Terhesség hétről-hétre: 23. hét

A terhesség 23. hete is számos izgalmat tartogat!

Anyai szervezet – terhesség 23. hete

Hol vannak már a terhesség első jelei! Ekkorra talán már csupán egy jóleső nosztalgia marad a reggeli vagy egész napos rosszullét, helyette pedig a terhesség tünetei között egyre nagyobb teret kap az egyensúlyozás a szó szoros értelmében és átvitt értelemben is, hiszen a hangulatingadozás is jellemző.

A fűzős bakancs helyett érdemes télen inkább egy zipzáras csizmát, nyáron pedig egy belebújós zoknicipőt beszerezned. Ha pedig teheted, akkor nyugodtan kérj segítséget már a pakoláshoz, cipekedéshez, takarításhoz, rendezgetéshez és a hasonló a folyamatokhoz, hiszen a büszkeségnél fontosabb az egészség és mind a baba, mind a mama jólléte!

Az ikerterhességről és az ikrekről itt találod külön írásunkat>>

A magzat fejlődése – terhesség 23. hete

A 23 hetes magzat agya rohamos fejlődésbe kezdett. Számos új idegsejt képződik folyamatosan, egészen körülbelül öt éves koráig. A magzati fejlődés következő stádiuma kisfiúknál az, hogy a herék elkezdenek leszállni a herezacskóba és az első, kezdetleges spermiumok kialakulnak.

A 23 hetes baba méretei: BPD 57 mm, FL 43 mm körül alakul.

Tarts velünk, hiszen a terhesség hétről-hétre számos különleges meglepetést jelent! Fedezd fel velünk együtt a benned élő, mozgó, rúgó és kapálózó vagy éppen békésen szundikáló csodababát és készülj fel velünk együtt az anyaság fantasztikus örömeire, viseld könnyebben a megpróbáltatásokat!

Vélemény, hozzászólás?