Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 500 mg/125 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

 

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 500 mg/125 mg filmtabletta

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 875 mg/125 mg filmtabletta

 

amoxicillin/klavulánsav

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo egy antibiotikum, amely a fertőzéseket okozó baktériumok elpusztításával fejti ki a hatását. Két különböző hatóanyagot tartalmaz, az úgynevezett amoxicillint és a klavulánsavat. Az amoxicillin a „penicillinek” nevű gyógyszercsoportba tartozik, amelyek bizonyos körülmények között elveszíthetik hatásukat (inaktívvá válhatnak). A másik hatóanyag (a klavulánsav) ezt akadályozza meg.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo felnőtteknél és gyermekeknél alkalmazható a következő fertőzéseinek kezelésére:

 • középfül- és orrmelléküreg-fertőzések;
 • légúti fertőzések;
 • húgyúti fertőzések;
 • bőr- és lágyrész-fertőzések, beleértve a fogászati fertőzéseket is;
 • csont- és ízületi fertőzések.

 

 

 1. Tudnivalók az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo szedése előtt

 

Ne szedje az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et

 • ha allergiás az amoxicillinre, a klavulánsavra, a penicillinekre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha a korábbiakban bármikor előfordult már Önnél súlyos allergiás (túlérzékenységi) reakció bármely egyéb antibiotikummal szemben. Ebbe beleértendő a bőrkiütés vagy az arc-, illetve a torok vizenyős duzzanata is.
 • ha a korábbiakban bármikor előfordult Önnél májprobléma vagy sárgaság (a bőr sárgás elszíneződése) antibiotikum szedésekor.

 

→ Ne szedje az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et, ha a fentiek bármelyike érvényes Önre. Ha bizonytalan valamiben, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et elkezdené szedni.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 • Önnek mirigyláza van;
 • Önt máj- vagy veseproblémák miatt kezelik;
 • nem képes rendszeresen vizeletet üríteni.

 

Ha nem biztos benne, hogy a fentiek bármelyike érvényes-e Önre, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, mielőtt az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et elkezdené szedni.

 

Bizonyos esetekben kezelőorvosa megvizsgáltathatja, hogy a fertőzést Önnél milyen típusú baktérium okozza.

A vizsgálat eredményeitől függően a kezelőorvosa felírhatja Önnek az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo más hatáserősségét vagy egy másik gyógyszert.

 

Óvatosságot igénylő állapotok

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo súlyosbíthat bizonyos fennálló állapotokat, vagy súlyos mellékhatásokat okozhat. Ezek közé tartoznak az allergiás reakciók, a görcsrohamok és a vastagbélgyulladás. Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo szedése során Önnek bizonyos tünetekre oda kell figyelnie a problémák kockázatának csökkentése érdekében.

Lásd a 4. pontban, Óvatosságot igénylő állapotok című részt.

 

Vér- és vizeletvizsgálatok

Amennyiben vérvizsgálatot (például a vörösvértestek jellemzőinek vagy a máj működésének vizsgálatára) vagy vizeletvizsgálatot végeznek Önnél, tájékoztassa az orvost vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, hogy Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et szed. Erre azért van szükség, mert az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo befolyásolhatja az ilyen típusú vizsgálatok eredményeit.

 

 Egyéb gyógyszerek és az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Amennyiben az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-del egyidőben allopurinolt is szed (a köszvény kezelésére szolgál), akkor az Ön esetében nagyobb lehet az allergiás bőrreakciók előfordulásának valószínűsége.

 

Amennyiben probenicidet szed (köszvény kezelésére szolgál), a kezelőorvosa úgy dönthet, hogy módosítja Önnél az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo adagját.

 

Amennyiben az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo készítménnyel egyidejűleg véralvadásgátló gyógyszereket (például warfarint) is szed, akkor Önnél további vérvizsgálatokra lehet szükség.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo befolyásolhatja a metotrexát (daganatos vagy reumás megbetegedések kezelésére alkalmazott gyógyszer) hatásmechanizmusát.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo befolyásolhatja a mikofenolát-mofetil (szervátültetést követően az új szervek kilökődésének megakadályozására használt gyógyszer) működését.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo készítmény befolyásolhatja a gépjárművezetéshez szükséges képességeket. Ha nem érzi jól magát, akkor ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket.

 

 

3.         Hogyan kell szedni az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et?

 

A gyógyszer t mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Felnőttek és 40 kg vagy azt meghaladó testtömegű gyermekek

500 mg/125 mg filmtabletta

A készítmény ajánlott adagja:

 • Naponta háromszor 1 tabletta.

 

875 mg/125 mg filmtabletta

A készítmény ajánlott adagja:

 • Szokásos adag – naponta kétszer 1 tabletta.
 • Emelt adag – naponta háromszor 1 tabletta.

 

40 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek

6 éves vagy ennél fiatalabb gyermekek kezelésére az amoxicillin/klavulánsav belsőleges szuszpenzió vagy a tasakos kiszerelés javasolt.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 40 kg-nál kisebb testtömegű gyermeknek történő adásakor konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Gyermekeknek adható amoxicillin/klavulánsav‑tartalmú tabletta, szuszpenzió vagy tasakos kiszerelésű készítmény.

 

Vese- és májbetegségben szenvedő betegek

 • Amennyiben Ön vesebetegségben szenved, akkor lehetséges, hogy az adagot módosítani kell. Kezelőorvosa egy más hatáserősséget vagy más gyógyszert javasolhat Önnek.
 • Amennyiben Ön májbetegségben szenved, akkor lehetséges, hogy az Ön esetében gyakrabban végeznek vérvizsgálatot a májműködés ellenőrzése érdekében.

 

Hogyan kell szedni az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et?

 • A tablettát egészben, egy pohár vízzel kell lenyelni étkezéskor vagy kevéssel előtte.
 • A 875 mg/125 mg tablettát a törővonal mentén el lehet törni, a könnyebb bevehetőség érdekében. A filmtabletta mindkét darabját egyidőben kell bevenni.
 • Az adagot egyenletesen ossza el a nap folyamán úgy, hogy két adag között legalább 4 óra teljen el. Egy órán belül ne vegyen be két adagot.
 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et ne szedje 2 hétnél tovább. Amennyiben továbbra sem érzi jól magát, menjen vissza a kezelőorvosához.

 

Ha az előírtnál több Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et vett be

Amennyiben túl sokat vett be az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo készítményből, akkor gyomor-bélrendszeri panaszok (hányinger, hányás vagy hasmenés), illetve görcsrohamok jelentkezhetnek Önnél. A lehető leghamarabb beszéljen kezelőorvosával. A gyógyszer dobozát vigye magával, és mutassa meg az orvosnak.

 

Ha elfelejtette bevenni az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et

Ha kihagyott egy adagot, vegye be rögtön, amint eszébe jut.

A következő adagot ne vegye be túl hamar, előtte várjon legalább 4 órát.

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo szedését

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et a kezelés végéig kell szedni, még akkor is, ha Ön jobban érzi magát. A fertőzés leküzdéséhez minden adagra szüksége van. Ha néhány baktérium túléli a kezelést, akkor ezek a fertőzés kiújulását okozhatják.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Óvatosságot igénylő állapotok

Allergiás reakciók:

 • bőrkiütések
 • a vérerek gyulladása (vaszkulitisz), amely vörös vagy lila kiemelkedő foltok formájában jelenhet meg a bőrön, de a test más részeit is érintheti.
 • láz, ízületi fájdalom, a nyaki-, hónalji- vagy lágyéki nyirokcsomók duzzanata
 • duzzanat, néha az arc- vagy az ajkak ödémás duzzanata (angioödéma), amely légzési nehézséget okoz
 • ájulás
 • akut allergiás kardiális tünetegyüttes (Kounis szindróma)

Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli, haladéktalanul forduljon orvosához. Hagyja abba az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo szedését.

 

Vastagbélgyulladás

A vastagbél gyulladása vizes hasmenéssel (általában véres-nyákos), hasi fájdalommal és/vagy lázzal.

Amennyiben a fenti tüneteket észleli, a lehető leghamarabb forduljon kezelőorvosához.

 

Nagyon gyakori mellékhatások

(10-ből több, mint 1 beteget érinthetnek)

 • hasmenés (felnőtteknél)

 

Gyakori mellékhatások

(10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

 • gombás bőr- és nyálkahártya-fertőzés (kandidiázis – a hüvelyben, a szájüregben vagy a hajlatokban jelentkező sarjadzógomba okozta fertőzés)
 • hányinger, különösen nagy adagok bevétele esetén

→ Amennyiben ezeket tapasztalja, akkor az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo-et étkezés előtt vegye be

 • hányás
 • hasmenés (gyermekeknél)

 

Nem gyakori mellékhatások

(100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

 • bőrkiütés, viszketés
 • kiemelkedő, viszkető kiütések (csalánkiütés)
 • emésztési zavar
 • szédülés
 • fejfájás

 

Nem gyakori mellékhatások, amelyek a vérvizsgálatok eredményeiben jelentkezhetnek:

 • a máj által termelt néhány anyag (enzim) szintjének növekedése.

 

Ritka mellékhatások

(1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

 • bőrkiütések, amelyek felhólyagosodhatnak, és kis céltáblákra hasonlítanak (középen sötét pont, körülötte halványabb terület, széle körül sötét gyűrű látható – eritéma multiforme)

→ amennyiben a fenti tünetek közül bármelyiket tapasztalja, sürgősen forduljon orvoshoz.

 

Ritka mellékhatások, amelyek a vérvizsgálatok eredményeiben jelentkezhetnek:

 • a véralvadásban szerepet játszó sejtek számának csökkenése
 • fehérvérsejtszám csökkenés

 

Nem ismert mellékhatások

(a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 • allergiás reakciók (lásd fent)
 • vastagbélgyulladás (lásd fent)
 • az agyat és a gerincvelőt borító agyhártyák gyulladása (aszeptikus meningitisz)
 • az epeutak gyulladása (kolangitisz)
 • akut allergiás kardiális tünetegyüttes (Kounis szindróma)
 • Súlyos bőrreakciók:

–     nagy területen jelentkező hólyagos kiütések és hámlás, különösen a száj, az orr, a szem és a nemi szervek körül (Stevens-Johnson szindróma), valamint egy másik, súlyosabb forma a bőr kiterjedt hámlásával (a testfelület több, mint 30%-án -toxikus epidermális nekrolízis).

–     nagy területen jelentkező vörös, apró, gennyet tartalmazó hólyagos kiütések (bullózus exfoliatív dermatitisz).

–     vörös, a bőr egyenetlenségével járó hámló kiütések és hólyagok (exantémás pusztulózis).

→ Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli, haladéktalanul forduljon orvosához.

 • májgyulladás (hepatitisz)
 • a vér bilirubin (a májban termelt anyag) szintje megnő, ennek következtében kialakul a sárgaság, melynek során a bőr és a szemfehérje sárgás színű lesz
 • a vese csatornácskáinak gyulladása
 • a vér alvadási ideje megnyúlik
 • hiperaktivitás
 • görcsrohamok (a nagy dózisú amoxicillin/klavulánsavat szedő betegek esetén vagy a veseproblémákkal küzdő betegek esetén)
 • szőrös, fekete nyelv
 • a fogak foltos elszíneződése (gyermekeknél), ami fogkefével általában eltávolítható

 

Olyan nem ismert gyakoriságú mellékhatások, amelyek a vérvizsgálatok eredményeiben jelentkezhetnek:

 • a fehérvérsejtek számának nagymértékű csökkenése
 • a vörösvérsejtek számának csökkenése (hemolitikus anémia)
 • kristályok a vizeletben

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa

Kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo -et tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő („Felhasználható”/”Felh.”) után ne szedje ezt a gyógyszert.. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Amoxicillin/ Klavulánsav Aurobindo?

 

 • A készítmény hatóanyagai az amoxicillin-trihidrát és a kálium-klavulanát.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 500 mg/125 mg filmtabletta

500 mg amoxicillinnek megfelelő amoxicillin-trihidrátot és 125 mg klavulánsavnak megfelelő kálium‑klavulanátot tartalmaz filmtablettánként.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 875mg /125 mg filmtabletta

875 mg amoxicillinnek megfelelő amoxicillin-trihidrátot és 125 mg klavulánsavnak megfelelő kálium‑klavulanátot tartalmaz filmtablettánként.

 

 • Egyéb összetevők:

Tablettamag:

Mikrokristályos cellulóz (E460), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát (E470b), (A-típusú) karboximetilkeményítő-nátrium.

 

Filmbevonat:

Hipromellóz (E464), makrogol 400, titán-dioxid (E171).

 

Milyen az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 500 mg /125 mg filmtabletta fehér, ovális alakú, az egyik oldalán „A”, a másik oldalán „64” felirattal ellátott filmtabletta.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 875 mg/125 mg filmtabletta fehér, kapszula alakú, az egyik oldalán „A” felirattal, a másik oldalán „6” és „5” felirat között húzódó törővonallal ellátott filmtabletta.

A törővonal csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra osszák.

 

Kiszerelés:

4/5/6/7/8/10/12/14/15/16/20/21/24/25/30/35/40/50/100/500 db filmtablettát tartalmazó Al/Al (poliamid/alumínium/PVD – alumíniumfólia) buborékcsomagolás dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Aurobindo Pharma Limited

Ares, Odyssey Business Park, West End Road, South Ruislip HA4 6QD

Nagy-Britannia

 

Gyártó:

Milpharm Limited

Ares, Odyssey Business Park, West End Road, South Ruislip HA4 6QD

Nagy-Britannia

 

vagy

 

APL Swift Services (Malta) Limited

HF 26, Hal Far Industrial Estate, Hal Far, Birzebbugia, BBG 3000

Málta

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Ausztria:                  Amoxicillin/Clavulansäure A-med 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg Filmtabletten

Belgium                   AmoxiclavApotex® 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg comprimés pelliculés

Bulgária                   ALVOCLAV 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg филмирани таблетки

Cseh Köztársaság    Amoxicillin/ Clavulanic acid Dr.Max 500 mg/125 mg & 875 mg/125 mg potahované tablety

Dánia                      Amoxicillin/ Clavulansyre Aurobindo

Észtország               Amoxicillin/Clavulanic acid Aurobindo

Finnország              Amoxicillin/Clavulanic acid Aurobindo 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Németország           Amoxi-Clavulan Aurobindo 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg Filmtabletten

Görögország            ACCORDIA (500+125) mg és (875+125) mg επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκία

Magyarország          Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg filmtabletta

Írország                   Co-Amoxiclav Aurobindo 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg film-coated tablets

Olaszország             Amoxicillina/Acido clavulanico Aurobindo 875 mg/125 mg compresse rivestite con film

Lettország               Amoxicillin/Clavulanic acid Aurobindo 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg apvalkotās tablets

Hollandia                Amoxicilline/Clavulaanzuur Aurobindo 500 mg/125 mg, és 875 mg/125 mg, filmomhulde tabletten

Lengyelország         Auglavin

Portugália                Amoxicilina + Ácido Clavulânico Aurobindo

Románia                 Amoxicilină / Acid clavulanic Aurobindo 500mg / 125mg és 875 mg/125 mg, comprimate filmate

Spanyolország         AMOXICILINA/ACIDO CLAVULÁNICO AUROBINDO 500/125 mg és 875 mg/125 mg comprimidos recubiertos con película

Svédország              Amoxicillin/Clavulanic acid Aurobindo 500 mg/125 mg és 875 mg/125 mg filmdragerade tabletter

Nagy-Britannia        Co-amoxiclav 500 mg/125 mg film-coated tablets

 

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 500 mg/125 mg filmtabletta

OGYI-T-21322/01       4 db
OGYI-T-21322/02       5 db
OGYI-T-21322/03       6 db
OGYI-T-21322/04       7 db
OGYI-T-21322/05       8 db
OGYI-T-21322/06       10 db
OGYI-T-21322/07       12 db
OGYI-T-21322/08       14 db
OGYI-T-21322/09       15 db
OGYI-T-21322/10       16 db
OGYI-T-21322/11       20 db
OGYI-T-21322/12       21 db
OGYI-T-21322/13       25 db
OGYI-T-21322/14       30 db
OGYI-T-21322/15       35 db

OGYI-T-21322/16       40 db
OGYI-T-21322/17       50 db
OGYI-T-21322/18       100 db
OGYI-T-21322/19       500 db

OGYI-T-21322/39       24 db

 

Amoxicillin/Klavulánsav Aurobindo 875 mg/125 mg filmtabletta

OGYI-T-21322/20       4 db

OGYI-T-21322/21       5 db
OGYI-T-21322/22       6 db
OGYI-T-21322/23       7 db
OGYI-T-21322/24       8 db
OGYI-T-21322/25       10 db
OGYI-T-21322/26       12 db
OGYI-T-21322/27       14 db
OGYI-T-21322/28       15 db
OGYI-T-21322/29       16 db
OGYI-T-21322/30       20 db
OGYI-T-21322/31       21 db
OGYI-T-21322/32       25 db
OGYI-T-21322/33       30 db
OGYI-T-21322/34       35 db
OGYI-T-21322/35       40 db
OGYI-T-21322/36       50 db
OGYI-T-21322/37       100 db
OGYI-T-21322/38       500 db

OGYI-T-21322/40       24 db

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. március