Terhesség hétről-hétre 33. hét

A terhesség 33. hetében is érdemes folytatni a szervezkedést, hogy könnyebben teljen a kisbabás időszak! Tudd meg, hogyan!

Anyai szervezet – terhesség 33. hete

Most már érdemes lelkileg és fizikailag is készülnöd az anyaságra, amennyire csak tudsz! Amikor a 33. hétben vagy, már sokkal közelebb lehet a szülés időpontja, mint gondolnád, hiszen vannak olyan babák, akik már a 36. héten úgy gondolják, hogy ideje megszületniük. Ne ringasd magad abban a hitben, hogy még van két hónapod, mert igazából nincs, és az utolsó két hétben már majd tényleg mozdulni sem tudsz. Úgyhogy használd ki az időt még cselekvésre, ha szükséges.

Bár az izgalom teljesen természetes ebben az élethelyzetben, mégis fontos, hogy próbálj közben ellazulni, kikapcsolódni, megnyugodni, amennyire lehetséges.

Ha azonban nagyon dúl benned a tettvágy, akkor használd fel az energiádat a felkészülésre, de persze csak óvatosan! Kimoshatod, kivasalhatod, szortírozhatod a mama- és babaholmit, később ennek egyrészt örülni fogsz, másrészt nem lesz rá időd. Ha többet főztél vagy sok ételt hoztak a rokonok, fagyaszd le, az újszülött és a szoptatás mellett nagy kincs lesz egy adag ebéd!

Az ikerterhességről és az ikrekről itt találod külön írásunkat>>

A magzat fejlődése – terhesség 33. hete

A 33 hetes magzat már szinte tökéletes pontossággal reagál a külvilágból érkező zajokra, illetve az étkezéseidet is nyomon követi. A magzati fejlődés ezen pontján tehát már minden mozdulatot, falatot, hangulatot és pillanatot kétszer kell meggondolnod, hiszen most már minden helyzet és feladat olyan, mintha egy kisbaba is veled lenne. No és persze, veled is van igazából, csak még a világ legbiztonságosabb helyéről figyelve kifelé: a pocakodban összegubózva.

A 33 hetes baba méretei BPD 84 mm, FL 65 mm körül alakul. Egyre jobban hasonlít a testalkata arra, ahogyan majd meg fog születni, csak még nem olyan pufók.

Terhesség hétről-hétre sorozatunkban a babára és a mamára figyelünk, együtt készülünk a nagy napra!

 

Vélemény, hozzászólás?