ADAMON 200 mg retard kemény kapszula

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

ADAMON 50 mg retard kemény kapszula

ADAMON 100 mg retard kemény kapszula

ADAMON 150 mg retard kemény kapszula

ADAMON 200 mg retard kemény kapszula

tramadol

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Adamon retard kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Adamon retard kemény kapszula szedése előtt.
 3. Hogyan kell szedni az Adamon retard kemény kapszulát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Adamon retard kemény kapszulát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Adamon retard kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Adamon retard kemény kapszula hatóanyaga – a tramadol – központilag ható opioid-típusú fájdalomcsillapító. Hatását a gerincvelő és az agy speciális idegsejtjeire hatva fejti ki.

Ez azt jelenti, hogy az Adamon retard kemény kapszula nem szünteti meg a fájdalom okát, de segít elviselhetővé tenni azt.

Az Adamon retard kemény kapszula a mérsékelten súlyos-súlyos fájdalom kezelésére szolgáló gyógyszer.

 

 1. Tudnivalók az Adamon retard kemény kapszula szedése előtt

Ne szedje az Adamon retard kemény kapszulát

·                ha allergiás a tramadolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;

·                az alkohollal, altatószerekkel, fájdalomcsillapítókkal vagy egyéb pszichoaktív gyógyszerekkel (a hangulatot, az értelmi és az érzelmi állapotot befolyásoló gyógyszerek) történt akut mérgezés esetén;

·                ha MAO-gátlókat (a kórosan nyomott hangulat [depresszió] javítására szolgáló bizonyos gyógyszerek) szed vagy szedett az Adamon retard kapszulával történő kezelés megkezdése előtti 14 napon belül (lásd „A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek”);

·                ha kezeléssel kellően nem uralt epilepsziában szenved;

·                helyettesítő gyógyszerként detoxikálás alatt opioidfüggőség esetén.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Adamon retard kemény kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható a következő esetekben:

 • Gyógyszerfüggőség.
 • Ismeretlen eredetű tudatzavarok.
 • Fejsérülések vagy központi idegrendszeri betegségek.
 • Légzőközpont és légzésfunkció zavara.
 • Epilepszia vagy rohamra való hajlam.
 • Súlyos máj- és veseelégtelenség.

 

Figyelmeztetés

Az Adamon retard kemény kapszula főleg tartós alkalmazása során alakulhat ki tolerancia, pszichés és fizikai gyógyszerfüggőség. Gyógyszerfüggő vagy gyógyszert mértéktelenül szedő betegeknél ezért csak rövid ideig alkalmazható, szigorú orvosi ellenőrzés mellett. Ritka esetben, terápiás dózisban a tramadol elvonási tüneteket okozhat.

A tramadol egy enzim segítségével a májban átalakul. Egyes embereknél ennek az enzimnek egy olyan változata van jelen, aminek eltérő következményei lehetnek. Van, akinél emiatt nem alakul ki megfelelő fájdalomcsillapító hatás, míg mások hajlamosabbak emiatt bizonyos súlyos mellékhatásra. Amennyiben Ön a következő tünetek bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal forduljon orvoshoz: lassú vagy felületes légzés, zavartság, álmosság, szűk pupillák, hányinger vagy hányás, székrekedés, étvágytalanság.

 

Gyermekek és serdülők

Az Adamon nem javasolt 12 év alatti gyermekek számára a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt.

Légzési problémákkal élő gyermekeknél történő alkalmazás

Nem javasolt a tramadol alkalmazása légzési problémákkal élő gyermekeknél, mivel a tramadol-toxicitás tünetei ilyen esetben rosszabbak lehetnek.

 

Egyéb gyógyszerek és az Adamon retard kemény kapszula

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Csak a kezelőorvos által Önnek felírt kapszulát alkalmazza. Ezt soha ne adja másoknak, még akkor sem, ha ugyanolyan panaszaik vannak.

 • A más opioid (petidin) alkalmazása előtt 14 napon belül MAO-gátlókkal kezelt betegek esetében életveszélyes kölcsönhatásokat tapasztaltak, amelyek a központi idegrendszeri, keringési és légzési funkciókat érintették. Ugyanezen mellékhatások bekövetkezése a MAO‑gátlókkal az Adamon retard kemény kapszula esetében sem zárható ki.
 • A központi idegrendszerre ható más szerekkel (beleértve az alkoholt is) együtt adva a központi depressziós hatás erősödhet.
 • A mellékhatások kockázata növekszik, ha Ön olyan gyógyszereket szed, amelyek görcsrohamokat (konvulziót) okozhatnak, mint pl. a depresszió kezelésére használt bizonyos gyógyszerek vagy egyes antipszichotikumok. A görcsrohamok előfordulásának kockázata növekszik, ha Ön ezekkel egyidejűleg Adamon retard kemény kapszulát szed. Kezelőorvosa közölni fogja Önnel, hogy az Adamon retard kemény kapszula megfelelő-e az Ön számára.
 • A mellékhatások kockázata növekszik, ha Ön bizonyos antidepresszáns gyógyszereket szed. Az Adamon retard kemény kapszula kölcsönhatásba léphet ezekkel a gyógyszerekkel és Önnél az alábbi tünetek alakulhatnak ki: az izmok, beleértve a szem mozgását irányító izmok akaratlan, ritmusos összehúzódásai, izgatottság, bőséges verejtékezés, remegés, túlzott mértékű reflextevékenység, fokozott izomfeszülés, 38°C-nál magasabb testhőmérséklet.
 • Az Adamon retard kemény kapszula karbamazepinnel történő együttes alkalmazása esetén a tramadol szérumkoncentrációja jelentősen csökken, ami csökkentheti a fájdalomcsillapító hatás mértékét és időtartamát.
 • Tramadol és kumarin származékok (pl. warfarin) együttes alkalmazásakor egyes betegeknél megemelkedett INR érték és véraláfutás fordult elő ezért, óvatosan kell eljárni.
 • Bizonyos fájdalomcsillapítókkal (pl. nalbufin, buprenorfin, pentazocin) való kombinálása nem javasolt, mivel ezen szerek fájdalomcsillapító hatása ilyen körülmények között csökkenhet.

 

Az Adamon retard kemény kapszula és bizonyos nyugató hatású szerek (benzodiazepinek és hasonló hatású szerek) együttes alkalmazása megnöveli a bódultság, a légzési nehézségek, a kóma kockázatát és ez akár életveszélyes is lehet. Ezért ezek a gyógyszerek egyszerre kizárólag az orvos utasítására és csak akkor szedhetők, ha más kezelés nem lehetséges.
Ha az orvosa Önnek egyidejűleg Adamon retard kemény kapszulát és nyugtatót is felír, az adagokat és az alkalmazási időtartamot ne lépje túl.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát az Ön által szedett nyugató hatású gyógyszerekről és mindenképp tartsa be kezelőorvosa adagolási utasításait. Tájékoztassa hozzátartozóit és környezetét ezekről a tünetekről. Ha ezek a tünetek előfordulnak, azonnal forduljon orvoshoz!

 

Az Adamon retard kemény kapszula egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

Az ételekkel nem lép kölcsönhatásba.

Az Adamon retard kemény kapszulával történő kezelés alatt kerülje az alkoholfogyasztást, mert az alkohol fokozhatja az Adamon retard kemény kapszula hatását.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

Az Adamon nem alkalmazható terhesség alatt, mivel a tramadol biztonságosságára terhes nőknél nincs megfelelő bizonyíték. A szülés előtt vagy közben alkalmazott tramadol nem befolyásolja a méhösszehúzódást. Újszülötteknél változást hozhat létre a légzési frekvenciában, ennek általában nincs klinikai jelentősége.

 

Szoptatás

A tramadol kiválasztódik az anyatejbe. Ezért nem javasolt az Adamon retard kemény kapszula egynél több alkalommal történő bevétele szoptatás alatt, vagy a másik lehetőség, hogy amennyiben egynél több alkalommal veszi be az Adamon retard kemény kapszulát, javasolt a szoptatás abbahagyása.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

Az Adamon retard kemény kapszula álmosságot okozhat, ezt a hatást alkohol, antihisztaminok vagy más központi idegrendszeri depresszánsok használata erősítheti.

Az érintett betegek esetén a gépjárművezetés vagy a baleseti veszéllyel járó munkavégzés tilos.

 

Az Adamon retard kemény kapszula répacukrot (szacharózt) tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

 1. Hogyan kell szedni az Adamon retard kemény kapszulát?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az adagolást a fájdalom erőssége és az Ön egyéni fájdalom-érzékenysége szerint kell meghatározni. Általában a legkisebb fájdalomcsillapító adagot kell alkalmazni.

 

A készítmény ajánlott adagja:

 

Felnőttek

A szokásos kezdő adag naponta kétszer 50-100 mg tramadol-hidroklorid (1-2 kapszula Adamon 50 mg retard kemény kapszula), reggel és este. Súlyos fájdalom esetén, amikor a megfelelő fájdalomcsillapítás ezzel az adaggal nem érhető el, az adag naponta kétszeri 150-200 mg-ra emelhető.

Néhány esetben más gyógyszerformára való áttérés válhat szükségessé.

Amennyiben a megbetegedés jellege és súlyossága hosszan tartó fájdalomcsillapítást igényel, figyelmes és rendszeres ellenőrzés szükséges (ha szükséges kezelési szünetekkel), a további kezelés szükségességének és az adagolási előírás újbóli megállapítása céljából.

 

Általában a tramadol-hidroklorid napi adagja nem haladhatja meg a 400 mg-ot.

 

Gyermekek és serdülők

12 éven felül: adagolás, mint a felnőtteknek.

12 éven alul: Az Adamon nem javasolt 12 év alatti gyermekek számára a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt.

 

Idős betegek

Idős betegeknél (75 év felett) a tramadol szervezetből való eltávolítása elhúzódhat. Ha ez az Ön esetében is fennáll, akkor lehetséges, hogy kezelőorvosa az adagolási időközök növelését fogja elrendelni.

 

 

Máj- vagy vesebetegség (-elégtelenség)/dializált betegek

Máj- és/vagy veseelégtelenségben kezelőorvosa az adagolási időközök növelését fogja elrendelni

 

Nyelési nehézséggel küzdő betegek

Az Adamon retard kemény kapszula óvatosan kinyitható. A kapszula teljes tartalmát egy kanálba téve elegendő vízzel kell lenyelni.

A kapszulát tilos szétrágni vagy tartalmát szétmorzsolni.

 

Megjegyzés:

Az ajánlott adagok tájékoztató jellegűek. A betegeknek mindig a hatásos fájdalomcsillapítást nyújtó legkisebb adagot kell kapniuk. Az idült fájdalomcsillapítás lehetőleg rögzített adagolási rend szerint történjen.

 

Az Adamon retard kemény kapszula soha nem használható hosszabb ideig, mint amennyit a fájdalomcsillapítás feltétlenül megkövetel. Amennyiben a megbetegedés jellege és súlyossága hosszantartó fájdalomcsillapítást igényel, figyelmes és rendszeres ellenőrzés szükséges (ha szükséges, kezelési szünetekkel), a további kezelés szükségességének és az adagolási előírás újbóli megállapítása céljából.

 

Az alkalmazás módja:

A kapszulát elegendő mennyiségű vízzel, egészben kell bevenni. Az étkezésektől függetlenül bevehető.

 

Amennyiben Ön túl erősnek vagy túl gyengének érzi az Adamon retard kemény kapszula hatását, akkor forduljon kezelőorvosához.

 

Ha az előírtnál több Adamon retard kemény kapszulát vett be

A tramadol mérgezés tünetei jellegzetesek az opioid fájdalomcsillapítókra: hányás, pupillaszűkület, görcsrohamok, aluszékonyság, elégtelen légzés és alacsony vérnyomás, keringési elégtelenséggel és eszméletvesztéssel.

Amennyiben e tünetek bármelyikét észleli, haladéktalanul hívja a legközelebbi orvost!

 

Ha elfelejtette bevenni az Adamon retard kemény kapszulát

Minél előbb vegye be az elmaradt adagot és térjen vissza a szokásos adagolási rendjéhez!

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!

 

Ha idő előtt abbahagyja az Adamon retard kemény kapszula szedését

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését, hacsak kezelőorvosa nem ezt tanácsolta. Amennyiben abba akarja hagyni a gyógyszer szedését, először forduljon orvosához, különösen, ha hosszú ideje szedi a gyógyszert. Orvosa tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan hagyja abba a gyógyszer szedését, ami a dózis fokozatos csökkentésével lehetséges, ezáltal csökkentve a szükségtelen mellékhatások (elvonási tünetek) kialakulásának esélyét

Elsősorban hosszas alkalmazás után a következő elvonási tünetek jelentkezhetnek: izgatottság, szorongás, idegesség, álmatlanság, fokozott mozgékonyság, remegés és gyomor-bélrendszeri tünetek.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ezek néha súlyosak, de az esetek többségében nem azok. Néhány mellékhatás előfordulása orvosi kezelést igényelhet. Ne ijedjen meg az alábbi lehetséges mellékhatások listájától. Lehet, hogy Ön egyiket sem fogja tapasztalni. További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Az Adamon retard kemény kapszulával végzett kezelés alatt jelentkező leggyakoribb mellékhatások a hányinger, hányás és a szédülés, ezek 10 beteg közül több mint 1 betegnél fordulhatnak elő.

 

Nagyon gyakori (10 betegből több mint 1 betegnél fordulhat elő):

 • hányinger, hányás
 • szédülés

 

Gyakori (10 betegből legfeljebb 1 betegnél fordulhat elő):

 • fejfájás,
 • álmosság
 • fáradtság
 • székrekedés, szájszárazság
 • verejtékezés

 

Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1 betegnél fordulhat elő):

 • hatással lehet a szív- és keringésszabályozásra (szívdobogás-érzés, szapora szívverés (tahikardia), testhelyzetváltozást (hirtelen felülés, felállás) követő vérnyomásesés vagy ájulás). Ezek a mellékhatások főleg intravénás alkalmazásánál, valamint fokozott fizikai megterheléskor fordulnak elő.
 • bőrtünetek (pl. viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés)
 • öklendezés, gyomor- és bélbántalmak (nyomásérzés a gyomorban, puffadás)

 

Ritka (1000 betegből legfeljebb 1 betegnél fordulhat elő):

 • étvágyváltozás
 • pszichés hatások, amelyek erőssége és természete egyénenként különbözik (a személyiségtől és a kezelés időtartamától függően). Ezek magukba foglalnak: kedélyállapot változást (általában emelkedett hangulat, esetenként rossz közérzet), aktivitásváltozást (általában csökkent, néha fokozott), változásokat az észrevevés-érzékelés, élményvilág kialakításának képességében (pl. határozott viselkedésmód, érzékelési zavarok) hallucináció, zavartság, alvászavarok, félelemérzéses álmok.
 • epileptiform görcsök. Ezek főleg nagy tramadol adagok alkalmazása után fordultak elő vagy olyan gyógyszerek egyidejű alkalmazása során, amelyek csökkentik a görcsküszöböt vagy maguk is agyi görcsöket idéznek elő (pl. antidepresszánsok, antipszichotikumok).
 • kóros érzések a bőrben (pl. bizsergés, tűszúrás-érzés, zsibbadás), remegés
 • lelassult szívverés (bradikardia), vérnyomás-emelkedés
 • izomgyengeség
 • vizeletürítési rendellenesség
 • kettős látás
 • allergiás reakció (pl. nehézlégzés, hörgőgörcs, asztmás légzés, érbeidegzési eredetű ödéma) és anafilaxia.

 

Nagyon ritka (10 000 betegből legfeljebb 1 betegnél fordulhat elő):

 • forgó jellegű szédülés (vertigo)
 • asztma rosszabbodását szintén jelentették, habár ok-okozati összefüggést nem mutattak ki.
 • légzési elégtelenség. Az előírt adagok nagyfokú túllépése és más központi idegrendszeri működést gátló vegyületek egyidejű alkalmazása előidézhet légzési elégtelenséget.
 • a májenzimek átmeneti emelkedése
 • kipirulás

 

Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg):

 • vércukorszint-csökkenés

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

 

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Adamon retard kemény kapszulát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Adamon retard kemény kapszula?

 

ADAMON 50 mg retard kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga: 50 mg tramadol-hidroklorid retard kemény kapszulánként.

Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sellak, etilcellulóz, talkum, szacharóz + kukoricakeményítő = Sugar spheres.

Kapszulahéj: indigotin (E 132), sárga vas-oxid (E 172), titán-dioxid (E 171), zselatin.

Jelölő festék: sellak, fekete vas-oxid (E 172), ammónium-hidroxid.

 

ADAMON 100 mg retard kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga: 100 mg tramadol-hidroklorid retard kemény kapszulánként.

Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sellak, etilcellulóz, talkum,

szacharóz + kukoricakeményítő = Sugar spheres.

Kapszulahéj: titán-dioxid (E 171), zselatin.

Jelölő festék: sellak, fekete vas-oxid (E 172), ammónium-hidroxid.

 

ADAMON 150 mg retard kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga: 150 mg tramadol-hidroklorid retard kemény kapszulánként.

Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sellak, etilcellulóz, talkum,

szacharóz + kukoricakeményítő = Sugar spheres.

Kapszulahéj: indigotin (E 132), sárga vas-oxid (E 172), titán-dioxid (E 171), zselatin.

Jelölő festék: sellak, fekete vas-oxid (E 172), ammónium-hidroxid.

 

ADAMON 200 mg retard kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga: 200 mg tramadol-hidroklorid retard kemény kapszulánként.

Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sellak, etilcellulóz, talkum,

szacharóz + kukoricakeményítő = Sugar spheres.

Kapszulahéj: sárga vas-oxid (E 172), titán-dioxid (E 171), zselatin.

Jelölő festék: sellak, fekete vas-oxid (E 172), ammónium-hidroxid.

 

Milyen az Adamon retard kemény kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

ADAMON 50 mg retard kemény kapszula:

4-es számú, átlátszatlan zöld, a felső részén fekete „T 50 SR” jelzéssel ellátott kemény zselatin kapszulába töltött, kb. 78 mg töltettömegű fehér vagy enyhén szürkés pelletek.

 

ADAMON 100 mg retard kemény kapszula

3-es számú, átlátszatlan fehér, a felső részén fekete „T 100 SR” jelzéssel ellátott kemény zselatin kapszulába töltött, kb. 155 mg töltettömegű fehér vagy enyhén szürkés pelletek.

 

ADAMON 150 mg retard kemény kapszula

2-es számú, átlátszatlan zöld, a felső részén fekete „T 150 SR” jelzéssel ellátott kemény zselatin kapszulába töltött, kb. 233 mg töltettömegű fehér vagy enyhén szürkés pelletek.

 

ADAMON 200 mg retard kemény kapszula

1-es számú, átlátszatlan sárga, a felső részén fekete „T 200 SR” jelzéssel ellátott kemény zselatin kapszulába töltött, kb. 311 mg töltettömegű fehér vagy enyhén szürkés pelletek.

 

10 db, 30 db, 50 db retard kemény kapszula PVC/PVDC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Mylan EPD Kft.

1138 Budapest Váci út 150.

Magyarország

 

Gyártó:

Temmler Pharma GmbH

Temmlerstrasse 2D-35039 Marburg

Németország

 

OGYI-T-6970/01                                 ADAMON 50 mg retard kemény kapszula 10x

OGYI-T-6970/02                                 ADAMON 50 mg retard kemény kapszula 30x

OGYI-T-6970/03                                 ADAMON 50 mg retard kemény kapszula 50x

 

OGYI-T-6970/04                                 ADAMON 100 mg retard kemény kapszula 10x

OGYI-T-6970/05                                 ADAMON 100 mg retard kemény kapszula 30x

OGYI-T-6970/06                                 ADAMON 100 mg retard kemény kapszula 50x

 

OGYI-T-6970/07                                 ADAMON 150 mg retard kemény kapszula 10x

OGYI-T-6970/08                                 ADAMON 150 mg retard kemény kapszula 30x

OGYI-T-6970/09                                 ADAMON 150 mg retard kemény kapszula 50x

 

OGYI-T-6970/10                                 ADAMON 200 mg retard kemény kapszula 10x

OGYI-T-6970/11                                 ADAMON 200 mg retard kemény kapszula 30x

OGYI-T-6970/12                                 ADAMON 200 mg retard kemény kapszula 50x

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2018. augusztus.