Terhesség hétről-hétre: 1. hét

Anyai szervezet – terhesség 1. hete

Mielőtt elkezdődne a közös élet a magzattal, a női szervezet félreérthetetlen jeleket küld a kismamáknak. A terhesség tünete, ha kimarad a menstruációd, de az első héten igazából még éppen végetért a későbbiekben már “utolsó menstruáció”-ként emlegetett havivérzésed.

A következő menstruációd fog majd tehát kimaradni. Ha ez már máskor is előfordult, akkor ez nem egyértelmű üzenet, de más is jelezheti majd a teherbe esést. Gyakori vizelési inger, a fáradékonyság, erős hangulatváltozások és bizonyos ételek megkívánása jellemzi majd azt az időszakot. Reggelente émelygés, hányinger és megduzzadt mellek jelzik a változást testi szinten. Megváltozik a hüvelyváladék, sűrűbbé válik és fehérre színeződhet. Ha az említett jelek közül több is megjelenik egyszerre, vagy egyszerűen csak azt érzed, hogy a tested furcsa játékot játszik veled, érdemes megcsinálni a terhességi tesztedet. De az is lehet, hogy semmit nem fogsz érezni. A lényeg, hogy most még csak a körülbelül 2 hét múlva esedékes teherbeesésre kell koncentrálni, már ha ezt a tanácsot még a teherbeesés előtt olvasod 🙂

Az ikerterhességről és az ikrekről itt találod külön írásunkat>>

A magzat fejlődése – terhesség 1. hete

Magzatról még korai lenne beszélni, de a mama hormonjai már óriási sürgés-forgásban lesznek a következő hetekben, hogy egy új, formás petesejtet kiválasszanak a megtermékenyülésre. Az anyai szervezet minden egyes hormonja változáson megy keresztül, hogy a magzat termékeny talajra találjon.

Így fog változni majd a tested a terhesség alatt:

via GIPHY

Minél felkészültebb vagy, annál csodálatosabb lehet a terhességed. Kövesd terhesség hétről-hétre sorozatunkat, hogy jól tájékozott lehess!

Vélemény, hozzászólás?