Betegágy bérlés

Elektromos betegágy, kórházi ágy, ápolási ágy bérlés a Dunántúlon.

Az otthoni betegápolás sajnos rendkívüli terhet ró a családra. Sokan nem is gondolnák, hogy egy egyszerű, de hasznos kiegészítő – amilyen például egy elektromos betegágy, amit szoktunk még kórházi ágynak, ápolási ágynak is nevezni – milyen sokat segíthet ebben a kritikus időszakban a felépülésben, és az emberhez méltó körülmények megteremtésében.

Miért érdemes elektromos betegágyat használni?

Általában nincs minden háztartásban kéznél egy elektromos kórházi betegágy, amikor szükség lenne rá. Pedig sokszor lenne…

Betegyágy bérlés
Az elektromos betegágy megkönnyíti a beteggondozást (illusztráció)

A beteg állapotától függően nagyon sok előnye van az elektromos betegágynak, lássuk ezen előnyök közül a legfontosabbakat:

 • A motoros kórházi betegágy használatával egyszerűen kivitelezhető a beteg rendszeres, napi többször mozgatása is – háttámla döntés, ágyvégek megemelése –, így megelőzhető a felfekvés.
 • Az elektromos kórházi betegágy nemcsak a betegnek kényelmes, de az őt ápolók számára is ergonómikus, tehát fizikailag kevésbé megterhelőek az ápolás közben végzett, sokszor kifejezetten nehéz fizikai munkának minősülő mozdulatok.
 • Az elektromos betegágy olyan magasságba emelhető, ami mind az ápolást, mind pedig az ágyból történő felállást (és az oda vissza ülést) is támogatni tudja.
 • Az elektromos betegágy távirányítóval vezérelhető, tehát a beteg magának is be tudja állítani a különböző pozíciókat, így nincs minden pillanatban külső segítségre szüksége a saját kényelme megteremtéséhez.
 • Az elektromos betegágyak állítható oldalrésszel is el vannak látva, így a véletlen leesés esélye csökkenthető.
 • Fékezhető kerekei is vannak az ápolási ágynak, így a helyiségen vagy lakáson belül kényelmesen áthelyezhetőek, ide-oda mozgathatóak, ahogyan éppen praktikus.
 • Különböző kisebb kiegészítővel – ágytálcával, kapaszkodóval – tovább fokozható a beteg komfortérzete.
 • A motoros betegágyak, ahogyan a kórházi ágyak is, úgy vannak kialakítva, hogy könnyedén tisztíthatóak legyenek, hiszen ezek nagy igénybevételre vannak tervezve. 

Lássuk be: a kanapén vagy egy franciaágyon nem lehet hatékonyan beteget ápolni, de lábadozni sem a legkényelmesebb ezeken.

Egy kifejezetten az ápolásra és a lábadozásra optimalizált betegágy mindenkinek kijárna, de nincs mindenkinek lehetősége ilyet vásárolni, hiszen ezek az ágyak meglehetősen drágák, és lehetséges, hogy csak néhány hétre van rájuk szükség.

Erre a dilemmára megoldás a:

betegágy bérlés.

 

A betegágy bérlése költségkímélő, és mivel többnyire átmenetileg van csak szükség az elektromos betegágyra, így igazából a bérlés nemcsak a legolcsóbb, de a legpraktikusabb megoldás is a lábadozás és az ápolás kényelmesebbé és hatékonyabbá tételére. 

Kiknek érdemes a betegágy bérlésen alaposan elgondolkodniuk?

Avagy kiknek van általában szükségük leginkább a bérelhető betegágyra?

 • Azoknak, akiknek egyáltalán nem mindegy, hogy a beteg milyen körülmények között tölti a napjait, és milyen ergonómiai megoldások segítik a gyógyulását. Egy-két napot ki lehet húzni a megszokott ágyunkban is, de aztán nagyon gyorsan kiderül, hogy professzionális eszközökre van szükség, például, hogy a beteg ne legyen elszigetelve a családtól éjjel-nappal.
 • Azoknak, akik nem szeretnének belerokkanni fizikailag a betegápolásba. Lássuk be, egy nem a betegápoláshoz edződött ember számára egy beteg ember akár óránkénti mozgatása rendkívül megterhelő fizikailag, és bizony nagyon nem mindegy, hogy mélyre hajolva kell-e ezt a feladatot elvégezni, vagy be lehet-e állítani az ágyat a megfelelő magasságra. Elég nehéz mentálisan is a betegápolás, ne tetézze a bajt még a dereka-háta megerőltetésével is!
 • Azoknak, akik legalább egy hónapra ágyba kényszerülnek, például lábtörés, baleset, vagy műtét miatt. Nagyon nem mindegy, hogy szinte guggolásból kell-e gyakorolni majd az újra felállást, vagy kényelmesen, egy gombnyomással be lehet-e állítani az ágyat a beteg számára pontosan megfelelő magasságba. Továbbá az elektromos ágyak egyéb más beállításokkal is szolgálják a kényelmet, mint amilyen a dönthető támla és bizonyos ágyaknál a térdtámasz.
 • Kismamáknak nehéz szülés vagy császármetszés után a gyermekágyi szakaszra, de akár veszélyeztetett terhesség esetén – ha feküdni kénytelen a kismama –, már szülés előtt is érdemes megfontolni a maximális kényelmet és ergonómiai támogatást biztosító motoros betegágy bérlését. A hát megtámasztása a szoptatásnál is fontos lesz majd, és szülés után sem mindegy, hogy szinte a padlóról kell-e felállni, vagy kényelmesen megoldható a felállás egy egyszerű elektromos betegágy segítségével.

Szintén kismamák esetében, a terhesség alatt lehet fontos a motoros betegágy bérlés, amikor trendelenburg helyzetben, tehát láb felől megemelt ágyvéggel kell tölteniük a szülés előtti utolsó hónapokat, mert koraszülés veszélye áll fenn esetükben.

Miért pont elektromos betegágy? Miért nem jó a hagyományos, mechanikus betegágy?

Természetesen a mechanikus betegágy is lehet jó, de miért választanánk a fizikai erőfeszítéseket igénylő a 19. századit az automatizált 21. században? 

Az elektromos betegágyak nem luxustermékek, hanem praktikus kiegészítői a gyógyulás folyamatának, méghozzá úgy, hogy nem kell fizikai erő az ágy beállításához (a mechanikus ágyak csak fizikai erővel állíthatóak). Márpedig az ágyat sokszor kell állítgatni nap közben, ha valaki folyamatosan fekszik. 

A háttámla, a lábrész és az ágy síkjának döntése, továbbá a magasság emelése és a rögzíthető görgős kerekek biztosítják a professzionális körülményeket a lábadozáshoz.

Betegágy bérlés - az általunk rendelkezésre bocsájtott egyik ágy. Kényelmes és esztétikus is.
Betegágy bérlés – az általunk rendelkezésre bocsájtott egyik ágy. Kényelmes és esztétikus is.

Mennyibe kerül az elektromos betegágy bérlés?

Az elektromos betegágy bérlés, amiben benne van a matrac is, 18.000,- Ft/hó.

Matrac nélkül, csak az ágy bérlése: 15.000,- Ft/hó.

Minden ágyhoz díjmentesen biztosítunk kapaszkodót is.

Kisasztalka bérlése is lehetséges (lásd fotó), ennek további 1000,- forint költsége van az ágybérlésen felül.

Szállítási díj a kiszállításkor fizetendő, ez tartalmazza a majdani visszaszállítás díját is. Az első havi bérleti díj a szállítási díjon felül fizetendő, szintén a kiszállításkor (ez készpénzben történik).

A kiszállítás díja összetett: benne van az ágy összeszerelésének és szétszerelésének díja, továbbá az első beállításának és a rövid bemutatónak a munkadíja is, hiszen ez jóval bonyolultabb művelet, mint egy heverőt odahelyezni valahová.

Az ágy használatához egy praktikus nyomtatott segédletet is biztosítunk.

Szállítási (beleértve a szerelést, beállítást, betanítást is) díjak, amelyek az első részlettel együtt a helyszínen készpénzben fizetendők: (Keszthelyi központhoz viszonyítva kell számolni.) Az első havi bérleti díj a szállítási díjon felül fizetendő.

Szállítási díj 20 kilométeren belül: 20.000,- forint

Szállítási díj 20-30 kilométer között: 30.000,- forint

Szállítási díj 30-40 kilométer között: 40.000,- forint

Szállítási díj 40-50 kilométer között: 50.000,- forint

Szállítási díj 50-65 kilométer között: 60.000,- forint

Szállítási díj 65 kilométer felett: kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és a pontos távolság ismeretében egészen pontos árat fogunk tudni mondani.

Tehát mindössze az ágy bérlésének első havi díjával, és a ki- és visszaszállítás díjával máris használatba veheti az elektromos betegágyat.

NINCS KAUCIÓ, tehát nem kérünk előre további bérleti díjakat!

Példa számítás: ha elektromos betegágyat szeretne matraccal együtt bérelni például Sümegen, akkor a díjak a következőképpen alakulnak:

Ágy első havi bérleti díja matraccal együtt: 18.000,- forint.

Oda és visszaszállítási díj: 30.000,- forint, tehát a kiszállításkor egy összegben fizetendő összesen: 48.000,- forint.

A további havidíjakat átutalással, számla ellenében kérjük rendezni. 

Az aktuális havidíjról a számlaküldés emailben történik majd.

A kiszállításkor és az ágy átadásakor bérleti szerződést kötünk, mely a helyszínen kerül aláírásra. 

Hogyan számoljuk a hófordulókat? Mikor kell fizetni a soron következő havi bérleti díjat?

Naptári alapon, hófordulós módszerrel számolunk, hiszen ez a legkorrektebb: 

 • ha például a kiszállítás napja 25-ére esik – ekkor a kiszállításkor kifizetésre kerül az első havi díj is –, akkor a következő hónap 25-én lesz esedékes a következő havidíj. Ha 17-én szállítjuk ki az ágyat, akkor 17-e lesz a hóforduló minden hónapban. Ha elsején, akkor elseje.

Tehát a bérlés első napja lesz a mérvadó a fizetési határidők pontos időpontjában.

Így működik: Ha 25-e az első nap, akkor következő hónap 18-19-e környékén küldjük emailben a következő esedékes havidíjról szóló számlát emailben, melyen 8 napos fizetési határidő lesz. 

Az átutalások néhány órán belül megérkeznek Magyarországon belül, tehát az utalásról a hóforduló napján elég gondoskodni – ha ez hétvégére esne, akkor az előtte való utolsó banki munkanapon érdemes elindítani az utalást, biztos, ami biztos alapon. Be lehet állítani rendszeres utalást is természetesen, a bérleti szerződés felmondása után pedig majd leállítani, ez az online banki felületeken néhány kattintás.

Arra törekszünk, hogy mindenki számára költségkímélő, kényelmes és korrekt legyen a bérleti díjak elszámolása és fizetése, ezért választottuk a naptári díjhoz kötődő hófordulót, melyhez emailben küldjük az aktuális havi számlát.

Garancia – szolgáltatásunkhoz garancia is tartozik. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen, rendeltetés szerű használat közbeni meghibásodás merülne fel a bérleti időszak alatt, akkor azt díjmentesen javítjuk, cseréljük. 

Hogyan lehet megrendelni a betegágy bérlés szolgáltatást?

Az alábbi telefonszámon a leggyorsabb és leghatékonyabb a betegágy bérlés megrendelése: 

Tóth László +36-205-635-431

vagy: +36-209-816-934

Zala megyei – keszthelyi – központtal a teljes Dunántúl a szolgáltatási területünk.

Pest megyei, Nógrád megyei, Heves megyei szolgáltatási terület esetén ide kattintva veheti fel partnerünkkel a kapcsolatot>>

Kérdése lenne? Összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

“Milyen gyorsan tudják kiszállítani az ágyat?”

A kiszállítás 1-2 napos határidővel tudjuk vállalni leghamarabb. 

A visszaszállítás is az ügyfél ezirányú jelzése után 1-2 napon belül megtörténik.

“Kell kauciót fizetni?”

Nem, nincs kaució. Az első kiszámlázott összegben csakis az első havi bérleti díj és a ki- és visszaszállítás, össze- és szétszerelés díja van benne. Így a szerződés felmondásával visszajáró összeg sem lesz.

“Lehet a további havidíjakat készpénzben fizetni?”

Nem, csakis átutalással tudjuk fogadni a havidíjakat, hiszen így lehet alacsonyan tartani a költségeket. Az átutalás postahivatalokból is elindítható, de bármelyik bankfiók is alkalmas rá, és természetesen ott van az online bankolás kényelme is lehetőségként. A szerződésen szerepel a bankszámlaszám is.

“Mi történik, ha végül nem teljes hónapra/hónapokra lesz szükség a betegágyra?”

A kifizetett bérleti díjból nem jár vissza ez esetben az ügyfél részére. Általában ügyfeleink hófordulóra esően szokták kérni a visszaszállítást is.

“Van plusz matracunk itthon, kérhetjük matrac nélkül az ágyat?”

Természetesen igen, ezért is van kétféle bérleti díjunk: az egyik matraccal (18.000,- forint/hó), a másik matrac nélkül (15.000,- forint/hó) értendő.
Azt érdemes figyelembe venni, hogy a matrac esetében a tisztán tartás és a tisztíthatóság kiemelten fontos lehet a betegápolásban, éppen ezért az általunk biztosított matracok speciális huzattal kerülnek az ügyfelekhez. 

Az otthon általában pluszban lévő matracok nem alkalmasak arra, hogy könnyedén tisztán lehessen őket tartani, mert a bevonatuk/huzatuk textil alapú. Utólag nem áll módunkban külön matracot is kiszállítani, csak ha újra kifizetésre kerül a szállítási díj, ezért ezt érdemes az ágy kiszállítása előtt még egyszer átgondolni. Egyébként az ügyfeleink 95%-ban matraccal együtt kérik az ágyat, hiszen így a legpraktikusabb minden szempontból. Az általunk biztosított matracok 10 cm vastagságú közepes keménységű szivacs matracok, speciális, ellenálló bevonattal. 

Javasolt esetleg matracfedő/matracvédő alkalmazása, ezzel személyre szabottan még kényelmesebbé lehet tenni a fekvőfelületet.

“Mekkora hely szükséges az ágynak?”

A bérelhető elektromos kórházi betegágy méretei hasonlóak egy szabványos felnőtt ágy méreteihez: a fekvőfelület 90*200 cm, plusz 3 centiméter még rászámolható minden irányban, tehát kb. 96*210 cm az ágy maga.

“Hová érdemes elhelyezni az elektromos betegágyat a lakáson belül?

Érdemes úgy megtervezni az elektromos betegágy és vele a beteg elhelyezését a lakáson belül, hogy inkább frekventált, de mégis elszeparálható legyen a hely. 

Legyen természetes fény a nap nagy részében, ugyanakkor ne essen a lakás fő közlekedési útjaiba sem. A beteg számára jobb, hogy ha nem a perifériára van szorulva egy sarokba, és ha egész nap látja például az eget és besüthet a nap is.

A betegágyak fékezhető kerekekkel vannak ellátva, tehát helyiségen vagy lakáson belül könnyedén mozgathatóak akár a beteggel együtt is. (Küszöbök akadályt tudnak jelenteni sajnos.) Gyors akadálymentesítésről itt írtunk részletesen>>

“Előzetesen el kell pakolni az útból (pl. folyosóról, lépcsőházból) a szállítás miatt?”

Az elektromos betegágyak szétszerelt állapotban érkeznek és a helyszínen lesznek összeépítve, ezért sem szűk lift, sem szűk folyosók nem okozhatnak fennakadást a szállításban. 

“Emeletre is felszállítják az elektromos betegágyat?”

Természetesen emeletre, lift nélkül is felszállítjuk a betegágyat, ilyesmi nem okozhat számunkra gondot.

“Nem nagyon értek ezekhez az elektromos dolgokhoz, kapunk tájékoztatást a betegágy használatról?”

Mi sem természetesebb! Kollégánk részletesen megmutatja a különböző betegágy funkciókat, és együtt gyakorolni is tudják a használatot. 

Továbbá biztosítunk egy fényképes, rövid kis segédletet arról, hogy melyik gomb mit vezérel. Az elektromos ágyat egyszerűbb kezelni, mint a televíziót vagy a mosógépet, csak első ránézésre szokott fejtörést okozni, hogy melyik gomb mit vezérel a távirányítón. Pár perc ismerkedés után már el is felejtődik, hogy valaha kérdések vagy kételyek voltak ezzel kapcsolatban.

“Hogyan kell takarítani az elektromos betegágyakat?”

Az elektromos kórházi betegágyak úgy lettek tervezve és kialakítva, hogy bírják a masszív igénybevételt. Az általunk biztosított matracok is olyan felülettel bírnak, amik ellenállnak a vegyszereknek, és fertőtleníthetőek is.

A kereskedelemben kapható alkoholos vagy fertőtlenítős tisztítószerekkel bátran takarítható az ágy – pl. a tisztítószert a felületre spriccelve és egy törlőkendővel letörölve.

Ha bármi kérdése lenne, telefonáljon bátran, szívesen segítünk!

Az alábbi telefonszámon a leggyorsabb és leghatékonyabb a betegágy bérlés megrendelése: 

Tóth László +36-205-635-431

vagy: +36-209-816-934

Zala megyei – keszthelyi – központtal a teljes Dunántúl a szolgáltatási területünk.

Mit érdemes még átgondolnia,, ha az eddigiek alapján nem tudott még dönteni?

Beteget ápolni a világ egyik legmegerőltetőbb feladata, mert nemcsak fizikailag terheli meg az embert, hanem lelkileg is. 

Betegnek lenni meg pláne nem jó dolog.

Elektromos betegágy bérlése kényelmes és költséghatékony. Telefonáljon!
Elektromos betegágy bérlése kényelmes és költséghatékony. Telefonáljon!

Minden segítség jól jön ilyenkor, de nemcsak azért, hogy az ápoló dolgát megkönnyítsük, hanem azért is, hogy a beteg gyógyulási esélyei megnövekedjenek, és kényelmesen, elégedetten tudja tölteni még a betegséggel terhelt napokat is. 

A pozitív gondolkodás nagyon sokat segíthet a felépülésben is, de nagyon nehéz pozitívan gondolkodni akkor, amikor alig bírunk megfordulni a megszokott ágyon, vagy képtelenek vagyunk felállni róla, mert ergonómiailag egyszerűen nem betegeknek találták ki.

Mondunk egy nagyon egyszerű dolgot: a betegágyakban meg lehet kapaszkodni, nem véletlenül van lábvégük is, nemcsak fejvégük. 

Az oldalrácsok nemcsak a leesés ellen védenek, hanem támasztékul is szolgálhatnak. 

Párnák segítségével az elektromos betegágy napközben, ha a beteg állapota is megengedi, végül is kanapéként is használható, lehet rajta kényelmesen üldögélni és félig elheverni is. 

Az elektromos betegágy az ügyfeleink szerint nemcsak megkönnyíti a betegápolást, de a betegek komfortérzetét is növeli, ami lássuk be, rendkívül fontos eredmény.

Ha még nem tudott dönteni, kételyei vannak, egész nyugodtan telefonáljon, beszéljük meg! Nincs mindenkinek szüksége elektromos betegágyra, de akiknek igen, azoknak NAGYON!

Segítünk!

Tóth László +36-205-635-431

vagy: +36-209-816-934

Zala megyei – keszthelyi – központtal a teljes Dunántúl a szolgáltatási területünk. Szolgáltató Agena System Kft.

(A képek illusztrációk, több féle betegágy márkával és típussal dolgozunk.)