Felfüggesztették a fogadott orvossal történő szülést Debrecenben

Egészségügy-hálapénz

Megszüntették a fogadott orvossal és szülésznővel történő szülést január elsejétől a Debreceni Egyetem szülészeti klinikáján mindaddig, amíg “tiszta viszonyok között nem lehet folytatni” – írták a klinika munkatársai az intézmény Facebook-oldalán kedden.

Közleményük szerint “a hálapénz kivezetését a debreceni szülészeti klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja”, ezért január 1-től több változást indítottak el a mindennapi egészségügyi működésüket illetően.

Ezek egyik eleme, hogy a “fogadott orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni”.

A klinika dolgozóinak egyöntetű döntésével kapcsolatban megjegyezték: minden változásra azonnal reagálnak a továbbiakban is, és amint “átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki”, ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

Egyúttal a bejegyzésükben minden várandóst biztosítottak arról, hogy “ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni”.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?