Atorvastatin MSN 10 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Atorvastatin MSN 10 mg filmtabletta

Atorvastatin MSN 20 mg filmtabletta

Atorvastatin MSN 40 mg filmtabletta

Atorvastatin MSN 80 mg filmtabletta

 

atorvasztatin

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Atorvastatin MSN és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Atorvastatin MSN szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Atorvastatin MSN-t?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Atorvastatin MSN-t tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Atorvastatin MSN és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Atorvastatin MSN az atorvasztatin nevű hatóanyagot tartalmazza, amely az úgynevezett „sztatinok” gyógyszercsoportjába tartozik, amelyek a vérzsírszintet (lipidszintet) szabályozó gyógyszerek.

 

Az Atorvastatin MSN-t a vérben lévő, koleszterinként és trigliceridként ismert vérzsírok (lipidek) csökkentésére alkalmazzák, ha az alacsony zsírtartalmú diéta és az életmódbeli változtatások önmagukban nem hoznak kellő eredményt. Amennyiben Önnél fokozott a szívbetegség kialakulásának a kockázata, az Atorvastatin MSN alkalmazható az ilyen kockázat csökkentésére abban az esetben is, ha az Ön koleszterinszintje megfelelő. A kezelés alatt folytatnia kell az általános alacsony koleszterintartalmú étrendet.

 

 

 1. Tudnivalók az Atorvastatin MSN szedése előtt

 

Ne szedje az Atorvastatin MSN filmtablettát:

 • ha allergiás az atorvasztatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha májbetegsége van vagy volt korábban;
 • ha Önnél vérvizsgálat során a máj működését jellemző, tisztázatlan eredetű, kóros eredményt találtak;
 • ha Ön fogamzóképes nő és nem használ megbízható fogamzásgátló módszert;
 • ha terhes vagy teherbe kíván esni;
 • ha szoptat;
 • ha hepatitisz C-fertőzés elleni glekaprivir/pibrentaszvir-kezelésben részesül.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Atorvastatin MSN szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel:

 • ha súlyos légzési elégtelenségben szenved;
 • ha fuzidinsav nevű gyógyszert (bakteriális fertőzés kezelésére) kap vagy kapott szájon át vagy injekcióban az elmúlt 7 napban. A fuzidinsav és az Atorvastatin MSN együttes alkalmazása súlyos izombetegség (rabdomiolízis) kialakulásához vezethet.
 • ha korábban agyvérzéssel járó szélütése (sztrók) volt vagy az agyában a korábbi sztrókból visszamaradó kicsi, folyadékkal telt üregek vannak;
 • ha veseproblémái vannak;
 • ha pajzsmirigy-alulműködése (hipotireózis) van;
 • ha ismételt vagy tisztázatlan eredetű izomfájdalma volt, valamint, ha Önnél vagy családjában korábban izombetegség fordult elő;
 • ha más lipidcsökkentő gyógyszerekkel (pl. más „sztatinok” vagy „fibrátok” néven ismert gyógyszerek) történő kezelés során korábban izomproblémái voltak;
 • ha rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt;
 • ha kórelőzményében májbetegség szerepel;
 • ha 70évesnél idősebb.

 

Ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre, kezelőorvosa az Atorvastatin MSN-kezelés megkezdése előtt és valószínűleg a kezelés során is vérvizsgálatot rendelhet el az izmokat érintő mellékhatások kockázatának meghatározása céljából. Ismert, hogy bizonyos gyógyszerek egyidejű szedése során az izomzattal összefüggő mellékhatások (például a vázizomsejtek szétesésének (rabdomiolízis)) kockázata fokozott (lásd 2. pont „Egyéb gyógyszerek és az Atorvastatin MSN”).

 

Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét arról is, ha folyamatosan fennálló izomgyengesége van. További vizsgálatokra és gyógyszerekre lehet szükség ennek diagnosztizálása és kezelése céljából.

 

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, kezelőorvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg, vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha a vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van.

 

Egyéb gyógyszerek és az Atorvastatin MSN

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Néhány gyógyszer megváltoztathatja az Atorvastatin MSN hatását, vagy az Atorvastatin MSN változtathatja meg más gyógyszerek hatását. Az ilyen típusú kölcsönhatás az egyik vagy mindkét gyógyszer hatásosságát csökkentheti, ugyanakkor fokozhatja a mellékhatások súlyosságát, beleértve a rabdomiolízisnek nevezett fontos, izomkárosodással járó állapotot is, amelynek leírása a 4. pontban található:

 • a szervezet immunrendszerének működését befolyásoló gyógyszerek, pl. ciklosporin,
 • bizonyos antibiotikumok vagy gombafertőzés elleni gyógyszerek, pl. eritromicin, klaritromicin, telitromicin, ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol, flukonazol, pozakonazol, rifampicin, fuzidinsav;
 • a vérzsírszintet szabályozó más gyógyszerek, pl. gemfibrozil, egyéb fibrátok, kolesztipol;
 • anginára vagy magas vérnyomásra használt kalciumcsatorna‑blokkolók, pl. amlodipin, diltiazem; szívritmus‑szabályozó gyógyszerek, pl. digoxin, verapamil, amiodaron;
 • letermovir, amely a citomegalovírus-fertőzés megelőzését segítő gyógyszer;
 • HIV‑fertőzés kezelésére használt gyógyszerek, pl. ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, tipranavir/ritonavir kombinációja stb;
 • a hepatitisz C-vírus-fertőzés kezelésére használt bizonyos gyógyszerek, pl. telaprevir, boceprevir és elbasvir/grazoprevir kombinációja;
 • más gyógyszerek, amelyekről ismert, hogy kölcsönhatásba lépnek az Atorvastatin MSN-nel, amelyek a következők: ezetimib (koleszterinszint-csökkentő), warfarin (amely csökkenti a vérrögképződést), szájon át szedendő fogamzásgátlók, stiripentol (epilepszia kezelésére használt görcsgátló), cimetidin (gyomorégésre és fekélyekre), fenazon (fájdalomcsillapító), kolchicin (köszvény kezelésére), gyomorsav-megkötők (alumínium- vagy magnéziumtartalmú emésztési zavar esetén alkalmazott készítmények);
 • vény nélkül kapható gyógyszerek: közönséges orbáncfű;
 • ha bakteriális fertőzés kezelésére szájon át fuzidinsavat kell szednie, átmenetileg abba kell hagynia az Atorvastatin MSN szedését. Kezelőorvosa fogja meghatározni, mikor folytathatja újra biztonságosan az Atorvastatin MSN‑kezelést. Az Atorvastatin MSN és a fuzidinsav együttes alkalmazása ritkán izomgyengeség, izomérzékenység vagy izomfájdalom (rabdomiolízis) kialakulásához vezethet. A rabdomiolízisre vonatkozó további információkat lásd a 4. pontban.

 

Az Atorvastatin MSN egyidejű bevétele étellel és itallal

Az Atorvastatin MSN alkalmazására vonatkozó utasításokat lásd a 3. pontban. Kérjük, vegye figyelembe a következőket:

 

Grépfrútlé

Ne fogyasszon egy vagy két kisebb pohárnál több grépfrútlevet naponta, mert a nagy mennyiségű grépfrútlé megváltoztathatja az Atorvastatin MSN hatását.

 

Alkohol

Kerülje a nagy mennyiségű alkohol fogyasztását a gyógyszer szedése során. A további részleteket lásd a 2. pont „Figyelmeztetések és óvintézkedések” részben.

 

Terhesség és szoptatás

Ne szedje az Atorvastatin MSN-t, ha terhes, vagy teherbe kíván esni.

 

Fogamzóképes korban lévő nők az Atorvastatin MSN-t kizárólag akkor szedhetik, ha megbízható fogamzásgátló módszereket alkalmaznak.

 

Ne szedje az Atorvastatin MSN-t, ha szoptat.

 

Az Atorvastatin MSN biztonságossága terhesség és szoptatás alatt nem bizonyított. Bármilyen gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ez a gyógyszer általában nem befolyásolja a gépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Mindazonáltal ne vezessen, ha ez a gyógyszer befolyásolja az Ön gépjárművezetői képességeit. Ne használjon eszközöket vagy gépeket, ha ez a gyógyszer befolyásolja az alkalmazáshoz szükséges képességeit.

 

Az Atorvastatin MSN laktózt tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

Az Atorvastatin MSN nátriumot tartalmaz

A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

 

 

 1. Hogyan kell szedni az Atorvastatin MSN-t?

 

A kezelés megkezdése előtt kezelőorvosa koleszterinszegény diétát fog előírni, melyet az Atorvastatin MSN‑kezelés során végig be kell tartania.

 

Az Atorvastatin MSN ajánlott kezdő adagja felnőttek és 10 éves vagy annál idősebb gyermekek számára 10 mg naponta egyszer. Kezelőorvosa szükség esetén emelheti az adagot az Ön számára szükséges adag eléréséig. Kezelőorvosa az adagot 4 hetes vagy hosszabb időközönként fogja módosítani. Az Atorvastatin MSN maximális adagja 80 mg naponta egyszer.

 

Az Atorvastatin MSN filmtablettát egészben kell lenyelni egy pohár vízzel. A tablettát a nap folyamán bármikor, étkezés közben vagy attól függetlenül is beveheti, azonban próbálja meg a tablettát minden nap azonos időben bevenni.

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az Atorvastatin MSN filmtablettával történő kezelés időtartamát kezelőorvosa határozza meg.

Ha az Atorvastatin MSN hatását túlzottan erősnek vagy gyengének érzi, forduljon kezelőorvosához.

 

Ha az előírtnál több Atorvastatin MSN filmtablettát vett be

Ha véletlenül túl sok Atorvastatin MSN filmtablettát vett be (többet, mint az Ön szokásos napi adagja) kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy a legközelebbi kórházban.

 

Ha elfelejtette bevenni az Atorvastatin MSN filmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egy adagot, a megfelelő időben vegye be a soron következő adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Atorvastatin MSN filmtabletta szedését

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, vagy abba kívánja hagyni a kezelést, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Amennyiben a következő súlyos mellékhatások bármelyikét észleli, hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanul forduljon kezelőorvosához vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.

 

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embert érinthet):

 • Súlyos allergiás reakció, amely az arc, a nyelv és a torok duzzanatát idézi elő, amely súlyos légzési nehézséget okozhat.
 • A bőr súlyos hámlásával és duzzanatával, a bőrön, a szájban, a szemek és nemi szervek környékén felhólyagosodással és lázzal járó súlyos betegség. Rózsaszín-piros bőrkiütések, különösen a tenyereken és talpakon, amelyek felhólyagosodhatnak.
 • Az izomgyengeséget, izomérzékenységet, izomfájdalmat, izomszakadást vagy a vizelet vöröses‑barnás elszíneződését kóros izomlebomlás (rabdomiolízis) is okozhatja, különösen, ha egyidejűleg rossz közérzet vagy magas láz jelentkezik. A kóros izomlebomlás nem mindig szűnik meg az atorvasztatin-kezelés abbahagyása után sem, és életveszélyes lehet, továbbá veseproblémákhoz vezethet.

 

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 embert érinthet):

 • Ha váratlan vagy szokatlan vérzés vagy véraláfutás jelentkezik Önnél, ez májpanaszokra utalhat. Beszéljen kezelőorvosával, amint lehetséges.
 • Lupuszszerű szindróma (beleértve a bőrkiütést, ízületi problémákat és a vérsejtekre kifejtetett hatásokat is).

 

Az Atorvastatin MSN egyéb lehetséges mellékhatásai

 

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 embert érinthet):

 • az orrjáratok gyulladása, torokfájás, orrvérzés;
 • allergiás reakciók;
 • a vércukorszint emelkedése (ha Ön cukorbeteg, folytassa vércukorszintjének gondos ellenőrzését), a vér kreatin-kináz-szintjének emelkedése;
 • fejfájás;
 • hányinger, székrekedés, puffadás, emésztési zavarok, hasmenés;
 • ízületi fájdalom, izomfájdalom és hátfájás;
 • kóros májműködésre utaló vérvizsgálati eredmények.

 

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 embert érinthet):

 • étvágycsökkenés (anorexia), testtömeg-növekedés, vércukorszint-csökkenés (ha Ön cukorbeteg, folytassa vércukorszintjének gondos ellenőrzését);
 • rémálmok, álmatlanság;
 • szédülés, a kéz, illetve a láb ujjainak zsibbadása vagy érzéketlensége, a fájdalom- és tapintásérzés csökkenése, az ízérzékelés megváltozása, emlékezetvesztés;
 • homályos látás;
 • zúgás a fülben és/vagy a fejben;
 • hányás, böfögés, felső és alsó hasi fájdalom, hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatitisz), amely gyomorfájást okozhat;
 • májgyulladás (hepatitisz);
 • kiütés, bőrkiütés, bőrviszketés, csalánkiütés, hajhullás;
 • nyakfájás, az izmok fáradékonysága;
 • nagyfokú fáradtság, rossz közérzet, gyengeség, mellkasi fájdalom, duzzanat különösen a bokák környékén (ödéma), emelkedett testhőmérséklet;
 • fehérvérsejtek jelenlétét kimutató vizeletvizsgálat.

 

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embert érinthet)

 • látászavarok;
 • váratlanul jelentkező vérzés vagy véraláfutás;
 • epepangás (kolesztázis, a bőr és a szemfehérjék besárgulása jellemzi);
 • ínsérülés.

 

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 embert érinthet)

 • allergiás reakció – tünetei lehetnek a hirtelen zihálás és mellkasi fájdalom vagy szorítás, a szemhéj, az arc, az ajkak, a száj, a nyelv vagy a torok duzzanata, légzési nehézség, ájulás;
 • hallásvesztés;
 • férfiaknál az emlő megnagyobbodása (ginekomasztia).

 

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

 • folyamatosan fennálló izomgyengeség.

 

A következő lehetséges mellékhatásokat jelentették néhány „sztatin” (azonos csoportba sorolható gyógyszer) alkalmazása során:

 • szexuális nehézségek;
 • depresszió;
 • légzési problémák, mint a tartós köhögés és/vagy légszomj vagy láz;
 • cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, kezelőorvosa megfigyelés alatt fogja tartani.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Atorvastatin MSN-t tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

 

A dobozon, a buborékcsomagoláson és a tartályon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A 30 db filmtablettát tartalmazó tartály első felnyitása után a készítmény 60 napig használható fel.

A 90 db filmtablettát tartalmazó tartály első felnyitása után a készítmény 90 napig használható fel.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Atorvastatin MSN filmtabletta?

 • Az Atorvastatin MSN hatóanyaga az atorvasztatin. 10 mg, 20 mg, 40 mg vagy 80 mg atorvasztatint tartalmaz (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) filmtablettánként.
 • Egyéb összetevők:

Tablettamag: laktóz‑monohidrát, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz‑nátrium, sepitrap 80 (poliszorbát 80 és magnézium‑alumínium‑metaszilikát), kalcium‑karbonát, hidroxipropil‑cellulóz, magnézium‑sztearát.

Filmbevonat: polivinil‑alkohol (részben hidrolizált), titán‑dioxid (E171), talkum, makrogol 3350, szójalecitin.

 

Milyen az Atorvastatin MSN külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Atorvastatin MSN 10 mg filmtabletta: fehér színű, hosszúkás (9,2 mm × 4,7 mm × 2,7 mm), mindkét oldalán domború filmtabletta, egyik oldalán „MA”, másik oldalán „1” mélynyomású jelöléssel ellátva.

 

Atorvastatin MSN 20 mg filmtabletta: fehér színű, hosszúkás (12,1 mm × 6,5 mm × 3,4 mm), mindkét oldalán domború filmtabletta, egyik oldalán „MA”, másik oldalán „2” mélynyomású jelöléssel ellátva.

 

Atorvastatin MSN 40 mg filmtabletta: fehér színű, hosszúkás (15,4 mm × 8,1 mm × 4,4 mm), mindkét oldalán domború filmtabletta, egyik oldalán „MA”, másik oldalán „3” mélynyomású jelöléssel ellátva.

 

Atorvastatin MSN 80 mg filmtabletta: fehér színű, hosszúkás (19,4 mm × 10,4 mm × 5,5 mm), mindkét oldalán domború filmtabletta, egyik oldalán „MA”, másik oldalán „4” mélynyomású jelöléssel ellátva.

 

28 db, 30 db, 90 db vagy 100 db filmtabletta OPA/PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban vagy 30 db vagy 90 db filmtabletta szilikagéllel feltöltött kupakkal lezárt HDPE tartályban és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Vivanta Generics s.r.o.

Třtinová 260/1

196 00 Praha 9 – Čakovice

Csehország

 

Gyártók

WESSLING Hungary Kft.

1045 Budapest

Anonymus utca 6.

Magyarország

 

Pharmadox Healthcare Ltd

KW20A Kordin Industrial Park

PLA3000 Paola

Málta

 

Atorvastatin MSN 10 mg filmtabletta

OGYI-T-23590/01     28×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/02     30×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/03     30×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/04     90×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/05     90×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/06     100×    OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

 

Atorvastatin MSN 20 mg filmtabletta

OGYI-T-23590/07     28×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/08     30×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/09     30×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/10     90×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/11     90×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/12     100×    OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

 

Atorvastatin MSN 40 mg filmtabletta

OGYI-T-23590/13     28×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/14     30×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/15     30×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/16     90×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/17     90×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/18     100×    OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

 

Atorvastatin MSN 80 mg filmtabletta

OGYI-T-23590/19     28×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/20     30×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/21     30×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/22     90×      OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23590/23     90×      HDPE tartály

OGYI-T-23590/24     100×    OPA/PVC/Al buborékcsomagolás

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Portugália                    Atorvastatina MSN

Csehország                  Atorvastatin MSN

Magyarország              Atorvastatin MSN 10 mg, 20 mg, 40 mg, 80 mg filmtabletta

Lengyelország             Atorvastatin MSN

Románia                      Atorvastatină MSN 10 mg, 20 mg, 40 mg, 80 mg, comprimate filmate

Szlovákia                    Atorvastatín MSN 10 mg, 20 mg, 40 mg, 80 mg

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. december