Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 5 mg/320 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 5 mg/320 mg filmtabletta

Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 10 mg/320 mg filmtabletta

amlodipin/valzartán

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

–        Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. 5. Hogyan kell az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma filmtabletta magas vérnyomás kezelésére használatos olyan betegek számára, akik amlodipint és valzartánt azonos dózisokban már szednek, a két gyógyszer külön-külön szedése helyett.

 

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma filmtabletta két hatóanyagot tartalmaz: amlodipint és valzartánt. Mindkét vegyület a magas vérnyomás csökkentésére szolgál.

 • Az amlodipin a „kalciumcsatorna-blokkolók”-nak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Az amlodipin megakadályozza a kalcium bejutását az érfalba, ami meggátolja az erek összehúzódását.
 • A valzartán az „angiotenzin II-receptor-antagonisták”-nak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Az angiotenzin II a szervezetben termelődik, és érszűkítő hatású, ezáltal emeli a vérnyomást. A valzartán az angiotenzin II hatását gátolja.

 

Ez azt jelenti, hogy mindkét hatóanyag az erek összehúzódását gátolja. Ennek eredményeként az erek ellazulnak, és csökken a vérnyomás.

 

 

 1. Tudnivalók az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedése előtt

 

Ne szedje az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t

 • ha allergiás az amlodipinre vagy bármilyen más kalciumcsatorna-blokkolóra. Ez viszketéssel, a bőr kivörösödésével vagy nehézlégzéssel társulhat.
 • ha allergiás a valzartánra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Ha úgy gondolja, hogy allergiás lehet, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdené szedni az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t.
 • ha súlyos máj- vagy epebetegségben, pl. biliáris cirrózisban (az epeutak elzáródása vagy fertőződése miatt kialakuló májzsugor), vagy kolesztázisban (az epe elfolyásának csökkenése vagy megszűnése) szenved.
 • ha több mint 3 hónapos terhes. (A terhesség korai szakaszában is javasolt elkerülni az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedését, lásd a Terhesség című részt).
 • ha nagyon alacsony a vérnyomása (hipotónia).
 • ha aortabillentyű szűkülete (aortasztenózis) vagy kardiogén sokkja van (egy olyan betegség, amikor a szív nem képes elegendő vérrel ellátni a szervezetet).
 • ha szívrohamot követően szívelégtelenségben szenved.
 • ha magas a vércukorszintje és 2-es típusú cukorbetegségben (más néven nem-inzulinfüggő diabétesz mellitusz) szenved vagy károsodott a veseműködése és aliszkirén hatóanyag-tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszeres kezelést kap.

 

Ha ezek bármelyike érvényes Önre, ne vegyen be Amlodipin/Valsartan Krka Pharma tablettát és beszéljen kezelőorvosával.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:

 • ha hányt vagy hasmenése volt.
 • ha máj- vagy vesebetegségben szenved.
 • ha veseátültetésen esett át, vagy veseartéria-szűkületben szenved.
 • ha a mellékveséket érintő, „primer hiperaldoszteronizmusnak” nevezett betegségben szenved.
 • ha szívelégtelensége volt vagy szívrohamot szenvedett. A kezdő adagot illetően gondosan kövesse kezelőorvosa utasításait. Kezelőorvosa ellenőrizheti még a veseműködését is.
 • ha kezelőorvosa elmondása szerint beszűkültek a szívbillentyűi (aorta- vagy mitrális sztenózis), vagy a szívizom vastagsága kórosan megnövekedett (obstruktív hipertrófiás kardiomiopátia).
 • ha más gyógyszerek (köztük az angiotenzin-konvertáló enzimgátlók) szedése közben vizenyőt észlelt, különösen, ha az az arcán és a torkában alakult ki. Ha ilyen tünetei vannak, hagyja abba az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához. Soha többé nem szedhet Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t.
 • ha Ön a következő, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek bármelyikét szedi:
 • ACE-gátlók (például enalapril, lizinopril, ramipril), különösen akkor, ha cukorbetegséggel összefüggő vesebetegségben szenved.
 • aliszkirén.

 

Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizheti az Ön veseműködését, vérnyomását és az elektrolitszinteket (pl. kálium) a vérben.

 

Lásd még a „Ne szedje az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t” pontban szereplő információkat.

 

Ha ezek bármelyike érvényes Önre, közölje kezelőorvosával, mielőtt bevenné az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma tablettát.

 

Gyermekek és serdülők

Gyermekek és 18 éves kor alatti serdülők számára nem ajánlott az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedése.

 

Egyéb gyógyszerek és az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Lehet, hogy orvosának meg kell változtatnia a gyógyszerek adagját, és/vagy egyéb óvintézkedéseket tehet. Néhány esetben előfordulhat, hogy abba kell hagynia az egyik gyógyszer szedését. Ez kiemelten vonatkozik az alább felsorolt gyógyszerekre:

 • a vérnyomás csökkentésére használt egyéb gyógyszerek, ACE-gátlók vagy aliszkirén;
 • vízhajtók (a vizelet mennyiségét növelő gyógyszerek);
 • lítium (a depresszió bizonyos formáinak kezelésére szolgáló gyógyszer);
 • káliummegtakarító vízhajtók, káliumpótló készítmények, káliumtartalmú sópótlók és egyéb vegyületek, amelyek megemelhetik a vér káliumszintjét;
 • a fájdalomcsillapító gyógyszerek bizonyos csoportjai, melyeket nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereknek (NSAID-ok) vagy szelektív ciklooxigenáz-2-gátlóknak (COX-2-gátlóknak) neveznek. Kezelőorvosa a vesefunkció ellenőrzését is kérheti;
 • görcsgátló szerek (pl. karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin, foszfenitoin, primidon);
 • orbáncfű;
 • nitroglicerin és más nitrátok vagy egyéb, „értágítónak” nevezett gyógyszerek;
 • HIV/AIDS kezelésére szolgáló gyógyszerek (pl. ritonavir, indinavir, nelfinavir);
 • gombás fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek (pl. ketokonazol, itrakonazol);
 • a baktériumok okozta fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek (antibiotikumok), mint például a rifampicin, eritromicin, klaritromicin, talitromicin);
 • verapamil, diltiazem (szívgyógyszerek);
 • szimvasztatin (egy, a magas koleszterinszint beállítására alkalmazott gyógyszer);
 • dantrolén (a testhőmérséklet szabályozás súlyos zavara esetén alkalmazott infúzió);
 • az átültetett szerv kilökődésének megakadályozására alkalmazott gyógyszerek (ciklosporin, takrolimusz).

 

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma egyidejű bevétele étellel és itallal

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t szedő emberek nem fogyaszthatnak grépfrútot és grépfrútlevet. Ennek az az oka, hogy a grépfrút és a grépfrútlé emelheti az amlodipin nevű hatóanyag vérszintjét, ami az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma vérnyomáscsökkentő hatásának kiszámíthatatlan növekedését okozhatja.

 

Terhesség és szoptatás

 

Terhesség

Feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy teherbe eshet). Kezelőorvosa rendszerint azt tanácsolja majd Önnek, hogy hagyja abba az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedését a tervezett terhesség előtt, vagy amint megtudja, hogy terhes, és az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma helyett egyéb gyógyszer szedését fogja ajánlani. Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma alkalmazása nem ajánlott a terhesség korai szakaszában (első 3 hónap), és tilos 3 hónaposnál előrehaladottabb terhesség esetén szedni, mert súlyosan károsíthatja a magzatot, ha azt a terhesség harmadik hónapja után szedik.

 

Szoptatás

Az amlodipin kis mennyiségben igazoltan átjut az anyatejbe. Közölje kezelőorvosával, ha gyermeket szoptat vagy nemsokára szoptatni kezd. Szoptató anyák számára nem javasolt az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-kezelés és kezelőorvosa egyéb kezelést választhat, amennyiben Ön szoptatni szeretne, különösen, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

 

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ez a gyógyszer szédülést okozhat, ami befolyásolhatja a koncentrálóképességet. Ennek megfelelően, ha Ön nem tudja biztosan, hogy ez a gyógyszer milyen hatással lesz Önre, ne vezessen gépjárművet, ne kezeljen gépeket, és ne végezzen koncentrációt igénylő tevékenységeket.

 

Az Amlodipin/Valzartán Krka Pharma nátriumot tartalmaz

Ez a gyógyszer kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

 

 

 1. Hogyan kell szedni az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát. Ezzel biztosíthatja a legjobb eredményt és csökkenti a mellékhatások kialakulásának kockázatát.

 

A készítmény ajánlott adagja napi 1 tabletta.

 • A tablettát minden nap azonos időpontban ajánlott bevenni.
 • A tablettákat egy pohár vízzel kell bevenni.
 • Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma étkezés közben, illetve étkezéstől függetlenül is bevehető. Ne vegye be az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t grépfrúttal vagy grépfrútlével.

 

A kezelésre adott válasz függvényében kezelőorvosa magasabb vagy alacsonyabb adag alkalmazását javasolhatja Önnek.

Ne vegyen be az előírtnál több tablettát.

 

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma alkalmazása idősebb (65 éves és a feletti) betegeknél

Az adag emelésekor a kezelőorvosnak óvatosságra van szüksége.

 

Ha az előírtnál több Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t vett be

Ha az előírtnál több Amlodipin/Valsartan Krka Pharma tablettát vett be vagy más vette be az Ön tablettáit, haladéktalanul forduljon orvoshoz.

 

Ha elfelejtette bevenni az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t

Ha elfelejtette bevenni a gyógyszert, pótolja amint eszébe jut, majd a szokásos időben vegye be a következő adagot. Ha azonban már közel van a következő adag bevételének időpontja, ne vegye be az elfelejtett adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma szedését

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-kezelés leállítása súlyosbíthatja a betegségét. Ne hagyja abba a gyógyszere szedését, csak akkor, ha kezelőorvosa azt mondja Önnek.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Egyes mellékhatások súlyosak lehetnek, és azonnali orvosi beavatkozást igényelhetnek:

Kevés betegnél jelentkeztek ezek a súlyos mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet). Ha az alábbiak bármelyikét tapasztalja, haladéktalanul értesítse kezelőorvosát:

Allergiás reakció, mely kiütéssel, viszketéssel, az arc, az ajkak vagy a nyelv duzzanatával, légzési nehézséggel, alacsony vérnyomással (szédülés, gyengeség) jár.

 

Az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma egyéb lehetséges mellékhatásai:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): Influenza; orrdugulás, torokfájás és nyelési nehezítettség; fejfájás; a kar, kézfej, láb, boka vagy lábfej duzzanata; fáradtság; aszténia (gyengeség); az arc és/vagy a nyak területét érintő bőrpír és melegség.

 

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet): Szédülés; émelygés és hasfájás; szájszárazság; aluszékonyság; a kezek és lábak bizsergése vagy zsibbadása; szédülés; gyors szívverés, szívdobogás; felálláskor jelentkező szédülés; köhögés; hasmenés; székrekedés; bőrkiütés; bőrpír; ízületi duzzanat; hátfájás; ízületi fájdalom.

 

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): Szorongás; fülcsengés; ájulás; a szokásosnál nagyobb mennyiségű vizeletürítés vagy sürgető vizelési kényszer; erekció kialakulásának vagy fenntartásának képtelensége; elnehezült végtagok, alacsony vérnyomás, szédüléssel és gyengeséggel; fokozott izzadás; testszerte jelentkező kiütés; viszketés; izomgörcsök.

 

Ha ezek bármelyike súlyos formában jelentkezik, értesítse kezelőorvosát.

 

Az önmagában alkalmazott amlodipin vagy valzartán mellett jelentett olyan mellékhatások, melyek egyikét sem észlelték az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma esetén, vagy nagyobb gyakorisággal észlelték, mint az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma esetén:

 

Amlodipin

Ha a következő nagyon ritka, súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja a gyógyszer bevétele után, azonnal beszéljen kezelőorvosával:

 • Hirtelen kialakuló sípoló légzés, mellkasi fájdalom, légszomj, légzési nehézség.
 • A szemhéj, az arc vagy az ajkak duzzanata.
 • A nyelv és a torok duzzanata, ami jelentős légzési nehézséget okoz.
 • Súlyos bőrreakciók, beleértve a súlyos bőrkiütést, csalánkiütést, egész testre kiterjedő bőrpírt, súlyos viszketés, a bőr felhólyagosodását, hámlását, duzzanatát, nyálkahártya gyulladást (Stevens-Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis) vagy egyéb allergiás reakciókat.
 • Szívinfarktus, szívritmus zavar.
 • Hasnyálmirigy-gyulladás, ami rossz közérzettel társuló, erős hasi és hátfájdalmat okoz.

 

A következő mellékhatásokat jelentették. Ha bármelyik előfordul Önnél vagy egy hétnél tovább tart, keresse fel kezelőorvosát.

 

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): Szédülés, aluszékonyság; szívdobogásérzés (szabálytalan szívverés); az arc kipirulása, bokaduzzanat (ödéma); hasi fájdalom, hányinger.

 

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet): Hangulatváltozások, szorongás, depresszió, álmatlanság, remegés, az ízérzés zavara, eszméletvesztés, fájdalomérzés csökkenése; látászavarok, látáskárosodás, fülcsengés; alacsony vérnyomás; tüsszögés/orrfolyás az orrnyálkahártya gyulladása miatt (rinitisz); emésztési zavarok, hányás; hajhullás, fokozott verejtékezés, viszketés, a bőr elszíneződése; vizeletürítési zavarok, fokozott éjszakai vizelési inger, gyakoribb vizeletürítés; az erekció fenntartásának képtelensége (impotencia), férfiaknál kellemetlen érzés az emlőkben vagy az emlők megnagyobbodása, fájdalom, rossz közérzet, izomfájdalom, izomgörcsök; testtömeg‑gyarapodás ill.-csökkenés.

 

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): Zavartság.

 

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): Csökkent fehérvérsejtszám, csökkent vérlemezkeszám, ami szokatlan véraláfutásokat, vérzékenységet okozhat (vörösvértest károsodás); emelkedett vércukorszint (hiperglikémia); ínyduzzanat, a has felfúvódása (gasztritisz); megváltozott májműködés, májgyulladás (hepatitisz), sárgaság, májenzimszint-emelkedés, ami befolyásolhatja néhány orvosi vizsgálat eredményét; fokozott izomfeszesség; érgyulladás, gyakran bőrkiütéssel, fényérzékenység.

 

Nem ismert (a rendelkezésre álló adatok alapján a gyakoriság nem állapítható meg): Remegés, merev testtartás, maszkszerű arc, lassú mozdulatok és csoszogó, kiegyensúlyozatlan járás.

 

Valzartán

Nem ismert gyakoriságú mellékhatás (a rendelkezésre álló adatok alapján a gyakoriság nem állapítható meg): A vörösvértestek számának csökkenése, láz, fertőzés okozta torokfájás vagy szájfekélyek; spontán kialakuló vérzés és bőrvérzés; magas káliumszint a vérben; rendellenes májfunkciós laboreredmények; csökkent veseműködés és súlyos mértékben csökkent veseműködés; duzzanat, főként az arcon és a torokban; izomfájdalom; kiütés, bíborvörös foltok; láz; viszketés; allergiás reakciók; a bőr felhólyagosodása (egy dermatitisz bullózának nevezett betegség tünete).

 

Ha ezek bármelyikét tapasztalja, haladéktalanul értesítse kezelőorvosát.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma-t tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után (EXP) ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma?

 • A készítmény hatóanyagai az amlodipin (amlodipin-bezilát formájában) és a valzartán.
  Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 5 mg/320 mg filmtabletta:
  Minden tabletta 5 mg amlodipint (amlodipin-bezilát formájában) és 320 mg valzartánt tartalmaz.
  Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 10 mg/320 mg filmtabletta:
  Minden tabletta 10 mg amlodipint (amlodipin-bezilát formájában) és 320 mg valzartánt tartalmaz.
 • Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz nátrium, povidon K25, nátrium-laurilszulfát, mannit és vízmentes kolloid szilícium-dioxid a tabletta magban és polivinil-alkohol, titán-dioxid (E171), makrogol 3000, talkum, sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172) – csak az 5 mg/320 mg tablettában, a filmbevonatban. Lásd 2. pont „Az Amlodipin/Valzartán Krka Pharma nátriumot tartalmaz”.

 

Milyen az Amlodipin/Valsartan Krka Pharma külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 5 mg/320 mg filmtabletta: barna, mindkét oldalán enyhén domború, kapszula alakú filmtabletta (tabletta méretei: 16 mm × 8,5 mm, vastagsága: 5,5 mm – 7,5 mm).

Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 10 mg/320 mg filmtabletta: barnássárga, mindkét oldalán enyhén domború, kapszula alakú filmtabletta (tabletta méretei: 16 mm × 8,5 mm, vastagsága: 5,8 mm – 7,8 mm).

 

28 db filmtabletta OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban, dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6,

8501 Novo mesto

Szlovénia

 

Gyártók:

Krka d.d. Novo mesto

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

KRKA – FARMA d.o.o.

V. Holjevca 20/E, 10450 Jastrebarsko, Horvátország

 

TAD Pharma GmbH

Heinz-Lohmann-Str. 5, 27472 Cuxhaven, Németország

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Magyarország Amlodipin/Valsartan Krka Pharma
Olaszország Amlodipina e Valsartan Krka Pharma

 

Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 5 mg/320 mg filmtabletta

OGYI-T-23022/04     28×      OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban

 

Amlodipin/Valsartan Krka Pharma 10 mg/320 mg filmtabletta

OGYI-T-23022/05     28×      OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. december