Adimet 1000 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Adimet 1000 mg filmtabletta

metformin-hidroklorid

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Adimet 1000 mg filmtabletta (a továbbiakban Adimet filmtabletta) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Adimet filmtabletta szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Adimet filmtablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Adimet filmtablettát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Adimet filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Milyen típusú gyógyszer az Adimet filmtabletta

 

Az Adimet filmtabletta metformin hatóanyagot tartalmaz, ami a cukorbetegség kezelésére használt gyógyszer. A biguanidoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik.

 

Az inzulint a hasnyálmirigy termeli, hatására az emberi szervezet felveszi a glükózt (szőlőcukrot) a vérből. A szervezet a szőlőcukrot energiatermelésre használja, vagy a későbbi felhasználás érdekében tárolja.

 

Ha valaki cukorbeteg, annak hasnyálmirigye nem termel elég inzulint, vagy a szervezete nem tudja a termelt inzulint megfelelően hasznosítani. Ez a vérben magas vércukorszint kialakulásához vezet. Az Adimet filmtabletta segít a vércukorszintet olyan normál értékre csökkenteni, amennyire csak lehet.

 

Ha Ön túlsúlyos felnőtt, az Adimet filmtabletta hosszú időn át tartó szedése a cukorbetegséghez társuló szövődmények kockázatát is segíti csökkenteni.

 

Klinikai vizsgálatokban a metformin adását testsúly stabilizálódás vagy kismértékű testsúlyvesztés kísérte.

 

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Adimet filmtabletta

 

Az Adimet filmtablettát 2-es típusú cukorbetegségben („nem inzulinfüggő diabéteszben”) szenvedő betegek kezelésére használják akkor, amikor az étrend és a testmozgás önmagában nem elég a vércukorszint megfelelő mértékű csökkentéséhez. Különösen túlsúlyos betegek kezelésére adják.

 

A felnőttek az Adimet filmtablettát önmagában, vagy egyéb, cukorbetegség kezelésére adott szájon át szedett gyógyszerekkel vagy inzulinnal együtt szedhetik.

A 10 éves vagy annál idősebb gyermekek és serdülők az Adimet filmtablettát önmagában, vagy inzulinkezelés mellett szedhetik.

 

 

 1. Tudnivalók az Adimet filmtabletta szedése előtt

 

Ne szedje az Adimet filmtablettát:

 • ha allergiás a metforminra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha veseműködése súlyosan csökkent;
 • ha májbetegségben szenved;
 • ha nem megfelelően beállított cukorbetegsége (diabétesze) van, amely például súlyos hiperglikémiával (magas vércukorszinttel), hányingerrel, hányással, hasmenéssel, gyors súlyvesztéssel, laktátacidózissal (tejsavas acidózissal) (lásd „A laktátacidózis (tejsavas acidózis) kockázata” című részt) vagy ketoacidózissal jár. A ketoacidózis lényege, hogy a „ketontesteknek” nevezett anyagok felszaporodnak a vérben, ami diabéteszes prekómához (a kómát megelőző állapothoz) vezethet. Ennek tünetei közé tartozik a hasi fájdalom, a gyors és mély légzés, az aluszékonyság, vagy a szokatlan, gyümölcsös szagú lehelet.
 • ha nem-kezelt cukorbetegsége van, például súlyos hiperglikémia (magas vércukorszint, hányinger, hányás, kiszáradás, gyors testtsúlycsökkenés), vagy ketoacidózis. Ketoacidózis esetén a „ketontesteknek” nevezett vegyületek felhalmozódnak a vérben, mely diabéteszes prekómához vezethet. Ennek az állapotnak a tünete a hasi fájdalom, a gyors és mély légzés, az aluszékonyság vagy a szokatlan gyümölcsszagú lehelet.
 • ha szervezete túl sok vizet veszített (kiszáradás esetén), például hosszú ideje tartó vagy súlyos hasmenés miatt, vagy ha többször sugárban hányt. A kiszáradás (dehidráció) a veseműködés zavaraihoz vezethet, ami miatt fennáll Önnél a tejsavas acidózis veszélye (lásd lentebb „Figyelmeztetések és óvintézkedések”).
 • amennyiben súlyos, például a tüdőt vagy hörgőket, illetve vesét érintő fertőzésben szenved. A súlyos fertőzések veseműködési zavarokhoz vezethetnek, ami miatt fennáll Önnél a tejsavas acidózis veszélye (lásd lentebb „Figyelmeztetések és óvintézkedések”).
 • ha szívelégtelenség miatt kezelik, vagy ha a közelmúltban szívinfarktusa volt, keringési zavara (mint például sokk) vagy légzészavara van. Ez a szövetek oxigénellátásának a zavarához vezethet, ami miatt fennáll Önnél a tejsavas acidózis veszélye (lásd lentebb „Figyelmeztetések és óvintézkedések”).
 • amennyiben sok alkoholt fogyaszt.

 

Ha a fentiek közül bármelyik Önre vonatkozik, a gyógyszer alkalmazásának elkezdése előtt beszélje meg kezelőorvosával.

 

Mindenképpen kérjen tanácsot kezelőorvosától, ha:

 • jódtartalmú kontrasztanyag vérbe való adásával járó röntgen- vagy egyéb radiológiai vizsgálatot kell Önnél végezni;
 • nagyobb műtétre kerül sor Önnél;
 • vizsgálat vagy a műtét előtt, majd azt követően bizonyos ideig abba kell hagyja az Adimet filmtabletta szedését. Orvosa fogja eldönteni, hogy ezidő alatt szükség van-e valamiféle egyéb gyógyszerre. Fontos, hogy az orvos utasításait pontosan kövesse.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Adimet filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A laktátacidózis (tejsavas acidózis) kockázata

Az Adimet filmtabletta egy nagyon ritka, de nagyon súlyos mellékhatást, az úgynevezett laktátacidózist (tejsavas acidózist) okozhat, különösen, ha az Ön veséi nem működnek megfelelően. A laktátacidózis (tejsavas acidózis) kialakulásának esélye szintén fokozódik nem beállított diabétesz (cukorbetegség), súlyos fertőzés, tartós éhezés vagy alkoholfogyasztás, dehidratáció (kiszáradás; további tájékoztatást lásd alább), májproblémák és minden olyan betegség esetén, amelyben a test egy részének oxigénellátása csökken (mint például súlyos, hirtelen fellépő [akut] szívbetegségben).

Ha a fentiek közül bármelyik Önre vonatkozik, további utasításért forduljon kezelőorvosához.

 

Rövid ideig hagyja abba az Adimet filmtabletta szedését, ha olyan betegsége van, amely kiszáradással (dehidratációval) járhat, például súlyos hányás, hasmenés, láz vagy hőhatás, vagy ha a szokásosnál kevesebb folyadékot fogyaszt. További utasításért forduljon kezelőorvosához.

 

Hagyja abba az Adimet filmtabletta szedését, és haladéktalanul forduljon orvoshoz vagy keresse fel a legközelebbi kórházat, ha a tejsavas acidózis (laktátacidózis) tünetei közül néhányat tapasztal, mivel az állapot kómához vezethet.

 

A tejsavas acidózis (laktátacidózis) tünetei:

 • hányás;
 • hasi fájdalom;
 • izomgörcsök;
 • súlyos fáradtságérzéssel járó általános rosszullét;
 • légzési nehézség;
 • csökkent testhőmérséklet és lassú szívverés.

 

A tejsavas acidózis (laktátacidózis) sürgősségi állapot, amely kórházi kezelést igényel.

 

Ha Önnek nagyobb műtétre van szüksége, a beavatkozás idejére és azt követően egy bizonyos időre fel kell függesztenie az Adimet filmtabletta szedését. Kezelőorvosa dönt arról, hogy mikor kell abbahagynia, és mikor kell újra elkezdenie az Adimet filmtabletta szedését.

 

Az Adimet-kezelés során kezelőorvosa legalább évente egyszer ellenőrzi az Ön veseműködését. Gyakoribb ellenőrzésekre lehet szükség idős vagy romló veseműködésű betegeknél.

 

Az Adimet filmtabletta önmagában nem okoz alacsony vércukorszintet (azaz hipoglikémiát). Mindazonáltal, ha egyéb olyan cukorbetegség elleni gyógyszerekkel (például szulfonamidokkal, inzulinnal, meglitinidekkel) együtt szedi, amelyek esetleg alacsony vércukorszintet (hipoglikémia) okoznak, fennáll a alacsony vércukorszint (hipoglikémia) veszélye. Amennyiben alacsony vércukorszintre (hipoglikémia) utaló tünetek, például gyengeség, szédülés, fokozott verejtékezés, gyors szívverés, látási zavar vagy koncentrálási nehézség jelentkeznek, általában segít, ha valamilyen cukortartalmú ételt vagy italt fogyaszt.

 

Egyéb gyógyszerek és az Adimet filmtabletta

 

Ha Önnél kontrasztanyagos röntgenvizsgálatra vagy más képalkotó vizsgálatra van szükség, amelynek során vérkeringésébe jódtartalmú kontrasztanyagot juttatnak, a vizsgálatot megelőzően vagy a vizsgálat idejére fel kell függesztenie az Adimet filmtabletta szedését. Kezelőorvosa dönt arról, hogy mikor kell abbahagynia, és mikor kell újra elkezdenie az Adimet filmtabletta szedését.

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Gyakoribb vércukorszint- és veseműködés-ellenőrzésekre lehet szüksége, illetve lehet, hogy kezelőorvosa módosítja az Adimet filmtabletta dózisát. Különösen fontos, hogy megemlítse az alábbiakat:

 • vizeletürítést fokozó gyógyszerek (diuretikumok [vízhajtók]);
 • fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszerek (nem szteroid gyulladáscsökkentők és COX-2-gátlók, például ibuprofén és celekoxib);
 • egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek (ACE-gátlók és angiotenzin-II-receptor-blokkolók);
 • béta-2-agonisták, például a szalbutamol vagy az asztma kezelésében alkalmazott szerek például a terbutalin;
 • kortikoszteroidok (számos különféle állapot, például súlyos bőrgyulladás vagy asztma kezelésére);
 • egyéb diabétesz kezelésére szolgáló készítmények.

 

Az Adimet filmtabletta egyidejű bevétele alkohollal

Kerülje a túlzott alkoholfogyasztást az Adimet filmtabletta szedése idején, mivel az alkohol megnövelheti a tejsavas acidózis (laktátacidózis) előfordulásának kockázatát (lásd a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” című részt), különösen májműködési zavar vagy alultápláltság esetén. Ugyanez vonatkozik az alkoholtartalmú gyógyszerekre is.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

 • A terhesség során a cukorbetegség kezelésére inzulint kell adni. Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben úgy gondolja, hogy gyermeket vár, vagy ha terhességet tervez, hogy az orvos módosíthassa a kezelést.
 • Az Adimet filmtabletta szedése nem ajánlott, ha szoptat, vagy ha szoptatni szeretné gyermekét.
 • Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 • Az Adimet filmtabletta önmagában nem okoz alacsony vércukorszintet (hipoglikémia ). Ez azt jelenti, hogy nem gyakorol hatást a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre. Ennek ellenére fokozott óvatosság szükséges, ha az Adimet filmtablettát egyéb, hipoglikémiát okozó cukorbetegség elleni gyógyszerrel együtt adják (például szulfonamidokkal, inzulinnal, meglitinidekkel). Az alacsony vércukorszint (hipoglikémia) tünete a gyengeség, szédülés, fokozott verejtékezés, gyors szívverés, látászavar vagy koncentrálási nehézség. Ha ezeket a tüneteket kezdi észlelni, ne vezessen gépjárművet vagy kezeljen gépeket.

 

 

 1. Hogyan kell szedni az Adimet filmtablettát?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az Adimet filmtabletta nem helyettesíti az egészséges életmóddal járó előnyöket. Továbbra is fogadja meg orvosának étrendre vonatkozó tanácsait, és rendszeresen végezzen testmozgást.

 

A készítmény ajánlott adagja

 

A 10 éves vagy annál idősebb gyermekek és serdülők esetében naponta egyszer egy darab 500 mg vagy egy darab 850 mg metformin-hidrokloridot tartalmazó tabletta. A maximális napi adag 2000 mg 2 vagy 3 részre elosztva. A 10‑12 éves kor közötti gyermekek kezelése csak az orvos külön javaslata alapján javasolt, mivel ebben a korcsoportban a tapasztalat korlátozott.

 

Felnőtteknél a kezdő adag általában naponta két-háromszor egy darab 500 mg vagy egy darab 850 mg metformin‑hidrokloridot tartalmazó tabletta. A maximális napi adag 3000 mg, 3 részre elosztva.

 

Ha az Ön veseműködése csökkent, előfordulhat, hogy kezelőorvosa alacsonyabb adagot ír fel.

 

Ha inzulint is kap, orvosa el fogja Önnek mondani, hogyan kell az Adimet filmtablettával végzett kezelést elkezdeni.

 

Kezelés ellenőrzése

 

 • Kezelőorvosa rendszeresen végeztet majd Önnél vérvizsgálatot, és az Adimet filmtabletta adagját a vércukorszintek alapján fogja beállítani. Ügyeljen arra, hogy kezelőorvosával rendszeresen beszéljen. Ez különösen fontos gyermekek és serdülők, vagy idősebb személyek esetén.
 • Kezelőorvosa évente legalább egyszer azt is ellenőrizni fogja, hogy a veséje hogyan működik. Ha Ön idősebb, vagy a veséje nem működik megfelelően, gyakrabban lehet szükség ellenőrzésre.

 

Hogyan kell szedni az Adimet filmtablettát

 

A filmtablettákat étkezés közben vagy azt követően vegye be. Ez segít az emésztést érintő mellékhatások elkerülésében. A filmtablettákat ne törje össze vagy rágja el. A filmtablettát egy pohár vízzel nyelje le.

 • Ha naponta egy adagot kell szednie, akkor azt reggel (a reggeli étkezéssel) vegye be.
 • Ha a napi adagot két részletben kell szednie, akkor azokat reggel (reggeli étkezéssel), illetve este (vacsorával) vegye be.
 • Ha a napi adagot három részletben kell szednie, akkor azokat reggel (reggeli étkezéssel), délben (ebéddel), illetve este (vacsorával) vegye be.

 

Ha egy idő után úgy véli, hogy az Adimet filmtabletta hatása túlságosan erős vagy gyenge, szóljon kezelőorvosának vagy gyógyszerészének.

 

Ha gyermeket kezelnek az Adimet filmtablettával, a szülőknek és gondozóknak ajánlott felügyelni a gyógyszer használatát.

 

Ha az előírtnál több Adimet filmtablettát vett be

Ha az előírtnál több Adimet filmtablettát vett be, tejsavas acidózis alakulhat ki Önnél. A tejsavas acidózis tünete a hányás, izomgörcsökkel járó bélgörcsök (hasi fájdalom), általános rossz közérzet és súlyos fáradtság és nehézlégzés. Ha ezeket a tüneteket észleli, azonnali kórházi ellátásra lehet szüksége, mivel a tejsavas acidózis kómához vezethet. Keresse fel azonnal kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.

 

Ha elfelejtette bevenni az Adimet filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. A következő adagot a szokásos időpontban vegye be.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Az alábbiak nagyon súlyos mellékhatások, és amennyiben észleli valamelyiket, sürgősen kérjen orvosi segítséget:

 

Nagyon ritka: 10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet:

 • Az Adimet filmtabletta egy nagyon ritka (10 000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet), de nagyon súlyos mellékhatást, az úgynevezett tejsavas acidózist (laktátacidózist ) okozhat (lásd a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” című részt). Ha ez bekövetkezik, hagyja abba az Adimet filmtabletta szedését, és haladéktalanul forduljon orvoshoz vagy keresse fel a legközelebbi kórházat, mivel a tejsavas acidózis kómához vezethet.
 • A májfunkciós vizsgálatok eredményének kórossá válása vagy májgyulladás (hepatitisz): ez a bőr vagy a szemfehérje sárgaságával vagy anélkül járó fáradtságot, étvágycsökkenést és súlycsökkenést okozhat.

 

Az egyéb mellékhatások közé tartoznak:

 

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):

 • Emésztőrendszeri problémák, például émelygés (hányinger), rosszullét (hányás), hasmenés, bélgörcsök (hasi fájdalom) és az étvágy elvesztése, melyek nagyon gyakran előforduló mellékhatások. Ezek a mellékhatások a leggyakrabban az Adimet filmtablettával végzett kezelés kezdetekor jelentkeznek. Segít, ha a napi adagot a nap folyamán több részletre elosztva szedi, illetve, ha a tablettákat az étkezés alatt, vagy azt követően veszi be. Amennyiben a tünetek továbbra is fennállnak, hagyja abba az Adimet filmtabletta szedését és beszéljen kezelőorvosával.

 

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • Ízérzés megváltozása.

 

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • Bőrreakciók, például a bőr kivörösödése (eritéma), viszketés vagy viszkető bőrkiütés (csalánkiütés).
 • Alacsony B12-vitaminszint a vérben.

 

Gyermekek és serdülők

A korlátozott számú adatok alapján gyermekeknél és serdülőknél a mellékhatások jellege és súlyossága hasonló a felnőtteknél megfigyelthez.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Adimet filmtablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Adimet filmtabletta?

 • A készítmény hatóanyaga a metformin-hidroklorid.

1000 mg metformin-hidrokloridot tartalmaz filmtablettánként, mely megfelel 780 mg metforminnak.

 • Egyéb összetevők:

Tablettamag: povidon (K30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.

Filmbevonat: hipromellóz (E464), makrogol 400, és a színezék titán-dioxid (E171).

 

Milyen az Adimet filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér-törtfehér, bemetszéssel ellátott ovális filmtabletta az egyik oldalán „9/3”, a másik oldalán „72/14” mélynyomású jelzéssel.

A tablettán lévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

 

Kiszerelések: 1000 mg metformin-hidroklorid 20, 30, 50, 60, 90, 100, 120, 180 és 600 db filmtablettát tartalmazó csomagolásban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Magyarország

 

Gyártók

Teva UK Ltd

Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG

Egyesült Királyság

 

Pharmachemie BV.

Swensweg 5, Postbus 552, 2003 RN Haarlem

Hollandia

 

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Magyarország

 

Teva Operations Poland Sp. z o.o.

Mogilska 80 Str., 31-546 Kraków

Lengyelország

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Franciaország: Metformine TEVA 1000 mg, comprimé pelliculé

Csehország:                 Metformin Teva

Németország:   Metformin-ratiopharm 1.000 mg Filmtabletten

Dánia:              Metformin Teva 1000 mg filmovertrukne tabletter

Magyarország: Adimet 1000 mg filmtabletta

Lengyelország: Metformax 1000 mg tabletki powlekane

Portugália:                   Metformina ratiopharm 1000 mg Comprimidos revestidos por película

 

OGYI-T-20 372/01      30 db, átlátszó buborékcsomagolásban

OGYI-T-20 372/02      30 db, átlátszatlan buborékcsomagolásban

OGYI-T-20 372/03      60 db, átlátszó buborékcsomagolásban

OGYI-T-20 372/04      60 db, átlátszatlan buborékfcsomagolásban

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. szeptember