Atorvastatin Aurovitas 10 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Atorvastatin Aurovitas 10 mg filmtabletta

Atorvastatin Aurovitas 20 mg filmtabletta

Atorvastatin Aurovitas 40 mg filmtabletta

Atorvastatin Aurovitas 80 mg filmtabletta

 

atorvasztatin

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Atorvastatin Aurovitas és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Atorvastatin Aurovitas szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az Atorvastatin Aurovitas-t?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Atorvastatin Aurovitas-t tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Atorvastatin Aurovitas és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Atorvastatin Aurovitas a „sztatinok” csoportjába tartozik, amelyek a lipidszintet (vérzsírszintet) szabályozó gyógyszerek.

 

Az Atorvastatin Aurovitas a vérben lévő, koleszterinként és trigliceridként ismert vérzsírok (lipidek) csökkentésére alkalmazzák, ha az alacsony zsírtartalmú diéta és az életmódbeli változtatások önmagukban nem hoznak kellő eredményt. Amennyiben Önnél emelkedett a szívbetegség kialakulásának kockázata, az Atorvastatin Aurovitas alkalmazható a kockázat csökkentésére abban az esetben is, ha az Ön koleszterinszintje megfelelő. A kezelés alatt folytassa a standard alacsony koleszterintartalmú étrendet.

 

 

 1. Tudnivalók az Atorvastatin Aurovitas szedése előtt

 

Ne szedje az Atorvastatin Aurovitas-t:

 • ha allergiás az atorvasztatinra vagy bármely hasonló, a vérzsírszint csökkentésére alkalmazott gyógyszerre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
 • ha májbetegsége van vagy volt korábban.
 • ha Önnél vérvizsgálat során a máj működését jellemző, tisztázatlan eredetű, kóros eredményt találtak.
 • ha fogamzóképes korú nő és nem használ megbízható fogamzásgátló módszert.
 • ha terhes vagy teherbe kíván esni.
 • ha szoptat.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Atorvastatin Aurovitas szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.

 

A következőkben felsorolt okok miatt, az Atorvastatin Aurovitas lehet, hogy nem megfelelő az Ön számára:

 • ha korábban agyvérzéssel járó szélütése (sztrók) volt, vagy az agyában korábbi sztrókból visszamaradó kicsi, folyadékkal telt üregek vannak.
 • ha veseproblémái vannak.
 • ha Önnél pajzsmirigy-alulműködés (hipotireózis) áll fenn.
 • ha ismételt vagy tisztázatlan eredetű izomfájdalma volt, valamint ha Önnél vagy családjában izombetegség fordult elő.
 • ha egyéb lipidcsökkentő gyógyszerekkel (pl. „sztatinok” vagy „fibrátok” néven ismert gyógyszerek) történő kezelés során korábban izomproblémái voltak.
 • ha jelenleg vagy az elmúlt 7 napban fuzidinsav hatóanyagú gyógyszert szed(ett) vagy kap(ott) (ezt a gyógyszert bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazzák). Súlyos izomproblémák (rabdomiolízis) eseteiről számoltak be olyan betegeknél, akik sztatin és fuzidinsav kombinációt kaptak.
 • ha rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt iszik.
 • ha kórelőzményében májbetegség szerepel.
 • ha 70 évnél idősebb.

 

Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdi szedni az Atorvastatin Aurovitas-t

 • ha súlyos légzési elégtelensége van.

 

Ha a fentiek bármelyike igaz Önre, kezelőorvosa az Atorvastatin Aurovitas‑kezelés megkezdése előtt és a kezelés során vérvizsgálatot rendelhet el az izmokat érintő mellékhatások kockázatának meghatározása céljából. Ismert, hogy bizonyos gyógyszerek egyidejű szedése során a vázizomzattal összefüggő mellékhatások, mint például a vázizomsejtek szétesésének (rabdomiolízis) kockázata emelkedett (lásd. 2. pont – „Egyéb gyógyszerek és az Atorvastatin Aurovitas ”).

 

Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét az esetleges izomgyengeségéről is, amennyiben az folyamatosan fennáll. További vizsgálatokra és gyógyszerekre lehet szükség ennek diagnosztizálása és kezelése céljából.

 

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, orvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van.

 

Egyéb gyógyszerek és az Atorvastatin Aurovitas

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Néhány gyógyszer megváltoztathatja az Atorvastatin Aurovitas hatását, vagy az Atorvastatin Aurovitas változtathatja meg ezek hatását. Az ilyen típusú kölcsönhatás az egyik vagy mindkét gyógyszer hatásosságát csökkentheti. Ugyanakkor megnövelheti a mellékhatások súlyosságát, köztük a fontos, izomkárosodással járó állapotot, a rabdomiolízisként ismert betegségét (leírását lásd a 4. pontban):

 • a szervezet immunrendszerének működését befolyásoló gyógyszerek, pl. ciklosporin;
 • bizonyos antibiotikumok vagy gombafertőzés elleni gyógyszerek, pl. eritromicin, klaritromicin, telitromicin, ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol, flukonazol, pozakonazol, rifampicin, fuzidinsav;
 • Ha szájon át fuzidinsavat kell szednie bakteriális fertőzés kezelésére, akkor átmenetileg abba kell hagynia a gyógyszer szedését. Orvosa meg fogja mondani, mikor biztonságos újrakezdeni az Atorvastatin Aurovitas szedését. Az Atorvastatin Aurovitas fuzidinsavval történő szedése ritkán izomgyengeséghez, izomérzékenységhez vagy fájdalomhoz (rabdomiolízis) vezethet. További információért lásd 4. pont – rabdomiolízisre vonatkozó rész.
 • a vérzsírszintet szabályozó egyéb gyógyszerek, pl. gemfibrozil, egyéb fibrátok, kolesztipol;
 • anginára vagy magas vérnyomásra használt kalcium-csatorna blokkolók, pl. amlodipin, diltiazem; szívritmusát szabályozó gyógyszerek, pl. digoxin, verapamil, amiodaron;
 • HIV kezelésére használt gyógyszerek, pl. ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, tipranavir/ritonavir kombinációja, stb.
 • egyes, a hepatitisz C kezelésére használt gyógyszerek, pl. telaprevir;
 • egyéb gyógyszerek, melyekről ismert, hogy kölcsönhatásba lépnek a Atorvastatin Aurovitas‑szal: ezetimib (koleszterinszint-csökkentő), warfarin (amely csökkenti a vérrögképződést), szájon át szedendő fogamzásgátlók, stiripentol (epilepszia kezelésére használt görcsgátló), cimetidin (gyomorégésre és fekélyekre), fenazon (fájdalomcsillapító), kolchicin (köszvény kezelésére), savmegkötők (alumínium vagy magnézium tartalmú, emésztési zavar esetén alkalmazott termékek) és boceprevir (májbetegségek, például hepatitisz C kezelésére);
 • vény nélkül kapható gyógyszerek: orbáncfű.

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

Az Atorvastatin Aurovitas egyidejű bevétele étellel és itallal

Az Atorvastatin Aurovitas alkalmazására vonatkozó utasításokért lásd 3. pontot. Kérjük, vegye figyelembe a következőket:

 

Grépfrútlé

Ne fogyasszon egy vagy két kis pohár grépfrútlénél többet naponta, mert a nagy mennyiségű grépfrútlé megváltoztathatja az Atorvastatin Aurovitas hatását.

 

Alkohol

A gyógyszer szedése során kerülje a nagy mennyiségű alkohol fogyasztását. További információért lásd 2. pont – „Figyelmeztetések és óvintézkedések”.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ne szedje az Atorvastatin Aurovitas-t, ha Ön terhes, vagy ha terhességet tervez.

Fogamzóképes korban lévő nők az Atorvastatin Aurovitas-t kizárólag akkor szedhetik, ha megbízható fogamzásgátló módszereket alkalmaznak.

Ne szedje az Atorvastatin Aurovitas-t, ha Ön szoptat.

Az Atorvastatin Aurovitas biztonságossága terhesség és szoptatás ideje alatt eddig nem bizonyított.

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Általában ez a gyógyszer nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Azonban ne vezessen, ha ez a gyógyszer befolyásolja a gépjárművezetéshez szükséges képességeit. Ne használjon eszközöket vagy gépeket, ha ez a gyógyszer befolyásolja az alkalmazáshoz szükséges képességeit.

 

Az Atorvastatin Aurovitas laktózt és szójalecitint tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa már korábban figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer szójalecitint tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben földimogyoró vagy szója allergiája van.

 

 

 1. Hogyan kell szedni az Atorvastatin Aurovitas-t?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A kezelés megkezdése előtt a kezelőorvos koleszterinszegény diétát fog előírni, amit az Atorvastatin Aurovitas‑kezelés ideje alatt is be kell tartani.

 

Az Atorvastatin Aurovitas ajánlott kezdő adagja felnőtteknél és 10 éves vagy idősebb gyermekeknél és serdülőknél naponta 1-szer 10 mg. Kezelőorvosa szükség esetén emelheti az adagot az Ön számára szükséges adag eléréséig. Kezelőorvosa az adagot 4 hetes vagy hosszabb időközönként fogja módosítani. Felnőtteknek az Atorvastatin Aurovitas maximális adagja naponta egyszer 80 mg és gyermekeknek naponta egyszer 20 mg.

 

Az Atorvastatin Aurovitas tablettát kevés folyadékkal, egészben nyelje le. A tablettát a nap folyamán bármikor, étkezés közben vagy attól függetlenül beveheti, azonban próbálja meg a tablettát minden nap azonos időben bevenni.

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az Atorvastatin Aurovitas-kezelés időtartamát kezelőorvosa határozza meg.

Kérdezze meg kezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy az Atorvastatin Aurovitas hatása túl erős vagy túl gyenge.

 

Ha az előírtnál több Atorvastatin Aurovitas-t vett be

Ha véletlenül túl sok Atorvastatin Aurovitas tablettát vett be (többet, mint az Ön szokásos napi adagja), értesítse kezelőorvosát vagy menjen el a legközelebbi kórházba.

 

Ha elfelejtette bevenni az Atorvastatin Aurovitas-t

Ha elfelejt bevenni egy adagot, csak a következő adagot vegye be a szokásos időpontban. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Atorvastatin Aurovitas szedését

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban vagy abba szeretné hagyni a kezelést, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ha a következő súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal értesítse kezelőorvosát vagy menjen el a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára.

 

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embernél fordulhat elő):

 • Súlyos allergiás reakció, mely az arc, a nyelv és a torok duzzanatához vezet, amely súlyos légzési nehézséget okozhat.
 • A bőr súlyos hámlásával és duzzanatával, a bőrön, szájban, a szemek és nemi szervek környékén felhólyagosodással és lázzal járó súlyos betegség. Rózsaszín-piros bőrkiütések különösen a tenyereken és talpakon, melyek felhólyagosodhatnak.
 • Az izomgyengeséget, izomérzékenységet vagy fájdalmat kóros izomlebomlás is okozhatja, különösen, ha egyidejűleg rossz közérzet vagy magas láz jelentkezik. A kóros izomlebomlás nem mindig szűnik meg az atorvasztatin-szedés abbahagyása után sem; ez életet veszélyeztető lehet, és veseproblémákhoz vezethet.

 

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 embernél fordulhat elő):

 • Ha váratlan vagy szokatlan vérzés vagy véraláfutás jelentkezik Önnél, ez májpanaszokra utalhat. Beszéljen orvosával, amint lehetséges.

 

Az Atorvastatin Aurovitas egyéb, lehetséges mellékhatásai

 

Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 embernél fordulhat elő) közé tartozik:

 • az orrjáratok gyulladása, torokfájás, orrvérzés
 • allergiás reakciók
 • a vércukorszint emelkedése (ha Ön cukorbeteg, folytassa vércukorszintjének gondos ellenőrzését), a vér kreatin-kináz-szintjének emelkedése
 • fejfájás
 • émelygés, székrekedés, puffadás, emésztési zavarok, hasmenés
 • ízületi fájdalom, izomfájdalom és hátfájás
 • kóros májműködésre utaló vérvizsgálati eredmények

 

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 embernél fordulhat elő) közé tartozik:

 • étvágycsökkenés (anorexia), testtömeg-növekedés, vércukorszint-csökkenés (ha Ön cukorbeteg, folytassa vércukorszintjének gondos ellenőrzését)
 • rémálmok, álmatlanság
 • szédülés, a kéz, illetve a láb ujjainak zsibbadása vagy érzéketlensége, a fájdalom- és tapintásérzés csökkenése, az ízérzékelés megváltozása, emlékezetvesztés
 • homályos látás
 • zúgás a fülben és/vagy a fejben
 • hányás, böfögés, felső és alsó hasi fájdalom, hasnyálmirigygyulladás, mely gyomorfájást okozhat (pankreatitisz)
 • májgyulladás (hepatitisz)
 • kiütés, bőrkiütés, bőrviszketés, csalánkiütés, hajhullás
 • nyakfájás, az izmok fáradékonysága
 • nagyfokú fáradtság, rossz közérzet, gyengeség, mellkasi fájdalom, duzzanat, különösen a bokák környékén (ödéma), emelkedett testhőmérséklet
 • fehérvérsejtek jelenlétét kimutató vizeletvizsgálat

 

Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 embernél fordulhat elő) közé tartozik:

 • látászavarok
 • váratlan vérzés vagy véraláfutás
 • epepangás (a bőr és a szemfehérje besárgulása)
 • ínsérülés

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 embernél fordulhat elő) közé tartozik:

 • allergiás reakció – tünetei lehetnek a hirtelen zihálás és mellkasi fájdalom vagy szorítás, a szemhéj, az arc, az ajkak, a száj, a nyelv vagy a torok duzzanata, légzési nehézség, ájulás
 • halláscsökkenés
 • férfiaknál az emlő megnagyobbodása (ginekomasztia)

 

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

 • folyamatosan fennálló izomgyengeség

 

A következő mellékhatásokat jelentették néhány „sztatin” (azonos csoportba sorolható gyógyszer) alkalmazása során:

 • szexuális nehézségek
 • depresszió
 • légzési problémák, mint a tartós köhögés és/vagy légszomj vagy láz
 • cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi orvosa megfigyelés alatt fogja tartani.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Atorvastatin Aurovitas-t tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

 

A dobozon vagy a bliszteren feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Atorvastatin Aurovitas?

 • A készítmény hatóanyaga:

Atorvastatin Aurovitas 10 mg filmtabletta: 10 mg atorvasztatint tartalmaz (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) filmtablettánként.

Atorvastatin Aurovitas 20 mg filmtabletta: 20 mg atorvasztatint tartalmaz (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) filmtablettánként.

Atorvastatin Aurovitas 40 mg filmtabletta: 40 mg atorvasztatint tartalmaz (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) filmtablettánként.

Atorvastatin Aurovitas 80 mg filmtabletta: 80 mg atorvasztatint tartalmaz (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) filmtablettánként.

 

 • Egyéb összetevők:

Tabletta mag: mannit, kopovidon,vízmentes nátrium-karbonát, kroszkarmellóz-nátrium,

szilikátos mikrokristályos cellulóz (tartalma: vízmentes, kolloid szilícium-dioxid és mikrokristályos cellulóz), laktóz-monohidrát, nátrium-lauril-szulfát, vízmentes kolloid szilícium‑dioxid, magnézium-sztearát.

Tabletta bevonat: részlegesen hidrolizált polivinil-alkohol, titán-dioxid (E171), talkum, szójalecitin, xantán gumi.

 

Milyen az Atorvastatin Aurovitas külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Filmtabletta

 

Atorvastatin Aurovitas 10 mg filmtabletta:

Fehér, ovális, egyik oldalán „Y”, a másik oldalán „77” mélynyomású jelzéssel ellátott filmtabletta. Méretek: 9,8 mm × 5,2 mm.

 

Atorvastatin Aurovitas 20 mg filmtabletta:

Fehér, ovális, egyik oldalán „Y”, a másik oldalán „78” mélynyomású jelzéssel ellátott filmtabletta. Méretek: 12,3 mm × 6,5 mm.

 

Atorvastatin Aurovitas 40 mg filmtabletta:

Fehér, ovális, egyik oldalán „Y”, a másik oldalán „79” mélynyomású jelzéssel ellátott filmtabletta. Méretek: 15,5 mm × 8,1 mm.

 

Atorvastatin Aurovitas 80 mg filmtabletta:

Fehér, ovális, egyik oldalán „Y”, a másik oldalán „72” mélynyomású jelzéssel ellátott filmtabletta. Méretek: 19,4 mm × 10,4 mm.

 

Az Atorvastatin Aurovitas filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban érhető el.

 

Kiszerelések:

14 db, 20 db, 28 db, 30 db, 50 db, 56 db, 84 db, 90 db, 98 db és 100 db filmtabletta.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Aurovitas Unipessoal, Lda.

Avenida do Forte, Nº 3

Parque Suécia, Ed.IV, 2º

2794-038, Carnaxide

Portugália

 

Gyártó

APL Swift Services (Malta) Limited

HF26, Hal Far Industrial Estate, Hal Far

Birzebbugia, BBG 3000

Málta

 

vagy

 

Milpharm Limited

Ares Block, Odyssey Business Park

West End Road

Ruislip, HA4 6QD

Nagy-Britannia

 

Atorvastatin Aurovitas 10 mg filmtabletta

OGYI-T-23096/01              10×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/02              20×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/03              28×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/04              30×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/05              50×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/06              56×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/07              84×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/08              90×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/09              98×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/10            100×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

 

Atorvastatin Aurovitas 20 mg filmtabletta

OGYI-T-23096/11              10×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/12              20×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/13              28×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/14              30×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/15              50×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/16              56×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/17              84×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/18              90×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/19              98×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/20            100×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

 

Atorvastatin Aurovitas 40 mg filmtabletta

OGYI-T-23096/21              10×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/22              20×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/23              28×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/24              30×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/25              50×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/26              56×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/27              84×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/28              90×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/29              98×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/30            100×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

 

Atorvastatin Aurovitas 80 mg filmtabletta

OGYI-T-23096/31              10×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/32              20×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/33              28×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/34              30×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/35              50×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/36              56×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/37              84×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/38              90×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/39              98×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23096/40            100×              PA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Belgium:              Atorvastatin AB 10 mg filmomhulde tabletten

Atorvastatin AB 20 mg filmomhulde tabletten

Atorvastatin AB 40 mg filmomhulde tabletten

Atorvastatin AB 80 mg filmomhulde tabletten

Csehország:          Atorvastatin Aurovitas 10 mg potahované tablet

Atorvastatin Aurovitas 20 mg potahované tablet

Atorvastatin Aurovitas 40 mg potahované tablet

Atorvastatin Aurovitas 80 mg potahované tablet

Lengyelország      Atorvastatin Aurovitas

Magyarország:      Atorvastatin Aurovitas 10 mg filmtabletta

Atorvastatin Aurovitas 20 mg filmtabletta

Atorvastatin Aurovitas 40 mg filmtabletta

Atorvastatin Aurovitas 80 mg filmtabletta

Portugália:            Atorvastatina Ritisca

Spanyolország:     Atorvastatina Aurovitas Pharma 10 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Atorvastatina Aurovitas Pharma 20 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Atorvastatina Aurovitas Pharma 40 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Atorvastatina Aurovitas Pharma 80 mg comprimidos recubiertos con película EFG

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. október