Azithromycin-Mylan 250 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Azithromycin-Mylan 250 mg filmtabletta

Azithromycin-Mylan 500 mg filmtabletta

azitromicin

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

–           Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

–           További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

–           Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

–           Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Azithromycin-Mylan filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Azithromycin-Mylan filmtabletta szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Azithromycin-Mylan filmtablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Azithromycin-Mylan filmtablettát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Azithromycin-Mylan filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Azithromycin-Mylan filmtabletta egy antibiotikum, amely a makrolidoknak nevezett antibiotikumok csoportjába tartozik. Mikroorganizmusok (például baktériumok) által okozott bakteriális fertőzések kezelésére szolgál.

 

Ezek a fertőzések a következők lehetnek:

 • mellkasi fertőzések, úgymint hörghurut és tüdőgyulladás;
 • orrmelléküreg-, torok-, mandula- vagy fülgyulladás;
 • enyhe vagy közepesen súlyos bőr- és lágyrész fertőzések, pl. a szőrtüszők fertőzése (szőrtüszőgyulladás), a bőr és a bőr mélyebb rétegeinek bakteriális fertőzése (cellulitis), fényes, vörös duzzanattal járó bőrfertőzés (eriszipelasz);
 • a Chlamydia trachomatis-nak nevezett kórokozó által okozott fertőzések. Ezek gyulladást okozhatnak a húgycsőben, (ezen át jut ki a vizelet a húgyhólyagból) vagy a méh és a hüvely találkozásánál lévő méhnyakban.

 

 

 1. Tudnivalók az Azithromycin-Mylan filmtabletta szedése előtt

 

Ne szedje az Azithromycin-Mylan filmtablettát:

 • ha Ön allergiás a földimogyoróra vagy a szójára, mert szójaolajat tartalmaz!
 • ha allergiás az azitromicinre, más makrolid (pl. eritromicin vagy klaritromicin) vagy ketolid antibiotikumra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció bőrkiütést vagy zihálást okozhat.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

 

Az Azithromycin-Mylan filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

 • Önnek volt már súlyos allergiás reakciója, amely arc- és torok-duzzanattal, esetleg légzési problémákkal járt;
 • Önnek súlyos veseproblémái vannak: orvosa megváltoztathatja az adagolást;
 • Önnek májbetegsége van: szükséges lehet, hogy orvosa ellenőrizze az Ön májfunkcióját vagy szükség lehet a kezelés megszakítására;
 • Ön lokalizált izomgyengeségben (miaszténia gravisban) szenved;
 • Önnél diagnosztizáltak már neurológiai betegséget, (ez az agy vagy az idegrendszer betegsége);
 • Önnek lelki, érzelmi vagy magatartásbeli problémái vannak;
 • ha Ön ergot alkaloidoknak nevezett gyógyszereket szed (pl. ergotamin), amelyeket a migrén kezelésére alkalmaznak: azitromicin szedése nem javasolt; (lásd lentebb az „Egyéb gyógyszerek és az Azithromycin-Mylan filmtabletta” című részt).

 

Mivel az azitromicin megnövelheti a szívritmuszavar kockázatát, tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi betegségek valamelyikében szenved, mielőtt szedni kezdi ezt a gyógyszert (különösen, ha Ön nő vagy időskorú):

 • ha tud arról, hogy Önnek diagnosztizált szívbetegsége van, úgynevezett QT-szakasz megnyúlás, amely EKG vizsgálattal mutatható ki, az EKG görbén látható : az azitromicin szedése nem javasolt;
 • ha tud arról, hogy Önnek lassú vagy szabálytalan a szívverése, vagy csökkent szívműködése (szívelégtelensége) van: az azitromicin szedése nem javasolt;
 • ha tud arról, hogy Önnek alacsony a kálium-vagy magnézium-szintje a vérében: az azitromicin szedése nem javasolt;
 • ha Ön szívritmus-zavarok kezelésére alkalmazott (úgynevezett antiarritmiás) gyógyszereket szed (pl. kinidin, prokainamid, dofetilid, amiodaron, szotalol), vagy gyomorproblémák kezelésére alkalmazott ciszapridot szed, vagy egyfajta antihisztamint: terfenadint szed (allergia kezelésére adják), vagy antipszichotikus gyógyszereket szed (pl. pimozid), vagy antidepresszáns gyógyszert szed, (pl. citalopram), vagy bizonyos antibiotikumakat szed (pl. moxifloxacin, levofloxacin) amelyek befolyásolhatják a szívritmust: az azitromicin szedése nem javasolt (lásd lentebb az „Egyéb gyógyszerek és az Azithromycin-Mylan filmtabletta” című részt).

 

Ha súlyos vagy tartós hasmenés lép fel Önnél a kezelés alatt vagy azt követően, különösen, ha széklete véres vagy nyálkás, azonnal értesítse orvosát.

 

Ha tünetei a kezelést követően nem múlnak el, vagy ha valamilyen új vagy tartósan fennálló tünetet észlel, tájékoztassa orvosát.

 

Egyéb gyógyszerek és az Azithromycin-Mylan filmtabletta

Tájékoztassa orvosát, ha Ön az alábbi készítmények bármelyikét szedi.

 • Teofillin (asztma kezelésére): a teofillin hatása növekedhet.
 • Warfarin vagy bármilyen hasonló véralvadásgátló gyógyszer: együttes alkalmazáskor megnövekedhet a vérzések veszélye.
 • Ergotamin, dihidroergotamin (migrén kezelésére): ergotizmust okozhat (mint pl.: végtagviszketés, izomgörcsök és a kéz és a lábfej üszkösödése, a gyenge vérkeringés következtében). Ezért együttes alkalmazásuk nem ajánlott.
 • Ciklosporin (az immunrendszer működésének csökkentése érdekében alkalmazzák átültetett szerv- vagy csontvelő kilökődésének megelőzésére, illetve kezelésére): ha az egyidejű alkalmazás szükséges, kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja a vérbeli értékeket, és módosíthatja az adagolást.
 • Digoxin (szívelégtelenségre): a digoxin értékek növekedhetnek. Kezelőorvosa ellenőrizni fogja a a digoxin szintjét a vérben.
 • Savkötő (emésztési zavarok kezelésére): lásd 3. pont. Az Azithromycin-Mylan filmtablettát a savkötő bevétele előtt legalább 1 órával vagy azt követően legalább 2 órával kell bevenni.
 • Ciszaprid (gyomorbántalmak kezelésére), terfenadin (szénanátha kezelésére): az azitromicinnel való együttes alkalmazás szív-rendellenességeket okozhat.
 • Szívritmust szabályozó gyógyszerek (anti-aritmikumok), vagy koleszterinszint csökkentő gyógyszerek (sztatinok).
 • Alfentanil (altatásra) vagy asztemizol (szénanátha kezelésére): az azitromicinnel való együttes alkalmazás növelheti ezen gyógyszerek hatását.

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Terhesség és szoptatás

 

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Nem áll rendelkezésre elegendő információ az azitromicin terhesség alatt történő alkalmazására vonatkozóan. Ezért az Azithromycin-Mylan filmtabletta szedése nem javasolt, ha ön terhes vagy teherbe kíván esni. Súlyos esetben azonban orvosa felírhatja Önnek ezt a készítményt.

 

Az azitromicin kiválasztódik az emberi anyatejbe, ezért ne szoptasson, ha Ön Azithromycin-Mylan filmtablettát szed, mert csecsemőjénél mellékhatások, úgymint hasmenés és fertőzések léphetnek fel.

A kezelés ideje alatt, majd a kezelés befejezését követő két napig a tejet javasolt kiönteni.

Két nappal az azitromicin-kezelés befejezését követően újra kezdheti a szoptatást.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Azithromycin-Mylan filmtabletta szédülést vagy görcsöket okozhat. Ha Önnél ez előfordult, ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen gépeket.

 

Az Azithromycin-Mylan filmtabletta szójaolajat tartalmaz

Ne szedje a készítményt, amennyiben földimogyoró vagy szója allergiája van. (Lásd még  fentebb a „Ne szedje az Azithromycin-Mylan filmtablettát” című pontot)

 

 

 1. Hogyan kell szedni az Azithromycin-Mylan filmtablettát?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

 

Az Azithromycin-Mylan filmtablettát naponta egyszer kell bevenni A tablettát lehetőleg egy pohár vízzel kell bevenni. A bevétel történhet étkezés közben vagy attól függetlenül.

 

A készítmény ajánlott adagja:

 

Felnőttek (beleértve az idős betegeket is) és 45 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek és serdülők:

Az ajánlott  adag 1500 mg három vagy öt részre elosztva az alábbiak szerint:

 • Három napos kúra: 500 mg naponta egyszer
 • Öt napos kúra: 500 mg egyszeri adag az első napon, 250 mg naponta egyszer a második és az azt követő napokon egészen az ötödik napig.

 

A húgycső- és a méhnyak Chlamydia fertőzés által okozott gyulladásainak kezelésére: 1000 mg egy adagban bevéve egy napig

 

Orrmelléküreg-fertőzés esetében a kezelés csak felnőttek és 16 éves vagy annál idősebb serdülők számára javasolt.

 

45 kg vagy annál kisebb testtömegű gyermekek és serdülők:

A tabletta szedése nem javasolt ezeknek a betegeknek. Ilyen esetben az azitromicin tartalmú gyógyszerek másik gyógyszerformája (pl. szuszpenzió) alkalmazható.

 

Vese- vagy májkárosodásban szenvedő betegek:

Közölje orvosával, ha Ön vese- vagy májkárosodásban szenved, mert szükségessé válhat az adagolás módosítása.

 

Ha az előírtnál több Azithromycin-Mylan filmtablettát vett be

Ha Ön (vagy valaki más) túl sok filmtablettát vett be vagy úgy gondolja, hogy egy gyermek lenyelt akár egy tablettát, azonnal forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. A túladagolás átmeneti süketséget, súlyos hányingert (émelygést), hányást és hasmenést okoz.

 

A kórházba vagy orvosához vigye magával ezt a betegtájékoztatót, a maradék gyógyszert és annak dobozát, hogy tudják, hogy mit vett be!

 

Ha elfelejtette bevenni az Azithromycin-Mylan filmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja azt amint eszébe jut, kivéve, ha már közel van a következő adag bevételének ideje. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására!

 

Ha idő előtt abbahagyja az Azithromycin-Mylan filmtabletta szedését

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, anélkül, hogy orvosával megbeszélte volna. Nagyon fontos, hogy addig szedje az Azithromycin-Mylan filmtablettát, ameddig azt orvosa előírta. Ellenkező esetben a fertőzés kiújulhat.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ha az alábbi tünetek bármelyike fellépne, hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal értesítse a kezelőorvosát, vagy forduljon a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához:

 

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • allergiás reakció (az ajkak, az arc és a nyak duzzadása, mely súlyos nehézlégzéshez, bőrkiütéshez vagy csalánkiütéshez vezet),
 • májgyulladás (hepatitisz)

 

Ritka (1 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • a bőr vagy a szemfehérje sárgasága

 

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 • az ajkak, a szem, a száj, az orr és a nemi szervek felhólyagosodása/vérzése. Ezt a Stevens‑Johnson szindróma vagy a toxikus epidermiális nekrózis okozhatja, amely súlyos betegség,
 • a szívritmus zavara, melyet QT szakasz megnyúlásnak neveznek (a szív elektromos működésének vizsgálata során (EKG) az elektromos jelek lassabb vezetése). Egyes embereknél ez a Torsade de Pointes néven ismert, esetlegesen súlyos szívprobléma kialakulásához vezethet. Ez nagyon gyors szívverést eredményezhet, ami hirtelen eszméletvesztést okoz.
 • szabálytalan szívverés;
 • véres, nyálkás elhúzódó hasmenés,
 • hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatitisz),
 • vesegyulladás vagy veseelégtelenség,
 • májelégtelenség (ritkán életveszélyes lehet),
 • görcsök.

 

Ezek nagyon súlyos mellékhatások. Önnek sürgős orvosi ellátásra lehet szüksége.

 

A következő mellékhatásokat jelentették:

 

Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet):

 • hasmenés.

 

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • fejfájás,
 • hányás ,
 • hasi fájdalom,
 • hányinger,
 • a fehérvérsejtek számának változása,
 • a vér alacsony bikarbonátszintje,

 

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • élesztőgombák által okozott fertőzés a szájban vagy a hüvelyben (szájpenész), hüvelyi fertőzések, tüdőgyulladás, gombás fertőzések, bakteriális fertőzések, torokgyulladás, a gyomor és a belek gyulladása, légzési nehézségek, orrfolyás vagy orrdugulás,
 • változó súlyosságú allergiás reakciók,
 • étvágytalanság,
 • idegesség,
 • álmatlanság (inszomnia),
 • szédülés, álmosság (aluszékonyság), ízérzékelési zavar, bizsergés, tűszúrás- vagy zsibbadásérzés a bőrön (paraesztézia),
 • látáskárosodás,
 • fülbetegségek, forgó jellegű szédülés,
 • szívdobogás érzés,
 • hőhullámok,
 • orrvérzés,
 • székrekedés, puffadás érzés, gázképződés, emésztési zavarok, a gyomor nyálkahártyájának gyulladása (gasztritisz), nyelési nehézség, szájszárazság, böfögés, szájüregi fekély, fokozott nyálelválasztás,
 • bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, bőrgyulladás (dermatitisz), száraz bőr, fokozott izzadás,
 • csont- és ízületi fájdalom, izomfájdalom, hátfájás, nyakfájás,
 • fájdalommal járó vizeletürítés, vesefájdalom,
 • kóros vagy váratlan hüvelyi vérzés, hereproblémák,
 • több testtájon jelentkező vizenyős duzzanat (ödéma),
 • általános gyengeség, általános rossz közérzet, fáradtság, az arc duzzadása, mellkasi fájdalom,láz, fájdalom, az alsó végtagok duzzanata,
 • kóros laboratóriumi vizsgálati eredmények (pl. vérvizsgálatok vagy májfunkciós vizsgálatok eredményei),
 • orvosi beavatkozás utáni szövődmények.

 

Ritka: (1 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • izgatottság,
 • a májfunkció változásai,
 • a napfénynek kitett bőrterületeken a szokásosnál nagyobb fényérzékenység.

 

Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg):

 • vérlemezkeszám csökkenés (trombocitopénia), vörösvérsejtek szétesésével járó vérszegénység (hemolitikus anémia)
 • agresszivitás, vagy szorongás, fokozott aktivitás, súlyos zavartság (delírium), olyan dolgok látása, érzékelése vagy hallása, amelyek nincsenek ott (hallucináció),
 • ájulás,
 • a tapintási érzékelés csökkenése (hipesztézia), a szaglás elvesztése vagy megváltozása, az ízérzés elvesztése,
 • izomgyengeség súlyosbodása (miaszténia grávisz),
 • halláskárosodás, beleétve a süketséget és/vagy fülcsengést,
 • alacsony vérnyomás,
 • nyelv elszíneződése,
 • ízületi fájdalom (artralgia)

 

A következő mellékhatásokról a Mycobacterium Avium komplex (MAC) által okozott betegséget megelőző kezelések során számoltak be:

 

Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet):

 • hasmenés,
 • hasi fájdalom,
 • hányinger,
 • szelek (haspuffadás),
 • kellemetlen érzés a hasi tájékon,
 • laza széklet,

 

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • étvágytalanság
 • szédülés,
 • fejfájás,
 • bizsergés, tűszúrás- vagy zsibbadásérzés a bőrön (paraesztézia)
 • ízérzékelési zavar
 • látáskárosodás,
 • süketség,
 • bőrkiütés és viszketés,
 • ízületi fájdalom
 • kimerültség

 

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

 • tapintásérzés- és érzékelés csökkenése (hipesztézia)
 • halláscsökkenés vagy fülcsengés
 • szívdobogás-érzés
 • a napfénynek kitett bőrterületeken a szokásosnál nagyobb fényérzékenység
 • általános gyengeség
 • általános rossz közérzet.

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Azithromycin-Mylan filmtablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. Ne tegye át a tablettákat egy másik tartályba.

 

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után (Felh.) ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Azithromycin-Mylan filmtabletta?

 • A készítmény hatóanyaga 250 mg vagy 500 mg azitromicin (azitromicin-monohidrát formájában) filmtablettánként.
 • Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítő (kukoricakeményítő), karboximetilkeményítő-nátrium (A típusú), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát, A filmbevonat („Opadry AMB OY-B-28920”) összetevői: polivinil alkohol (részlegesen hidrolizált), titán-dioxid (E171), talkum, szója-lecitin (lásd a „Az Azithromycin-Mylan filmtabletta szójaolajat tartalmaz” című részt) és xantán gumi.

 

Milyen az Azithromycin-Mylan filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Azithromycin-Mylan  250 mg filmtabletta: fehér vagy csaknem fehér, hosszúkás, mindkét oldalán jelzés nélküli filmtabletta.

 

Azithromycin-Mylan  500 mg filmtabletta: fehér vagy csaknem fehér, hosszúkás filmtabletta, mindkét oldalon törővonallal, az egyik oldalon mélyített törővonallal.

A tabletta egyenlő adagokra osztható.

 

Az Azithromycin-Mylan 250 mg filmtabletta 4 db, 6 db, 12 db, 24 db, 50 db vagy 100 db filmtablettát tartalmazó buborékcsomagolásban kerül forgalomba.

 

Az Azithromycin-Mylan 500 mg filmtabletta 2 db, 3 db, 6 db, 12 db, 24 db, 30 db, 50 db vagy 100 db filmtablettát tartalmazó buborékcsomagolásban kerül forgalomba.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Generics [UK] Ltd.,

Station Close, Potters Bar,

Hertfordshire, EN6 1TL,

Egyesült Királyság.

 

Gyártó

McDermott Laboratories Limited (trading as Gerard Laboratories), 35-36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13, Írország.

 

Sandoz GmbH, Biochemiestraße 10, 6250 Kundl, Ausztria

 

Sandoz S.R.L, Livezeni Street no 7A, 540472, Targu Mures, Románia

 

Generics [UK] Limited, Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL, Egyesült Királyság

 

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Ausztria                         Azithromycin Arcanna 500 mg – Filmtabletten

Belgium                         Azithromycine Mylan 250 mg & 500 mg filmomhulde tabletten

Csehország                     Azithromycin Mylan 500 mg

Dánia                             Azithromycin Mylan 500 mg

Finnország                     Azithromycin Mylan 250 mg & 500 mg

Németország                  Azithromycin dura 250 mg & 500 mg Filmtabletten

Magyarország                 Azithromycin-Mylan 250 mg & 500 mg filmtabletta

Írország                          Azromax 250 mg Film-coated Tablet

Olaszország                    Azitromicina Mylan 500mg

Málta                              Azithromycin 250 mg/500 mg tablets

Hollandia                       Azithromycin Mylan 250 mg & 500mg filmomhulde tabletten

Norvégia                        Azithromycin Mylan 500 mg

Lengyelország                Azigen 250 mg & 500 mg

Portugália                       Aziromicina Anova 500 mg

Szlovákia                       Azitromycin Mylan 500 mg

Spanyolország                Azitromicina Mylan Pharmaceuticals 500 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Svédország                     Azithromycin Mylan 250 mg & 500 mg

Egyesült Királyság         Azithromycin 250 mg & 500 mg Film-Coated Tablets

 

Azithromycin-Mylan 250 mg filmtabletta

OGYI-T-22487/01       4x

OGYI-T-22487/02       6x

OGYI-T-22487/03       12x

OGYI-T-22487/04       24x

OGYI-T-22487/05       50x

OGYI-T-22487/06       100x

 

Azithromycin-Mylan 500 mg filmtabletta

OGYI-T-22487/07       2x

OGYI-T-22487/08       3x

OGYI-T-22487/09       6x

OGYI-T-22487/10       12x

OGYI-T-22487/11       24x

OGYI-T-22487/12       30x

OGYI-T-22487/13       50x

OGYI-T-22487/14       100x

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. március