Adcetris 50 mg por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

Adcetris 50 mg por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz
brentuximab-vedotin

▼ Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Ehhez Ön is hozzájárulhat a tudomására jutó bármilyen mellékhatás bejelentésével. A mellékhatások jelentésének módjairól a 4. pont végén (Mellékhatások bejelentése) talál további tájékoztatást.

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Adcetris 50 mg por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz (a továbbiakban Adcetris) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Adcetris beadása előtt
 3. Hogyan adják be az Adcetris-t?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Adcetris-t tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Adcetris és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Adcetris hatóanyagként brentuximab-vedotint tartalmaz. Ez egy daganatellenes szer, amelyben egy úgynevezett monoklonális ellenanyag olyan anyaghoz kapcsolódik, melynek feladata a daganatos sejtek elpusztítása. Ezt a vegyületet a monoklonális ellenanyag juttatja el a daganatos sejtekhez. A monoklonális ellenanyag egy olyan fehérje, amely felismer bizonyos daganatos sejteket.

A Hodgkin-limfóma, a szisztémás anaplasztikus nagysejtes limfóma és a kután T-sejtes limfóma a fehérvérsejtek daganatos betegségeinek különféle típusai.

Klasszikus Hodgkin-limfómában olyan, a betegségre jellemző (specifikus) fehérjék jelennek meg a sejtek felszínén, melyek eltérnek a nem klasszikus Hodgkin-limfóma fehérjéitől.

Az Adcetris-t olyan előrehaladott, klasszikus Hodgkin-limfómában szenvedő betegeknél alkalmazzák, akik korábban nem részesültek kezelésben. Az Adcetris-t doxorubicinnel, vinblasztinnal és dakarbazinnal együtt fogják adni Önnek, amelyek szintén a Hodgkin-limfóma kezelésére alkalmazott kemoterápiás gyógyszerek.

Az Adcetris-t a klasszikus Hodgkin-limfóma kiújulási kockázatának csökkentésére önmagában használják autológ őssejttranszplantációt (azaz saját őssejtjeinek visszaültetését) követően olyan betegeknél, akik bizonyos kockázati tényezőkkel rendelkeznek.

Az Adcetris-t olyan klasszikus Hodgkin-limfóma kezelésére is használják önmagában, ami:

 • kiújult vagy nem reagált, miután az Ön saját, egészséges őssejtjeit infúzióban beadták Önnek (autológ őssejttranszplantáció), vagy
 • kiújult vagy sosem reagált legalább két, korábbi daganatellenes terápiára, és amikor Ön nem kaphat daganatellenes kezeléseket további kombinációkban vagy autológ őssejttranszplantációt.

A szisztémás anaplasztikus nagysejtes limfóma a non-Hodgkin-limfóma olyan típusa, amely a nyirokcsomókban és/vagy a test más részeiben található.

Az Adcetris-t olyan, szisztémás anaplasztikus nagysejtes limfómában szenvedő betegeknél alkalmazzák, akik korábban nem részesültek kezelésben. Az Adcetris-t ciklofoszfamiddal, doxorubicinnel és prednizonnal együtt fogják adni Önnek, amelyek szintén ezen betegségek kezelésére alkalmazott kemoterápiás gyógyszerek.

Az Adcetris-t olyan szisztémás anaplasztikus nagysejtes limfóma kezelésére is használják, ami:

 • nem reagált más típusú daganatellenes kezelésekre, vagy
 • kiújult korábbi daganatellenes kezelések után.

A kután T-sejtes limfóma egy, a fehérvérsejtek egy adott típusát, az ún. T-sejteket megtámadó daganatos megbetegedés, ami elsősorban a bőrt érinti. Az Adcetris a kután T-sejtes limfóma kezelésére szolgál, mely megbetegedésben a sejt felszínén egy bizonyos, a betegségre jellemző (specifikus) típusú fehérje van jelen.

Az Adcetris a kután T-sejtes limfóma (CTCL) kezelésére szolgál olyan betegeknél, akiket korábban legalább egy olyan daganatellenes gyógyszerrel kezeltek, amely bekerül a véráramba.

 

 1. Tudnivalók az Adcetris beadása előtt

NE alkalmazza az Adcetris-t, ha

 • allergiás a brentuximab-vedotinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
 • jelenleg bleomicin nevű daganatellenes gyógyszert kap.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Tájékoztassa kezelőorvosát, mielőtt először beadnák Önnek ezt a gyógyszert és a kezelés alatt is, ha:

 • zavart, nehezen tud gondolkodni, emlékezetkiesése van, homályos vagy gyengébb a látása, csökken az ereje, nehezebben irányítja vagy érzi az egyik karját vagy lábát, járásmódja megváltozik, vagy elveszti egyensúlyát, mivel ezek a tünetek egy súlyos és esetenként életveszélyes, progresszív multifokális leukoenkefalopátiaként (PML) ismert agyi betegségre utalhatnak. Ha ezeket a tüneteket már az előtt is észlelte, mielőtt elkezdték kezelni ezzel a gyógyszerrel, azonnal jelezze kezelőorvosának, amennyiben a tünetekben bármilyen változás következik be. Tájékoztassa kezeléséről partnerét vagy gondozóját is, mivel ők felfigyelhetnek olyan tünetekre is, amelyeket Ön nem észlel.
 • erős és tartós hasi fájdalma van, hányingerrel és hányással vagy anélkül, mivel ezek egy hasnyálmirigy-gyulladásként (pankreátitisz) ismert, súlyos és esetleg halálos betegség tünetei lehetnek.
 • újonnan jelentkező vagy súlyosbodó légszomja vagy köhögése van, mivel ezek egy súlyos és potenciálisan halálos tüdőszövődmény (tüdőkárosodás) tünetei lehetnek.
 • olyan gyógyszereket szed, vagy szedett korábban, amelyek befolyásolhatják az immunrendszert, például kemoterápiás vagy immunszuppresszív szerek.
 • fertőzésben szenved, vagy úgy gondolja, hogy fertőzése van. Bizonyos fertőzések súlyosak is lehetnek, és okozhatják vírusok, baktériumok vagy egyéb, életveszélyes okok.
 • sípoló hangot hall lélegzés közben (sípoló légzés) vagy nehezen lélegzik, csalánkiütést, viszketést vagy duzzadást észlel (infúziós reakció tünetei). Erről részletesebben a 4. pont „Infúziós reakciók” részében olvashat.
 • a bőr érzékenységének változását észleli, különösen a kézen vagy a lábfejen, például zsibbadás, bizsergés, égő érzés, fájdalom, kellemetlen érzés vagy gyengeség (neuropátia).
 • gyakran fáj a feje, fáradt, szédülést érez, sápadt (vérszegénység), vagy bőre alatt szokatlan vérzést vagy véraláfUtást észlel, vérvétel után a szokásosnál hosszabb ideig vérzik, vagy ínyvérzést tapasztal (alacsony vérlemezkeszám).
 • hidegrázás vagy remegés jelentkezik, vagy melege van. Mérje meg a testhőmérsékletét, mert lehet, hogy lázas. A láz alacsony fehérvérsejtszámmal együtt súlyos fertőzést jelezhet.
 • szédül, kevesebb a vizelete, zavart, hány, hányingert érez, duzzanatot észlel, légszomja van, vagy szívverése szabálytalan (ez egy esetleg életveszélyes szövődmény, az úgynevezett tumorlízis-szindróma lehet).
 • influenzaszerű tüneteket észlel, melyeket fájdalmas, vörös vagy lilás, terjedő bőrkiütések és hólyagok követnek, beleértve a bőr nagy kiterjedésű leválását is, mely életveszélyes lehet (ez egy súlyos bőrreakció, az ún. Stevens-Johnson-szindróma és a toxikus epidermális nekrolízis lehet).
 • újonnan jelentkező vagy súlyosbodó hasi fájdalma, hányingere, hányása, székrekedése van, mivel ezek egy súlyos és potenciálisan halálos, gyomrot vagy beleket érintő szövődmény (gyomor-bél rendszeri szövődmények) tünetei lehetnek.
 • rendellenes májvizsgálati eredményei vannak, mivel ez súlyos és potenciálisan halálos májkárosodással (hepatotoxicitás) függhet össze. Májbetegség és más kórállapotok, melyek jelen lehetnek, mielőtt Adcetris-t kapna és néhány gyógyszer, melyet jelenleg szed, esetleg fokozhatja a májkárosodás kockázatát.
 • fáradt, gyakran kell vizelnie, fokozott szomjúságot, nagyobb étvágyat és nem kívánt testtömegcsökkenést észlel vagy ingerlékeny (emelkedett vércukorszint).
 • vese- vagy májbetegsége van.

A kezelőorvosa rendszeres vérvizsgálatokat végeztet majd, hogy meggyőződjön arról, a gyógyszer alkalmazása nem jelent veszélyt Önre.

Egyéb gyógyszerek és az Adcetris

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy a nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, vagy ha újabbakat kezd el szedni. Ez vonatkozik a növényi gyógyszerekre és a vény nélkül kapható gyógyszerekre is.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Amíg ezzel a gyógyszerrel kezelik, Önnek és partnerének két különböző, hatékony fogamzásgátló módszert kell használnia. Nőknek az Adcetris utolsó adagja után még 6 hónapig folytatniuk kell a fogamzásgátló alkalmazását.

Nem használhatja a gyógyszert, ha Ön terhes, hacsak orvosa és Ön nem döntenek úgy, hogy az Önnél várható előnyök meghaladják a magzatra vonatkozó lehetséges kockázatot.

Fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát a kezelés előtt és alatt, ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne.

Ha szoptat, beszélje meg kezelőorvosával, hogy kaphatja-e ezt a gyógyszert vagy nem.

Azoknak a férfiaknak, akiket ezzel a gyógyszerrel kezelnek, érdemes kérni a kezelés előtt a spermájukból vett minta lefagyasztását és tárolását. Férfiaknak javasolt, hogy tartózkodjanak a gyermeknemzéstől, amíg ezzel a gyógyszerrel kezelik őket, és a gyógyszer utolsó adagja után még 6 hónapig.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Kezelése befolyásolhatja a járművezetéshez és gépek működtetéséhez szükséges képességeit. Ha a kezelés alatt nem érzi jól magát, ne vezessen, és ne használjon gépeket.

Az Adcetris nátriumot tartalmaz

Ez a gyógyszer 13,2 mg nátriumot (a konyhasó fő összetevője) tartalmaz injekciós üvegenként, ami megfelel a nátrium ajánlott maximális napi bevitel 0,7%-ának felnőtteknél.

 

 1. Hogyan adják be az Adcetris-t?

Ha bármilyen kérdése van a gyógyszer alkalmazásával összefüggésben, kérdezze meg azt az orvost vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, aki az infúziót Önnek beadja.

Adagok és gyakoriság

A gyógyszer adagja az Ön testtömegétől függ.

 • Doxorubicinnel, vinblasztinnal és dakarbazinnal együtt alkalmazva az Adcetris szokásos adagja 6 hónapon keresztül kéthetenként 1,2 mg testtömegkilogrammonként.
 • Ciklofoszfamiddal, doxorubicinnel és prednizonnal együtt alkalmazva az Adcetris szokásos adagja 4-6 hónapon keresztül 3 hetenként 1,8 mg testtömegkilogrammonként.

Az Adcetris-szel együtt alkalmazott gyógyszerek használatára és hatásaira vonatkozó részletes információkért lásd az adott gyógyszer betegtájékoztatóját. A kemoterápiával együttesen alkalmazott Adcetris első dózisát követően kezelőorvosa egy olyan gyógyszert is adhat Önnek, amely segít megelőzni a neutropénia (fehérvérsejtek számának csökkenése) kialakulását vagy csökkenteni annak súlyosságát. A neutropénia növelheti a fertőzések kockázatát. Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben Ön vese- vagy májbetegségben szenved; ebben az esetben kezelőorvosa a kezdő adagot csökkentheti vagy javasolhatja, hogy egyáltalán ne kapjon Adcetris-t.

 • Az Adcetris szokásos kezdő adagja 1,8 mg testtömegkilogrammonként, melyet háromhetente adnak be, legfeljebb egy évig. Kezelőorvosa 1,2 mg/testtömegkilogramm-ra csökkentheti az Ön kezdő adagját, ha Önnek vese- vagy májbetegsége van.

Az Adcetris kizárólag felnőtteknek adható. Gyermekeknél és serdülőknél nem alkalmazható.

Hogy adják be az Adcetris-t?

Ezt a gyógyszert valamelyik vénába adják be (intravénásan) infúzió formájában. Kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember adja be Önnek az infúziót 30 perc alatt. Kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember megfigyelés alatt tartja majd Önt az infúzió alatt és után.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát.

 

 1. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Infúziós reakciók

A gyógyszereknek ez a típusa (monoklonális ellenanyagok) infúziós reakciókat is kiválthat, ezek lehetnek:

 • bőrkiütés,
 • légszomj,
 • nehézlégzés,
 • köhögés,
 • mellkasi szorító érzés,
 • láz,
 • hátfájás,
 • hidegrázás,
 • fejfájás,
 • hányinger vagy hányás.

Ennél a gyógyszernél   az infúziós reakciók 10 betegből több mint 1-et érinthetnek.

A reakcióknak ez a fajtája általában néhány perccel vagy több órával az infúzió befejezése után jelentkezik. Azonban nem gyakran az is előfordul, hogy ezek több órával az infúzió befejezése után jelentkeznek. Ezek az infúziós reakciók súlyosak vagy akár halálos kimenetelűek is lehetnek (anafilaxiás reakcióként is ismert). Nem ismert, hogy az erre a gyógyszerre adott, infúzióval összefüggő reakciók milyen gyakorisággal súlyosak vagy halálos kimenetelűek.

Egyéb gyógyszereket kaphat, például:

 • antihisztaminokat, kortikoszteroidokat vagy paracetamolt,

hogy a fenti reakciókat mérsékeljék, ha Önnél már előfordultak az ilyen típusú gyógyszerekkel végzett kezelés során.

Ha úgy gondolja, hogy korábban már előfordult ehhez hasonló reakció Önnél, szóljon kezelőorvosának, MIELŐTT ezt a gyógyszert beadják.

Ha infúziós reakciók jelentkeznek Önnél (ahogy korábban említésre került), kezelőorvosa leállíthatja a gyógyszer adását, és támogató kezelést kezdhet.

Ha az infúziót újraindítják, kezelőorvosa növelheti azt az időt, amely alatt az infúziót beadják, hogy szervezete jobban elviselje azt.

Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, mivel némelyik ezek közül súlyos, esetenként halálos betegséget jelezhet:

 • a progresszív, multifokális leukoenkefalopátia (PML) tünetei, például zavart, nehezen tud gondolkodni, emlékezetkiesése van, homályos vagy gyengébb a látása, csökken az ereje, nehezebben irányítja vagy érzi az egyik karját vagy lábát, járásmódja megváltozik, vagy elveszti egyensúlyát (további, részletes információért lásd a 2. pontot) (100 betegből legfeljebb 1-et érinthet),
 • hasnyálmirigy-gyulladás (pankreátitisz) tünetei, mint az erős és tartós hasi fájdalom hányingerrel és hányással vagy anélkül (100 betegből legfeljebb 1-et érinthet),
 • légszomj vagy köhögés (10 betegből több mint 1-et érinthet),
 • influenzaszerű tünetek, melyeket fájdalmas, terjedő, vörös vagy lilás kiütés és hólyagok követnek, beleértve a bőr nagy kiterjedésű leválását is, mely életveszélyes lehet (100 betegből legfeljebb 1-et érinthet),
 • az érzékelés vagy érzékenységnek megváltozása, különösen a bőr esetén, zsibbadás, bizsergés, kellemetlen érzés, égő érzés, gyengeség vagy fájdalom a kézben vagy a lábfejben (neuropátia;

10 betegből több mint 1-et érinthet),

 • gyengeségérzés (10 betegből több mint 1-et érinthet),
 • székrekedés (10 betegből több mint 1-et érinthet),
 • hasmenés, hányás (10 betegből több mint 1-et érinthet),
 • hidegrázás vagy remegés (10 betegből legfeljebb 1-et érinthet),
 • fáradtság, gyakori vizelés, fokozott szomjúság, nagyobb étvágy nem kívánt testtömegcsökkenéssel vagy ingerlékenység (ezek a hiperglikémia tünetei lehetnek, amely 10 betegből legfeljebb 1-et érinthet)
 • szokatlan vérzés vagy véraláfutás a bőr alatt, vérvétel után a szokásosnál hosszabb ideig vérzik, vagy ínyvérzést tapasztal (ezek a trombocitopénia tünetei lehetnek, amely 10 betegből legfeljebb 1-et érinthet)
 • fejfájás, szédülés érzése, sápadtság (ezek a vérszegénység tünetei lehetnek, amely 10 betegből több mint 1-et érinthet).

A következő mellékhatásokat is észlelheti:

Az Adcetris önmagában történő alkalmazásával kapcsolatosan a következő mellékhatásokról számoltak be:

Nagyon gyakori mellékhatások (10 betegből több mint 1-et érinthet)

 • a fehérvérsejtek számának csökkenése,
 • felső légúti fertőzés,
 • testtömegcsökkenés,
 • fertőzés,
 • hányinger,
 • hasi fájdalom,
 • viszketés,
 • izomfájdalom
 • ízületi fájdalom vagy fájó, duzzadt ízületek.

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1-et érinthet)

 • tüdőgyulladás,
 • érzékeny, krémszínű-sárga, kiemelkedő foltok a szájban (szájpenész),
 • a vérlemezkék számának csökkenése,
 • szédülés,
 • hólyagok a bőrön, amelyek pörkösödnek vagy hegesednek,
 • emelkedett vércukorszint,
 • emelkedett májenzimszintek,
 • szokatlan mértékű hajhullás vagy -ritkulás.

Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1-et érinthet)

 • tumorlízis-szindróma – egy esetenként életveszélyes állapot, melynek során szédülést, kevesebb vizeletet, zavartságot, hányást, hányingert, duzzanatot, légszomjat vagy szabálytalan szívverést tapasztalhat.
 • új vagy visszatérő citomegalovírus (CMV) fertőzés,
 • vérmérgezés (szepszis) és/vagy fertőzéses sokk (a vérmérgezés életveszélyes formája
 • Stevens-Johnson-szindróma és toxikus epidermális nekrolízis – egy ritka, súlyos elváltozás, melynek során influenzaszerű tüneteket tapasztalhat, melyeket fájdalmas, terjedő, vörös vagy lilás kiütés és hólyagok követnek, beleértve a bőr nagy kiterjedésű leválását is
 • a fehérvérsejtek számának csökkenése lázzal kísérve
 • az idegek és az idegsejtnyúlványokat burkoló velőshüvelyek sérülése (demielinizációs polineuropátia).

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 • A gyógyszer kiszivárgása a vénából a környező szövetekbe (extravazációnak is nevezik). Extravazációhoz kapcsolódó reakciók fordulhatnak elő az infúzió beadási helyén, mint a bőrpír, a fájdalom, a duzzanat, a hólyagosodás vagy a hámlás.

Az Adcetris más kemoterápiás gyógyszerekkel való együttes alkalmazása esetén a következő mellékhatásokról számoltak be:

Nagyon gyakori mellékhatások (10 betegből több mint 1-et érinthet)

 • a fehérvérsejtek számának csökkenése,
 • a vérlemezkék számának csökkenése,
 • a fehérvérsejtek számának lázzal kísért csökkenése,
 • felső légúti fertőzés,
 • testtömegcsökkenés,
 • fertőzés,
 • hányinger,
 • hasi fájdalom,
 • szokatlan mértékű hajhullás vagy -ritkulás,
 • izomfájdalom,
 • ízületi fájdalom vagy fájó, duzzadt ízületek,
 • szédülés,
 • étvágycsökkenés,
 • álmatlanság,
 • csontfájdalom,
 • hólyagok a bőrön, amelyek pörkösödnek vagy hegesednek.

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1-et érinthet)

 • vérmérgezés (szepszis) és/vagy fertőzéses sokk (a vérmérgezés életveszélyes formája); tüdőgyulladás,
 • sebek vagy gyulladás a szájüregben,
 • érzékeny, krémszínű-sárga, kiemelkedő foltok a szájban (szájpenész),
 • bőrviszketés,
 • emelkedett vércukorszint,
 • emelkedett májenzimszintek.

Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1-et érinthet)

 • tumorlízis-szindróma – egy esetenként életveszélyes állapot, melynek során szédülést, kevesebb

vizeletet, zavartságot, hányást, hányingert, duzzanatot, légszomjat vagy szabálytalan szívverést tapasztalhat,

 • Stevens-Johnson-szindróma – egy ritka, súlyos elváltozás, melynek során influenzaszerű tüneteket tapasztalhat, melyeket fájdalmas, terjedő, vörös vagy lilás kiütés és hólyagok követnek, beleértve a bőr nagy kiterjedésű leválását is,
 • új vagy visszatérő citomegalovírus (CMV) -fertőzés.

Amennyiben Ön idős (életkora > 65 év), a súlyos mellékhatások gyakrabban fordulhatnak elő Önnél.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 1. Hogyan kell az Adcetris-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Az injekciós üveg címkéjén és a dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Bontatlan injekciós üveg: Hűtőszekrényben (2 °C – 8 °C) tárolandó. Nem fagyasztható! A fénytől való védelem érdekében az injekciós üveget tartsa az eredeti dobozában.

Elkészített/hígított oldat: azonnal fel kell használni, vagy hűtőszekrényben tárolandó (2 °C – 8 °C) és 24 órán belül felhasználandó.

Ne alkalmazza a gyógyszert, ha a beadás előtt részecskéket vagy elszíneződést észlel.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Ezt a gyógyszert az orvos vagy a gondozását végző egészségügyi szakember fogja megsemmisíteni. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Adcetris?

 • A készítmény hatóanyaga a brentuximab-vedotin. 50 mg brentuximab-vedotint tartalmaz injekciós üvegenként. Feloldást követően az oldat 5 mg brentuximab-vedotint tartalmaz milliliterenként.
 • Egyéb összetevők: citromsav-monohidrát, nátrium-citrát-dihidrát, alfa,alfa-trehalóz-dihidrát és poliszorbát 80. A nátriummal kapcsolatos további információkért lásd a 2. pontot.

Milyen az Adcetris külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Adcetris fehér vagy törtfehér pogácsa vagy por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz, amely injekciós üvegben van kiszerelve.

Az Adcetris minden doboza egy injekciós üveget tartalmaz.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Takeda Pharma A/S

Delta Park 45

2665 Vallensbaek Strand

Dánia

Gyártó

Takeda Austria GmbH

St. Peter-StraPe 25

A-4020 Linz

Ausztria

Delpharm Novara S.r.l.

Via Crosa, 86

28065 Cerano (NO)

Olaszország

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

België/Belgique/Belgien
Takeda Belgium
Tél/Tel: +32 2 464 06 11
takeda-belgium@takeda.com
Lietuva
Takeda, UAB
Tel: +370 521 09 070
България
Такеда България
Тел.: + 359 2 958 27 36
Luxembourg/Luxemburg
Takeda Belgium
Tél/Tel: +32 2 464 06 11
takeda-belgium@takeda.com
Česká republika
Takeda Pharmaceuticals
Czech Republic s.r.o.
Tel: + 420 234 722 722
Magyarország
Takeda Pharma Kft.
Tel.: +361 2707030
Danmark
Takeda Pharma A/S
Tlf: +45 46 77 11 11
Malta
Takeda Italia S.p.A.
Tel: +39 06 502601
Deutschland
Takeda GmbH
Tel: +49 (0) 800 825 3325
medinfoEMEA@takeda.com
Nederland
Takeda Nederland bv
Tel: +31 23 56 68 777
nl.medical.info@takeda.com
Eesti
Takeda Pharma AS
Tel: +372 6177 669
Norge
Takeda Nycomed AS
Tlf: +47 6676 3030
infonorge@takeda.com
Ελλάδα
TAKEDA ΕΛΛΑΣ Α.Ε
Tηλ: +30 210 6387800
gr.info@takeda.com
Österreich
Takeda Pharma Ges.m.b.H.
Tel: +43 (0) 800- 20 80 50
España
Takeda Farmacéutica España S.A
Tel: +34 917 90 42 22
spain@takeda.com
Polska
Takeda Pharma sp. z o.o
Tel.: + 48 22 608 13 00
France
Takeda France SAS
Tél: + 33 1 40 67 33 00
medinfoEMEA@takeda.com
Portugal
Takeda Farmacêuticos Portugal, Lda.
Tel: + 351 21 120 1457
Hrvatska
Takeda Pharmaceuticals Croatia d.o.o.
Tel: +385 1 377 88 96
România
Takeda Pharmaceuticals SRL
Tel: +40 21 335 03 91
Ireland
Takeda Products Ireland Limited
Tel: +44 (0)1628 537 900
Slovenija
Takeda GmbH, Podružnica Slovenija
Tel: + 386 (0) 59 082 480
Ísland
Vistor hf.
Sími: +354 535 7000
vistor@vistor.is
Slovenská republika
Takeda Pharmaceuticals Slovakia s.r.o.
Tel: +421 (2) 20 602 600
Italia
Takeda Italia S.p.A.
Tel: +39 06 502601
Suomi/Finland
Takeda Oy
Puh/Tel: +358 20 746 5000
infoposti@takeda.com
Κύπρος
A. POTAMITIS MEDICARE LTD
Tηλ: +357 22583333
info@potamitismedicare.com
Sverige
Takeda Pharma AB
Tel: +46 8 731 28 00
infosweden@takeda.com
Latvija
Takeda Latvia SIA
Tel: +371 67840082
United Kingdom
Takeda UK Ltd
Tel: +44 (0)1628 537 900

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:

Ezt a gyógyszert „feltételesen” engedélyezték, ami azt jelenti, hogy a gyógyszerre vonatkozóan további adatokat kell benyújtani.

Az Európai Gyógyszerügynökség legalább évente felülvizsgálja a gyógyszerre vonatkozó új információkat, és szükség esetén ezt a betegtájékoztatót is módosítja.

A gyógyszerről részletes információ az Európai Gyógyszerügynökség internetes honlapján (http://www.ema.europa.eu/) található.