapaszkodót is, a kapaszkodó nálunk alap tartozék.

Kisasztalka bérlése is lehetséges (lásd fotó), ennek további havi 2000,- forint költsége van az ágybérlésen felül.

Szállítási díj a kiszállításkor fizetendő, ez tartalmazza a majdani visszaszállítás díját is. Az első havi bérleti díj a szállítási díjon felül fizetendő, szintén a kiszállításkor (ez készpénzben történik). Mindenről számlát adunk természetesen.

A szállítási díj kalkulációja a telefonos egyeztetés során zajlik, telefonon pontos szállítási díjat tudunk mondani a cím alapján.

Tehát mindössze az ágy bérlésének első havi díjával, és a ki- és visszaszállítás díjával máris használatba veheti az elektromos betegágyat.

NINCS KAUCIÓ, tehát nem kérünk előre további bérleti díjakat!

A további havidíjakat átutalással, számla ellenében kérjük rendezni. Az aktuális havidíjról a számlaküldés emailben történik majd.

A kiszállításkor és az ágy átadásakor bérleti szerződést kötünk, mely a helyszínen kerül aláírásra. 

Hogyan számoljuk a hófordulókat? Mikor kell fizetni a soron következő havi bérleti díjat?

Naptári alapon, hófordulós módszerrel számolunk, hiszen ez a legkorrektebb:

 • ha például a kiszállítás napja 25-ére esik – ekkor a kiszállításkor kifizetésre kerül az első havi díj is –, akkor a következő hónap 25-én lesz esedékes a következő havidíj. Ha 17-én szállítjuk ki az ágyat, akkor 17-e lesz a hóforduló minden hónapban. Ha elsején, akkor elseje.

Tehát a bérlés első napja lesz a mérvadó a fizetési határidők pontos időpontjában.

Így működik: Ha 25-e az első nap, akkor következő hónap 18-19-e környékén küldjük emailben a következő esedékes havidíjról szóló számlát emailben, melyen 8 napos fizetési határidő lesz.

Az átutalások néhány órán belül megérkeznek Magyarországon belül, tehát az utalásról a hóforduló napján elég gondoskodni – ha ez hétvégére esne, akkor az előtte való utolsó banki munkanapon érdemes elindítani az utalást, biztos, ami biztos alapon. Be lehet állítani rendszeres utalást is természetesen, a bérleti szerződés felmondása után pedig majd leállítani, ez az online banki felületeken néhány kattintás.

Arra törekszünk, hogy mindenki számára költségkímélő, kényelmes és korrekt legyen a bérleti díjak elszámolása és fizetése, ezért választottuk a naptári díjhoz kötődő hófordulót, melyhez emailben küldjük az aktuális havi számlát.

Garancia – szolgáltatásunkhoz garancia is tartozik. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen, rendeltetés szerű használat közbeni meghibásodás merülne fel a bérleti időszak alatt, akkor azt díjmentesen javítjuk, cseréljük.

Hogyan lehet megrendelni a betegágy bérlés szolgáltatást?

Az alábbi telefonszámon a leggyorsabb és leghatékonyabb a betegágy bérlés megrendelése:

Tóth László/Vidi Rita (Agena System): 06-205-635-431
(hétvégén is hívható)

Zala megyei – keszthelyi – központtal a teljes Dunántúl a szolgáltatási területünk.

Pest megyei, Nógrád megyei, Heves megyei szolgáltatási terület esetén ide kattintva veheti fel partnerünkkel a kapcsolatot>>

Kérdése lenne? Összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

“Milyen funkciói vannak az elektromos betegágynak?”

Az általunk biztosított elektromos betegágyak bérlésénél a maximális kényelemre és professzionalizmusra törekszünk, ezért az ágyaink ezeket a funkciókat tudják:

– Emelhető fekvőmagasság.

– Dönthető háttámla (majdnem 90°-ban).

– Emelhető térdtámasz – nagyon kényelmes félig ülő helyzethez, tévézéshez, beszélgetéshez.

– Kapaszkodó – minden esetben díjmentesen biztosítjuk az ágy mellé, nagyon praktikus használni, nagyban megkönnyíti a beteg számára önmaga mozgatását.

– Távirányító – jól látható, könnyen kezelhető felülettel.

– Oldalrácsok – egyszerű mozdulattal leengedhetőek, felemelhetőek az ágy mindkét oldalán.

– Távirányító blokkolás – néha szükség van rá, hogy bárki ne tudja például véletlenszerűen elállítani, ezért egy kis kulcs is van mellékelve a távirányítóhoz, hogy le lehessen zárni.

– Görgős ágylábak, melyek könnyedén rögzíthetőek és kiengedhetőek. Így az ágy könnyen mozgatható a helyiségen, lakáson belül.

– Igényes, modern, könnyen takarítható kivitel, stabil tartószerkezet (145 kilogrammig használható).

– Megerősített kábelezés, nagyon masszív, strapabíró mozgató motorok.

“Milyen gyorsan tudják kiszállítani az ágyat?”

A kiszállítás 1-3 napos határidővel tudjuk vállalni általában, és nem ritka, hogy hétvégén is szállítunk, ha arra van igény. Az is sokszor előfordult már, hogy aznapra tudtuk vállalni a kiszállítást, amikor az ügyfél jelezte az igényét. Mire felszabadították a helyet az ágynak a szobában, mi már ott is voltunk vele. Ezt ígérni nem tudjuk, de igyekszünk a lehető leggyorsabbak lenni. Természetesen az is tökéletes, ha a megrendelő tudja előre, hogy például következő hét közepén érkezik haza a beteg a kórházból, és akkorra időzítjük a telepítést. Maximálisan rugalmasak vagyunk, Önhöz igazodunk a terheltségünk és a megrendelések számának függvényében!

A visszaszállítás az ügyfél ezirányú jelzése után 1-2 napon belül megtörténik.

“Kell kauciót fizetni?”

Nem, nincs kaució. Az első kiszámlázott összegben csakis az első havi bérleti díj és a ki- és visszaszállítás, össze- és szétszerelés díja van benne. Így a szerződés felmondásával visszajáró összeg sem lesz.

“Lehet a további havidíjakat készpénzben fizetni?”

Nem, csakis átutalással tudjuk fogadni a havidíjakat, hiszen így lehet alacsonyan tartani a költségeket. Az átutalás postahivatalokból is elindítható, de bármelyik bankfiók is alkalmas rá, és természetesen ott van az online bankolás kényelme is lehetőségként. A szerződésen szerepel a bankszámlaszám is.

“Mi történik, ha végül nem teljes hónapra/hónapokra lesz szükség a betegágyra?”

A kifizetett bérleti díjból nem jár vissza ez esetben az ügyfél részére. Általában ügyfeleink hófordulóra esően szokták kérni a visszaszállítást is.

“Van plusz matracunk itthon, kérhetjük matrac nélkül az ágyat?”

Természetesen igen, ezért is van kétféle bérleti díjunk: az egyik a felvekvés elleni matraccal (18.000,- forint/hó), a másik matrac nélkül (15.000,- forint/hó) értendő.
Azt érdemes figyelembe venni, hogy a matrac esetében a tisztán tartás és a tisztíthatóság kiemelten fontos lehet a betegápolásban, éppen ezért az általunk biztosított matracok speciális huzattal kerülnek az ügyfelekhez. A felvekvés elleni védekezés rendkívül fontos a betegápolásban, ezért az összes matracunk felvekvés elleni matrac. A felfekvésről itt írtunk bővebben>>

Az otthon általában pluszban lévő matracok nem alkalmasak arra, hogy könnyedén tisztán lehessen őket tartani, mert a bevonatuk/huzatuk textil alapú. Utólag nem áll módunkban külön matracot is kiszállítani, csak ha újra kifizetésre kerül a szállítási díj, ezért ezt érdemes az ágy kiszállítása előtt még egyszer átgondolni. Egyébként az ügyfeleink 99%-ban matraccal együtt kérik az ágyat, hiszen így a legpraktikusabb minden szempontból. Az általunk biztosított matracok 14 cm vastagságú közepes keménységű szivacs matracok, speciális, ellenálló bevonattal. Javasolt esetleg matracfedő/matracvédő alkalmazása, ezzel személyre szabottan még kényelmesebbé lehet tenni a fekvőfelületet.

“Mekkora hely szükséges az ágynak?”

A bérelhető elektromos kórházi betegágy méretei hasonlóak egy szabványos felnőtt ágy méreteihez: a fekvőfelület 90*200 cm, plusz néhány centiméter még rászámolható minden irányban, tehát kb. 100*220 cm az ágy maga. A szereléshez és telepítéshez még plusz 10-10 cm-nyi hely az ágy méretén felül még szükséges lehet.

“Hová érdemes elhelyezni az elektromos betegágyat a lakáson belül?

Érdemes úgy megtervezni az elektromos betegágy és vele a beteg elhelyezését a lakáson belül, hogy inkább frekventált, de mégis elszeparálható legyen a hely.

Legyen természetes fény a nap nagy részében, ugyanakkor ne essen a lakás fő közlekedési útjaiba sem. A beteg számára jobb, hogy ha nem a perifériára van szorulva egy sarokba, és ha egész nap látja például az eget, a zöld növényeket, és besüthet a nap is.

A betegágyak fékezhető kerekekkel vannak ellátva, tehát helyiségen vagy lakáson belül könnyedén mozgathatóak akár a beteggel együtt is. (Küszöbök és keskeny ajtók akadályt tudnak jelenteni az összeszerelt ágy mozgatásában sajnos.) Gyors akadálymentesítésről itt írtunk részletesen>>

“Előzetesen el kell pakolni az útból (pl. folyosóról, lépcsőházból) a szállítás miatt?”

Az elektromos betegágyak szétszerelt állapotban érkeznek és a helyszínen lesznek összeépítve, ezért sem szűk lift, sem szűk folyosók nem okozhatnak fennakadást a szállításban.

“Emeletre is felszállítják az elektromos betegágyat?”

Természetesen emeletre, lift nélkül is felszállítjuk a betegágyat, ilyesmi nem okozhat számunkra gondot. (Ilyenkor a megrendelők szoktak abban segíteni, hogy tartják a liftet, hogy közben ne hívja el senki).

“Nem nagyon értek ezekhez az elektromos dolgokhoz, kapunk tájékoztatást a betegágy használatról?”

Mi sem természetesebb! Kollégánk részletesen megmutatja a különböző betegágy funkciókat, és együtt gyakorolni is tudják a használatot.

Továbbá biztosítunk egy fényképes, rövid kis segédletet arról, hogy melyik gomb mit vezérel. Az elektromos ágyat egyszerűbb kezelni, mint a televíziót vagy a mosógépet, csak első ránézésre szokott fejtörést okozni, hogy melyik gomb mit vezérel a távirányítón. Pár perc ismerkedés után már el is felejtődik, hogy valaha kérdések vagy kételyek voltak ezzel kapcsolatban.

Ebben a kis videóban látható, hogy hogyan működik az elektromos betegágy:

“Hogyan kell takarítani az elektromos betegágyakat?”

Az elektromos kórházi betegágyak úgy lettek tervezve és kialakítva, hogy bírják a masszív igénybevételt. Az általunk biztosított matracok is olyan felülettel bírnak, amik ellenállnak a vegyszereknek, és enyhe háztartási fertőtlenítőszerekkel fertőtleníthetőek is.

A kereskedelemben kapható alkoholos vagy fertőtlenítős tisztítószerekkel bátran takarítható az ágy – pl. a tisztítószert a felületre spriccelve és egy törlőkendővel letörölve.

Ha bármi kérdése lenne, telefonáljon bátran, szívesen segítünk!

Az alábbi telefonszámon a leggyorsabb és leghatékonyabb a betegágy bérlés megrendelése:

Tóth László/Vidi Rita (Agena System): 06-205-635-431
(hétvégén is hívható)

Zala megyei – keszthelyi – központtal a teljes Dunántúl a szolgáltatási területünk.

Mit érdemes még átgondolnia, ha az eddigiek alapján nem tudott még dönteni?

Beteget ápolni a világ egyik legmegerőltetőbb feladata, mert nemcsak fizikailag terheli meg az embert, hanem lelkileg is. 

Betegnek lenni meg pláne nem jó dolog.

Elektromos betegágy bérlése kényelmes és költséghatékony. Telefonáljon!
Elektromos betegágy bérlése kényelmes és költséghatékony. Telefonáljon! +36-205-635-431

Minden segítség jól jön ilyenkor, de nemcsak azért, hogy az ápoló dolgát megkönnyítsük, hanem azért is, hogy a beteg gyógyulási esélyei megnövekedjenek, és kényelmesen, elégedetten tudja tölteni még a betegséggel terhelt napokat is.

A pozitív gondolkodás nagyon sokat segíthet a felépülésben is, de nagyon nehéz pozitívan gondolkodni akkor, amikor alig bírunk megfordulni a megszokott ágyon, vagy képtelenek vagyunk felállni róla, mert ergonómiailag egyszerűen nem betegeknek találták ki.

Mondunk egy nagyon egyszerű dolgot: a betegágyakhoz kapaszkodót is adunk, így az ágyban való helyezkedés, saját erőből való felülés könnyített, így a beteg is aktívabb maradhat.

Az oldalrácsok nemcsak a leesés ellen védenek, hanem támasztékul is szolgálhatnak.

Párnák segítségével az elektromos betegágy napközben, ha a beteg állapota is megengedi, végül is kanapéként is használható, lehet rajta kényelmesen üldögélni és félig elheverni is.

Az elektromos betegágy az ügyfeleink szerint nemcsak megkönnyíti a betegápolást, de a betegek komfortérzetét is növeli, ami lássuk be, rendkívül fontos eredmény.

Ha még nem tudott dönteni, kételyei vannak, egész nyugodtan telefonáljon, beszéljük meg!

Nincs mindenkinek szüksége elektromos betegágyra, de akiknek igen, azoknak NAGYON!

Segítünk!

Tóth László/Vidi Rita (Agena System):+36-205-635-431
(hétvégén is hívható)

És még egy szempont: eddigi ügyfeleink 100%-ban azt vallják, hogy nagyon hálásak a bérlési lehetőségért és a gyors kiszállításért, és azt még soha, senki nem bánta meg, hogy betegágyat bérelt tőlünk. Néhányan csak azt bánják, hogy halogatták a bérlést, és nem döntöttek korábban.

Telefonáljon, és a lehető legrövidebb időn belül kiszállítjuk az ágyat.

Zala megyei – keszthelyi – központtal a teljes Dunántúl a szolgáltatási területünk: Zala megye, Somogy megye, Veszprém megye, Tolna megye, Vas megye, Győr-Moson-Sopron megye, Baranya megye, Komárom-Esztergom megye, Fejér megye.

Szolgáltató:

Agena System Kft. logoAgena System Kft.

(A képek illusztrációk, több féle betegágy márkával és típussal dolgozunk, ezek mind nagyon szép, esztétikus ágyak, nincs kórházi ágy kinézetük.)

 

 

Elektromos betegágy bérlés
Az elektromos betegágy megkönnyíti a beteggondozást – telefonáljon: +36-205-635-431