Ismét az önkormányzat működteti az orvosi ügyeletet Szombathelyen

Egészségügy-betegellátás

Tizenhét év után csütörtöktől, december 31-étől ismét az önkormányzat működteti Szombathelyen az orvosi ügyeletet, amely a Sugár úti mentőállomásról a 11-es Huszár út 6. szám alá költözött és a telefonszámai is megváltoztak – közölte a honlapján az önkormányzat.

A feladatot korábban az önkormányzattal kötött szerződés alapján az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) látta el a vasi megyeszékhelyen, de a finanszírozás körül vita alakult ki, az OMSZ pedig jelezte, hogy 2021-ben már nem vállalja az orvosi ügyelet működtetését.

A változástól azt remélik, hogy a szolgáltatás olcsóbbá válik, hatékonysága és szakszerűsége viszont megmarad – mondta Kéner Balázs, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Ugyanazok a szombathelyi háziorvosok ügyelnek, mint a korábbi rendszerben, és a szakdolgozók nagyobb részét is a mentőszolgálattól vették át – tette hozzá.

Csaknem 100 millió forintot költöttek a 280 négyzetméteres épület felújítására, a rendelőkhöz korszerű vizesblokkok és pihenőszobák is tartoznak, beszereztek a betegellátáshoz szükséges minden eszközt, és egy elektromos autó is része az ügyeleti felszerelésnek – ismertette.

Az átalakított épületben egyszerre három orvos, két asszisztens és egy gépkocsivezető tart ügyeletet, ellátva Szombathely mellett Nárai, Sé, Gencsapáti és Perenye felnőtt- és gyermekorvosi, valamint Vép és Bozzai gyermekorvosi szolgálatát.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?