Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

 

Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula
Advagraf 1 mg retard kemény kapszula
Advagraf 3 mg retard kemény kapszula
Advagraf 5 mg retard kemény kapszula

 

takrolimusz

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége az Önéhez hasonlóak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.. Lásd 4. pont

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Advagraf, és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Advagraf szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Advagraf-ot?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Advagraf-ot tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Advagraf, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Advagraf hatóanyagként takrolimuszt tartalmaz. Ez egy, az immunrendszert gátló (úgynevezett immunszuppresszív) gyógyszer. A szervátültetés (máj, vese) után az immunrendszere megpróbálja majd kilökni az új szervet. Az Advagrafot arra használják, hogy szabályozza szervezete immunválaszát, és segítse szervezetét abban, hogy elfogadja az átültetett szervet.

Az Advagraf akkor is alkalmazható, ha a beültetett máj, vese, szív vagy más szerv kilökődése megkezdődött, abban az esetben, ha az immunrendszer befolyásolására eddig alkalmazott gyógyszerek nem képesek szabályozni a szervátültetést követő immunválaszt.

Az Advagraf-ot felnőtteknél alkalmazzák.

 

 1. Tudnivalók az Advagraf szedése előtt

Ne szedje az Advagrafot

 • Ha allergiás (túlérzékeny) a takrolimuszra vagy az Advagraf bármely egyéb összetevőjére (lásd 1. pont).
 • Ha allergiás a szirolimuszra vagy más makrolid antibiotikumra (például eritromicin, klaritromicin, jozamicin).

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Prograf és az Advagraf is takrolimusz hatóanyagot tartalmaznak. Azonban az Advagraf-ot napi egyszer, amíg a Prograf-ot naponta kétszer kell bevenni. Ennek az az oka, hogy az Advagraf kapszulából elnyújtottan (hosszabb idő alatt, lassabban) oldódik ki a takrolimusz. Az Advagraf és a Prograf nem helyettesíthetők egymással.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbiak bármelyike vonatkozik Önre:

 • ha olyan gyógyszert szed, amely alább, „Egyéb gyógyszerek és az Advagraf” című fejezetben említésre kerül.
 • ha máj problémái vannak vagy voltak
 • ha több mint egy napja van hasmenése
 • ha erős hasi fájdalmat érez, akár társulnak hozzá egyéb tünetek (pl. hidegrázás, láz, hányinger vagy hányás), akár nem.
 • ha a szíve elektromos aktivitása rendellenes, azaz ún. QT-szakasz-megnyúlása van.

Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha a kezelés alatt az alábbi panaszokat tapasztalja: látásproblémák, mint például homályos látás, a színlátás megváltozása, éleslátási zavarok, vagy ha a látótere beszűkül.

Előfordulhat, hogy kezelőorvosának módosítania kell az Advagraf adagját.

Rendszeresen keresse fel kezelőorvosát! Az Advagraf helyes adagjának meghatározása érdekében előfordulhat, hogy kezelőorvosának időnként vér- és vizeletvizsgálatot, a szív működését ellenőrző vizsgálatot és látásvizsgálatot kell végeztetnie.

Az Advagraf szedése alatt kerülje a közvetlen nap- és UV- (ultraibolya) sugárzást. Erre azért van szükség, mert az immunrendszert elnyomó gyógyszerek fokozhatják a bőrrák kialakulásának kockázatát. Viseljen megfelelő védőöltözéket és használjon magas faktorszámú naptejet.

Gyermekek és serdülők

Gyermekeknek és 18 év alatti serdülőknek az Advagraf alkalmazása nem javasolt.

Egyéb gyógyszerek és az Advagraf

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható és a gyógynövény-készítményeket is.

Az Advagrafot nem ajánlatos ciklosporinnal (az átültetett szerv kilöködését meggátló másik gyógyszer) együtt szedni!

Más gyógyszerek szedése befolyásolhatja az Advagraf vérszintjét, és más gyógyszerek vérszintjét is befolyásolhatja az Advagraf szedése, ami miatt az Advagraf adagolását meg kell szakítani, esetleg növelni vagy csökkenteni kell az adagját. Különösen az alábbi hatóanyag tartalmú gyógyszereket említse meg kezelőorvosának, ha azokat most szedi vagy nemrégiben szedte:

 • különböző fertőzések kezelésére használt gombaellenes gyógyszereket, ilyen például a ketokonazol, a flukonazol, az itrakonazol, a vorikonazol, a klotrimazol és az izovukonazol, valamint antibiotikumokat, különösen az úgynevezett makrolid antibiotikumokat mint az eritromicin, a klaritromicin, a jozamicin és a rifampicin.
 • letermovir, a humán citomegalovírus (CMV) okozta betegség megelőzésére alkalmazott gyógyszer.
 • a HIV-fertőzés kezelésére használt HIV-proteáz-gátlók (pl. ritonavir, nelfinavir, szakvinavir), a hatásfokozó kobicisztát és kombinációs készítményei.
 • a Hepatitis C-fertőzések kezelésére használt HCV-proteáz-gátlók (például telaprevir, boceprevir, és az ombitaszvir/paritaprevir/ritonavir kombináció együtt alkalmazva daszabuvirral vagy nélküle).
 • nilotinib és imatinib (bizonyos daganatos betegségek kezelésére alkalmazott gyógyszerek)
 • mikofenolsav, az immunrendszer gátlására, ezáltal a szervkilökődés megakadályozására használt gyógyszer.
 • a gyomorfekély és a savas reflux gyógyszerei (például omeprazol, lanzoprazol vagy cimetidin).
 • a hányinger és hányás kezelésére szolgáló hányáscsillapítók (például metoklopramid).
 • a gyomorégés kezelésére szolgáló cizaprid vagy a savlekötő (antacid) magnézium-alumínium- hidroxid.
 • fogamzásgátló tabletta vagy egyéb hormonkezelés etinilösztradiollal, vagy danazollal végzett hormonkezelés.
 • a magas vérnyomás vagy szívbetegség kezelésére használatos gyógyszerek (mint a nifedipin, a nikardipin, a diltiazem és a verapamil).
 • szívritmuszavar kezelésére használt antiaritmiás szereket (amiodaron).
 • a „sztatinok”-ként ismert gyógyszerek, melyeket az emelkedett koleszterin- és trigliceridszint kezelésére használnak.
 • az epilepszia kezelésére használt fenitoin és fenobarbitál.
 • a kortikoszteroidok közé tartozó prednizolon és metilprednizolon, melyek a kortikoszteroidok azon csoportjába tartoznak, melyeket gyulladások kezelésére vagy az immunrendszer elnyomására alkalmaznak (például az átültetett szerv kilökődése esetén).
 • a depresszió kezelésére szolgáló nefazodon.
 • gyógynövénykészítmények, melyek közönséges orbáncfüvet (Hypericum perforatum) vagy Schisandra sphenanthera-kivonatot

Mondja el kezelőorvosának, ha ibuprofent (láz-, gyulladás- és fájdalomcsillapításra alkalmazzák), amfotericin B-t (gombafertőzések ellen alkalmazzák) vagy vírusellenes szereket (vírusfertőzések ellen alkalmazott szerek pl. aciklovir) szed vagy azokat kell szedjen. Ezek az Advagraffal együtt szedve ronthatják veseműködést vagy idegrendszeri problémákat okozhatnak.

Kezelőorvosának azt is tudnia kell, ha az Advagraffal egyidőben káliumpótlót vagy – szívelégtelenség, magas vérnyomás és vesebetegség kezelésére alkalmazott – bizonyos vízhajtókat (például amiloridot, triamterent vagy spironolaktont), láz csillapítására, gyulladáscsökkentésre és fájdalomcsillapításra nem szteroid gyulladáscsökkentő szereket, (NSAID-ok, mint például ibuprofen), véralvadásgátlókat (antikoagulánsokat) vagy a cukorbetegség kezelésére szájon át bevehető gyógyszert szed.

Ha bármilyen védőoltást kell kapnia, kérjük, előtte tájékoztassa kezelőorvosát.

Az Advagraf egyidejű alkalmazása itallal

Kerülje a grépfrút (vagy grépfrútlé) fogyasztását, amíg Advagraf-kezelés alatt áll, mivel az befolyásolhatja a gyógyszer vérszintjét!

Terhesség és szoptatás

Ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe kíván esni, kérje ki kezelőorvosa tanácsát, mielőtt elkezdi szedni az Advagrafot.

Az Advagraf átjut az anyatejbe. Ezért amíg az Advagrafot kapja, nem szabad szoptatnia.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ne vezessen gépjárművet és ne használjon semmilyen szerszámot vagy gépet, ha az Advagraf bevétele után szédül vagy álmosnak érzi magát, illetve nem tiszta a látása. Ezek a hatások gyakoribbak, ha Ön alkoholt is fogyaszt.

Az Advagraf laktózt, nátriumot és (szója)lecitint tartalmaz

Az Advagraf tejcukrot (laktózt) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz kapszulánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

Az Advagraf kapszula jelölőfestéke szójalecitint tartalmaz. Ha Ön allergiás a mogyoróra vagy a szójalecitinre, beszélje meg kezelőorvosával, hogy szedheti-e ezt a gyógyszert.

 

 1. Hogyan kell szedni az Advagraf-ot?

Az Advagrafot mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ezt a gyógyszert kizárólag szervátültetés kezelésében jártas kezelőorvos írhatta fel Önnek.

Győződjön meg róla, hogy receptjére Ön azt a takrolimusz-készítményt kapta meg, amit szokott, hacsak az Ön, transzplantációban jártas szakorvosa hozzá nem járult ahhoz, hogy gyógyszerét egy másik takrolimusz-tartalmú gyógyszerre cseréljék. Ezt a készítményt naponta egyszer kell bevenni. Ha a gyógyszer külleme nem olyan, mint amilyen lenni szokott, vagy az adagolási utasítások megváltoztak, beszélje meg minél hamarabb kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy Ön biztosan a megfelelő gyógyszert kapta-e.

Az átültetett szerv kilökődésének megakadályozásához szükséges kezdő adagot a kezelőorvos az Ön testtömege alapján fogja kiszámítani. Közvetlenül a transzplantáció után alkalmazott kezdő adagok az átültetett szervtől függően általában a

napi 0,10 – 0,30 mg/testtömegkilogramm

tartományban vannak. Szervkilökődés kezelésére is hasonló adagokat alkalmazhatnak.

Az Ön adagja az Ön általános egészségi állapotától és attól függ, hogy milyen más immunrendszert gátló gyógyszert szed.

Az Ön Advagraf-kezelésének megkezdése után kezelőorvosa gyakran fog vérvizsgálatot végezni, hogy meghatározza a megfelelő adagot. Kezelőorvosa később is rendszeresen vérvételre fogja Önt küldeni, hogy meghatározza a helyes dózist, és hogy időről időre beállítsa azt. Kezelőorvosa általában csökkenti az Ön Advagraf adagját, ha állapota stabilizálódik. Kezelőorvosa pontosan meg fogja mondani, hány kapszulát kell bevennie, és milyen gyakran.

Önnek mindaddig naponta kell szednie az Advagrafot, amíg immunrendszerét – a beültetett szerv kilökődésének megelőzése érdekében – el kell nyomni. Rendszeresen keresse fel kezelőorvosát!

Az Advagrafot naponta egyszer, reggel kell szájon át bevenni. Az Advagrafot éhgyomorra vagy étkezés után 2-3 órával vegye be! A következő étkezéssel várjon legalább 1 órát. A buborékcsomagolásból kivett gyógyszert rögtön vegye be. A kapszulákat egészben, egy pohár vízzel kell lenyelni. Ne nyelje le a fóliacsomagolásban lévő nedvességmegkötő anyagot.

Ha az előírtnál több Advagrafot vett be

Ha véletlenül túl sok Advagrafot vett be, azonnal forduljon orvoshoz, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.

Ha elfelejtette bevenni az Advagrafot

Ha elfelejtette reggel bevenni az Advagraf kapszulákat, még ugyanaznap a lehető leghamarabb vegye be. Másnap reggel ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja az Advagraf szedését

Ha abbahagyja az Advagraf-kezelést, akkor ez fokozhatja az átültetett szerv kilökődésének veszélyét. Ne hagyja abba a kezelést, hacsak nem kezelőorvosa javasolja.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 1. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az Advagraf gyengíti a szervezet védekezőrendszerét (immunrendszerét), ami ezek után nem lesz képes a szokásos hatékonysággal harcolni a fertőzések ellen. Ezért, amíg Advagrafot szed, hajlamosabb lehet fertőzésekre.

Súlyos hatások alakulhatnak ki, köztük allergiás és anafilaxiás reakciók. Jó- és rosszindulatú daganatok keletkezéséről számoltak be az Advagraf-kezelést követően.

A vörösvértestszám nagyon súlyos csökkenésének (tiszta vörösvértest aplázia), a fehérvérsejtszám vészes csökkenésének (agranulocitózis), rendellenes szétesés miatt csökkent vörösvértestszám (hemolítikus anémia) és lázas neutropénia (a fertőzések leküzdésére szolgáló fehérvérsejttípus számbeli csökkenése, amelyet láz kísér) eseteit jelentették. A fenti mellékhatások jelentkezésének gyakorisága pontosan nem ismert.

Nagyon gyakori mellékhatások (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet):

 • A vércukorszint emelkedése, cukorbetegség, a vér káliumszintjének emelkedése
 • Alvászavar
 • Reszketés, fejfájás
 • Vérnyomásemelkedés
 • Kóros májfunkciós vizsgálati eredmények
 • Hasmenés, hányinger
 • Veseproblémák

Gyakori mellékhatások (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • A vér sejtes elemei számának csökkenése (vérlemezkék, vörösvértestek vagy fehérvérsejtek), a fehérvérsejtszám emelkedése, a vörösvértestszám megváltozása (vérvizsgálattal kimutatható).
 • A vér magnézium-, foszfát-, kálium-, kalcium- vagy nátriumszintjének csökkenése, folyadék-túlterhelés, a vér húgysav- vagy lipidszintjének emelkedése, étvágycsökkenés, a vér savasságának fokozódása, a vérben lévő sók egyéb változásai (vérvizsgálattal kimutatható).
 • Szorongásos tünetek, zavartság és tájékozódási zavar, depresszió, hangulatváltozások, rémálmok, hallucinációk, mentális zavarok.
 • Görcsök, tudatzavarok, a kezek és a lábak (időnként fájdalmas) bizsergése és zsibbadása, szédülés, romló íráskészség, idegrendszeri betegségek.
 • Homályos látás, fokozott fényérzékenység, szembetegségek.
 • Fülcsengés.
 • Csökkent véráramlás a szív koszorúereiben, gyorsult szívverés.
 • Vérzés, részleges vagy teljes érelzáródás, vérnyomáscsökkenés.
 • Nehézlégzés, elváltozás a tüdő gázcseréért felelős szöveteiben, folyadékgyülem a tüdő körül, garatgyulladás, köhögés, influenzaszerű tünetek.
 • gyomorpanaszok, úgymint: hasi fájdalmat vagy hasmenést okozó gyulladás vagy fekély, gyomorvérzés, gyulladás vagy kifekélyesedés a szájüregben, folyadékgyülem a hasban, hányás, hasi fájdalom, emésztési zavar, székrekedés, szélgörcs, puffadás, laza széklet.
 • epevezeték rendellenessége, a bőr sárgás elszíneződése májproblémák miatt, a máj szöveteinek károsodása, májgyulladás.
 • Viszketés, bőrkiütés, hajhullás, faggyúmirigy-gyulladás, fokozott verítékezés.
 • Ízületi fájdalmak, végtagfájdalom, hát- és lábfájás, izomgörcsök.
 • Elégtelen veseműködés, csökkent vizelettermelés, gátolt vagy fájdalmas vizeletürítés.
 • Általános gyengeség, láz, folyadék felszaporodása a szervezetben, fájdalom és rossz közérzet, a vér alkalikus-foszfatáz nevű enzime szintjének megemelkedése, testtömegnövekedés, a hőmérsékletérzés zavara.
 • Az átültetett szerv elégtelen működése.

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • Véralvadási zavarok, az összes vérsejt típus számának csökkenése (vérvizsgálattal kimutatható).
 • Kiszáradás, vizelési képtelenség.
 • Kóros vér vizsgálati eredmények: csökkent fehérje- vagy cukorszint, emelkedett foszfátszint, a laktát dehidrogenáz enzim emelkedett szintje.
 • Kóma, agyvérzés, agyi érkatasztrófa (sztrók), bénulás, agyi kórállapotok, beszéd és nyelvértési zavarok, memóriazavarok.
 • A szemlencse elhomályosodása, halláscsökkenés.
 • Szabálytalan szívverés, szívleállás, szívelégtelenség, a szívizomzat megbetegedése, a szívizomzat megnövekedése, erősebb szívverés, EKG-eltérés, pulzusszám eltérés és pulzusváltozás.
 • Vérrög kialakulása a végtagi vénában, sokk.
 • Légzési nehézség, légúti betegségek, asztma.
 • Bélelzáródás, az amiláz nevű enzim vérszintjének megemelkedése, reflux betegség, lassult gyomorürülés.
 • Bőrgyulladás, égő érzés a napfényen.
 • Ízületi betegségek.
 • Fájdalmas menstruáció és rendellenes menstruációs vérzés.
 • Több szerv elégtelen működése, influenzaszerű betegség, fokozott érzékenység a meleggel vagy hideggel szemben, mellkasi nyomásérzés, idegesség vagy nyugtalanság, fogyás.

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • Kicsiny bőrbevérzések, véralvadás következtében.
 • Fokozott izommerevség.
 • Vakság, süketség.
 • Folyadékgyülem kialakulása a szív körül.
 • Hirtelen nehézlégzés.
 • Tömlő (ciszta) képződése a hasnyálmirigyben.
 • A máj vérkeringési zavarai.
 • A bőr, a száj, a szemek, a nemiszervek felhólyagosodásával járó súlyos betegség, fokozott szőrnövekedés.
 • Szomjúság, elesés, mellkasi szorítás, csökkent mozgáskészség, fekély.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • Izomgyengeség.
 • Kóros szívultrahang-lelet.
 • Májelégtelenség.
 • Vérvizeléssel járó fájdalmas vizelés.
 • A zsírszövet mennyiségének megnövekedése.

Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

 • A látóideg rendellenessége (optikus neuropátia)

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 1. Hogyan kell az Advagraf-ot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az alumíniumcsomagolás felbontását követő 1 éven belül használja fel az összes retard kemény kapszulát.

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel . Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Advagraf?

 • A készítmény hatóanyaga a takrolimusz.

Advagraf 0,5 mg kapszula: 0,5 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát formában) kapszulánként.

Advagraf 1 mg kapszula: 1 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát formában) kapszulánként. Advagraf 3 mg kapszula: 3 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát formában) kapszulánként. Advagraf 5 mg kapszula: 5 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát formában) kapszulánként.

 • Egyéb összetevők:

Kapszula tartalom: hipromellóz, etilcellulóz, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát.

Kapszula-héj: titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), nátrium- lauril-szulfát, zselatin.

Jelölő-festék: sellak, szójalecitin, szimetikon, vörös vas-oxid (E 172), hidroxipropilcellulóz.

Milyen az Advagraf külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „0.5 mg” felirattal a felső, világossárga és „★ 647” felirattal az alsó, narancsszínű kapszulafélen. Az Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékcsomagolást vagy adagonként perforált buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30, 50 és 100 retard kapszulát tartalmazó buborékfólia vagy 30×1, 50×1, és 100×1 retard kemény kapszulát tartalmazó, adagonként perforált buborékfólia csomagolásban kapható.

Az Advagraf 1 mg retard kemény kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „1 mg” felirattal a felső, fehér és „★ 677” felirattal az alsó, narancs színű kapszulafélen.

Az Advagraf 1 mg retard kemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékcsomagolást vagy adagonként perforált buborék buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30, 50, 60 és 100 retard kapszulát tartalmazó buborékfólia vagy 30×1, 50x 1, 60×1 és 100×1 retard kemény kapszulát tartalmazó, adagonként perforált buborékfólia csomagolásban kapható.

Az Advagraf 3 mg retard kemény kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „3 mg” felirattal a felső, narancs és „★ 637” felirattal az alsó, narancs színű kapszulafélen.

Az Advagraf 3 mg retard kemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékcsomagolást vagy adagonként perforált buborék buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30, 50 és 100 retard kapszulát tartalmazó buborékfólia vagy 30×1, 50×1, és 100×1 retard kemény kapszulát tartalmazó, adagonként perforált buborékfólia csomagolásban kapható.

Az Advagraf 5 mg retard kemény kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „5 mg” felirattal a felső, szürkésvörös és „★ 687” felirattal az alsó, narancs színű kapszulafélen. Az Advagraf 5 mg retard kemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékcsomagolást vagy adagonként perforált buborék buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30, 50 és 100 retard kapszulát tartalmazó buborékfólia vagy 30×1, 50×1, és 100×1 retard kemény kapszulát tartalmazó, adagonként perforált buborékfólia csomagolásban kapható.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Astellas Pharma Europe B.V.

Sylviusweg 62

2333 BE Leiden

Hollandia

Gyártó:

Astellas Ireland Co., Ltd.

Killorglin, County Kerry, V93FC86 Írország

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

België/Belgique/Belgien
Astellas Pharma B.V. Branch
Tél/Tel: + 32 (0)2 5580710
Lietuva
Biocodex UAB
Tel.: +370 37 408 681
Faks.: +370 37 408 682
България
Астелас Фарма ЕООД
Teл.: + 359 2 862 53 72
Luxembourg/Luxemburg
Astellas Pharma B.V.Branch
Belgique/Belgien
Tél/Tel: + 32 (0)2 5580710
Česká republika
Astellas Pharma s.r.o.
Tel: +420 221 401 500
Magyarország
Astellas Pharma Kft.
Tel.: +36 1 577 8200
Danmark
Astellas Pharma a/s
Tlf: + 45 43 430355
Malta
Astellas Pharmaceuticals AEBE
Τηλ: +30 210 8189900
Deutschland
Astellas Pharma GmbH
Tel: + 49 (0)89 454401
Nederland
Astellas Pharma B.V.
Tel: + 31 (0)71 5455745
Eesti
Biocodex OÜ
Tel.: +372 6 056 014
Fax: +372 6 056 011
Norge
Astellas Pharma
Tlf: + 47 66 76 46 00
Ελλάδα
Astellas Pharmaceuticals AEBE
Τηλ: +30 210 8189900
Österreich
Astellas Pharma Ges.m.b.H.
Tel: + 43 (0)1 8772668
España
Astellas Pharma S.A.
Tel: + 34 91 4952700
Polska
Astellas Pharma Sp.z.o.o.
Tel.: + 48 (0) 225451 111
France
Astellas Pharma S.A.S.
Tél: + 33 (0)1 55917500
Portugal
Astellas Farma, Lda.
Tel: + 351 21 4401320
Hrvatska
Astellas d.o.o.
Tel: + 385 1 670 01 02
România
S.C.Astellas Pharma SRL
Tel: +40 (0)21 361 04 95/96/92
Ireland
Astellas Pharma Co. Ltd.
Tel: + 353 (0)1 4671555
Slovenija
Astellas Pharma d.o.o.
Tel: +386 (0) 14011 400
Ísland
Vistor hf
Sími: + 354 535 7000
Slovenská republika
Astellas Pharma s.r.o.,
Tel: +421 2 4444 2157
Italia
Astellas Pharma S.p.A.
Tel: + 39 (0)2 921381
Suomi/Finland
Astellas Pharma
Puh/Tel: + 358 9 85606000
Κύπρος
Astellas Pharmaceuticals AEBE
Ελλάδα
Τηλ: +30 210 8189900
Sverige
Astellas Pharma AB
Tel: + 46 (0)40-650 15 00
Latvija
Biocodex SIA
Tel: + 371 67 619365
United Kingdom
Astellas Pharma Ltd.
Tel: + 44 (0) 203 379 8700

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:

A gyógyszerről részletes információk az Európai Gyógyszerügynökség internetes honlapján (http://www.ema.europa.eu) találhatók.