Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/200 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 2000 mg/200 mg por oldatos infúzióhoz

 

amoxicillin/klavulánsav

 

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi egy antibiotikum, amely elpusztítja a fertőzéseket okozó baktériumokat. Két hatóanyagot tartalmaz, az amoxicillint és a klavulánsavat. Az amoxicillin az úgynevezett „penicillinek” csoportjába tartozó gyógyszer, amelyek bizonyos esetekben nem képesek a kellő hatást kifejteni (inaktiválódnak). Ez ellen véd a másik hatóanyag (a klavulánsav).

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi felnőtteknél és gyermekeknél a következő fertőzések kezelésére alkalmazható:

 • súlyos fül-, orr- és torokfertőzések,
 • légúti fertőzések,
 • húgyúti fertőzések,
 • bőr- és lágyrészfertőzések, beleértve a fogászati fertőzéseket is,
 • csont- és ízületi fertőzések,
 • hasüregi fertőzések,
 • nőknél a nemi szervek fertőzései.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi alkalmazható felnőtteknél és gyermekeknél nagyobb sebészeti beavatkozások kapcsán előforduló fertőzések megelőzésére.

 

 1. Tudnivalók az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi alkalmazása előtt

 

Nem kaphat Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t:

 • ha allergiás az amoxicillinre, a klavulánsavra, a penicillinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha valamikor már volt súlyos allergiás (túlérzékenységi) reakciója bármely más antibiotikummal szemben. Ilyen reakció lehet a bőrkiütés vagy az arc-, illetve a nyak duzzanata;
 • ha Önnek bármikor antibiotikum-kezelés során májproblémája vagy sárgasága volt.

 

Ne kapjon Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t, ha ezek bármelyike érvényes Önre. Ha nem biztos benne, beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel, mielőtt Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t kapna.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A készítmény beadása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével, vagy a szakszemélyzettel, ha:

 • mirigylázban szenved,
 • máj- vagy vesebetegség miatt kezelik,
 • a vizeletürítése nem rendszeres.

Ha nem biztos benne, hogy a fentiek bármelyike érvényes-e Önre, beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi alkalmazása előtt.

 

Egyes esetekben kezelőorvosa megvizsgáltathatja a fertőzést okozó baktériumok típusát. Az eredménytől függően lehet, hogy Ön egy eltérő erősségű Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t vagy egy másik gyógyszert fog kapni.

 

Állapotok, amelyekre figyelnie kell

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi egyes meglévő állapotokat súlyosbíthat, illetve súlyos mellékhatásokat okozhat. Ezek közé tartoznak az allergiás reakciók, görcsrohamok és a vastagbélgyulladás. Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi alkalmazása alatt figyelnie kell bizonyos tünetekre, hogy csökkenjen bármilyen probléma jelentkezésének a veszélye. Lásd „Állapotok, amelyekre figyelnie kell” a 4. pontban.

 

Vér- és vizeletvizsgálat

Ha vérvizsgálatot végeznek Önnél (például a vörösvértestek vizsgálatát vagy májfunkciós teszteket), vagy vizeletvizsgálatot végeznek (a vizeletben lévő cukor kimutatására), tájékoztassa az orvost vagy a szakszemélyzetet, hogy Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t kap. Erre azért van szükség, mert az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi befolyásolhatja az ilyen típusú tesztek eredményét.

 

Egyéb gyógyszerek és az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet a jelenleg vagy nemrégiben szedett/alkalmazott vagy szedni/alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket és a gyógynövény tartalmú készítményeket is.

 

Ha Ön az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑val együtt allopurinolt szed (amelyet köszvény kezelésére alkalmaznak), nagyobb a valószínűsége az allergiás bőrreakciók jelentkezésének.

 

Ha Ön probenecidet szed (amelyet köszvény kezelésére alkalmaznak), lehet, hogy a kezelőorvosa változtatni fog az Ön Amoxicillin/Klavulánsav Kabi adagján.

 

Véralvadásgátló gyógyszerek (például warfarin) Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑val történő egyidejű szedése esetén szükség lehet soron kívüli vérvizsgálatokra.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi befolyásolhatja a metotrexát (egy daganatos vagy reumás betegségek kezelésére szolgáló gyógyszer) hatását.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi befolyásolhatja a mikofenolát-mofetil (átültetett szervek kilökődését gátló gyógyszer) hatását.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.

 

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi nátriumot és káliumot tartalmaz

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por megközelítőleg 31,5 mg (1,4 mmol) nátriumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt ellenőrzött nátrium-diétán levő betegeknél figyelembe kell venni.
 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por megközelítőleg 9,8 mg (0,3 mmol) káliumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt vesebetegek vagy ellenőrzött kálium-diétán levő betegek esetében figyelembe kell venni.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg por megközelítőleg 62,9 mg (2,7 mmol) nátriumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt ellenőrzött nátrium-diétán levő betegeknél figyelembe kell venni.
 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg por megközelítőleg 19,6 mg (0,5 mmol) káliumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt vesebetegek vagy ellenőrzött kálium-diétán levő betegek esetében figyelembe kell venni.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/200 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/200 mg por megközelítőleg 62,9 mg (2,7 mmol) nátriumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt ellenőrzött nátrium-diétán levő betegeknél figyelembe kell venni.
 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/200 mg por megközelítőleg 39,3 mg (1,0 mmol) káliumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt vesebetegek vagy ellenőrzött kálium-diétán levő betegek esetében figyelembe kell venni.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 2000 mg/200 mg por oldatos infúzióhoz

 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 2000 mg/200 mg por megközelítőleg 125,9 mg (5,5 mmol) nátriumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt ellenőrzött nátrium-diétán levő betegeknél figyelembe kell venni.
 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 2000 mg/200 mg por megközelítőleg 39,3 mg (1,0 mmol) káliumot tartalmaz injekciós üvegenként. Ezt vesebetegek vagy ellenőrzött kálium-diétán levő betegek esetében figyelembe kell venni.

 

 1. Hogyan kell alkalmazni az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t?

 

Ezt a gyógyszert soha ne adja be saját magának. Szakképzett személy, orvos vagy a gondozását végző egészségügyi szakember fogja Önnek beadni ezt a gyógyszert.

 

A készítmény ajánlott adagja:

500/50 mg, 1000 mg/100 mg, 2000 mg/200 mg

Felnőttek és 40 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek

Szokásos adag

 

1000 mg/100 mg 8-12 óránként.

 

Nagyobb adag 1000 mg/100 mg 8 óránként vagy 2000 mg/200mg 12 óránként.

Nagyon súlyos fertőzések esetében az adagot fel lehet emelni 8 óránként beadott 2000 mg/200 mg-ra.

 

Sebészeti beavatkozás alatt vagy után kialakult fertőzés megszüntetése 1000 mg/100 mg vagy legfeljebb 2000 mg/200 mg a sebészeti beavatkozás előtt, az anesztetikum beadásával egyidejűleg.

Az adag a beavatkozás típusától függően változhat. A kezelőorvosa az adagot ismételten beadhatja, ha a beavatkozás 1 óránál tovább tart.

 

40 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek

 • Az adagokat a gyermek testtömegének megfelelően, kilogrammonként számolják ki.
3 hónapos vagy ennél idősebb gyermekek 50 mg/5 mg testtömeg‑kilogrammonként 8 óránként.
3 hónaposnál fiatalabb vagy 4 kg‑nál kisebb testtömegű gyermekek 50 mg/5 mg testtömeg‑kilogrammonként 12 óránként.

 

1000 mg/200 mg

Felnőttek és 40 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek

Szokásos adag

 

1000 mg/200 mg 8 óránként.

 

 

Sebészeti beavatkozás alatt vagy után kialakult fertőzés megszüntetése 1000 mg/200 mg műtét előtt az anesztetikum beadásával egyidejűleg.

Az adag a sebészeti beavatkozás típusától függően változhat. A kezelőorvosa az adagot ismételten beadhatja, ha a beavatkozás 1 óránál tovább tart.

 

40 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek

 • Az adagokat a gyermek testtömegének megfelelően, kilogrammonként számolják ki.
3 hónapos vagy ennél idősebb gyermekek 25 mg/5 mg testtömeg‑kilogrammonként 8 óránként.
3 hónaposnál fiatalabb vagy 4 kg‑nál kisebb testtömegű gyermekek 25 mg/5 mg testtömeg‑kilogrammonként 12 óránként.

 

Vese- és májkárosodásban szenvedő betegek

 • Ha Önnek vesebetegsége van, szükségessé válhat az adag módosítása. Lehet, hogy kezelőorvosa eltérő erősségű készítményt vagy egy másik gyógyszert fog választani.
 • Ha Önnek májbetegsége van, kezelőorvosa szigorú megfigyelés alatt fogja tartani, és májműködésének ellenőrzése céljából gyakoribb vérvizsgálatokra is szükség lehet.

 

Hogyan adják be Önnek az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t?

 • Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t vénába adott injekció vagy intravénás infúzió formájában fogja megkapni.
 • Figyeljen arra, hogy az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi-kezelés alatt sok folyadékot igyon.
 • Normális esetben nem fogja 2 hétnél tovább kapni az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t anélkül, hogy az orvos felül ne vizsgálná a kezelést.

 

Ha az előírtnál több Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t kapott

Nem valószínű, hogy túl sokat kapjon, de ha úgy gondolja, hogy túl sok Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t kapott, azonnal szóljon kezelőorvosának, gyógyszerészének vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek. A tünetek között lehetnek gyomorpanaszok (hányinger, hányás vagy hasmenés) vagy görcsök.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

 

 

 1. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A gyógyszer alkalmazása során az alábbi mellékhatások fordulhatnak elő.

 

Állapotok, amelyekre figyelnie kell

Allergiás reakciók:

 • bőrkiütés;
 • érgyulladás (vaszkulitisz), amely a bőrön vörös vagy bíborszínű kitüremkedő foltok formájában jelentkezhet, de előfordulhat a test más részein is;
 • láz, ízületi fájdalmak, nyirokcsomó-duzzanat a nyak, a hónalj vagy a lágyék környékén;
 • az arc- vagy a száj vizenyős duzzanata (angioödéma), ami légzési nehézséget okozhat;
 • eszméletvesztés.

Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezek közül a tünetek közül bármelyiket észleli. Ilyen esetben hagyja abba az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi alkalmazását!

 

Vastagbélgyulladás

A vastagbélgyulladás általában véres és nyálkás híg székletet eredményez, hasfájás és/vagy láz kíséretében.

Amilyen gyorsan csak lehet, forduljon a kezelőorvosához, és kérje ki a tanácsát, ha ezeket a tüneteket tapasztalja.

 

Gyakori mellékhatások (10 beteg közül legfeljebb 1‑nél jelentkezhetnek):

 • gombás fertőzés (Candida – a hüvely, a szájüreg vagy a bőrhajlatok gombás fertőzése),
 • hasmenés.

 

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek):

 • bőrkiütés, viszketés,
 • kidudorodó, viszkető bőrkiütés (csalánkiütés),
 • hányinger, különösen nagy adagok alkalmazása esetén,

– ha ez Önnél is előfordul, az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t étkezés előtt kell alkalmazni.

 • hányás,
 • emésztési zavar,
 • szédülés,
 • fejfájás.

Vérvizsgálattal kimutatható nem gyakori mellékhatások:

 • a máj által termelt egyes anyagok (enzimek) szintjének emelkedése.

 

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1‑nél jelentkezhetnek):

 • bőrkiütés, amely állhat parányi céltáblára emlékeztető hólyagokból (központi sötét foltok világosabb területtel övezve, szélükön sötét gyűrűvel – eritéma multiforme)

– Sürgősen forduljon orvoshoz, ha ezek közül a tünetek közül bármelyiket észleli.

 • érintéskor nagyon fájdalmas duzzanat és vörösség a véna mentén.

 

Vérvizsgálattal kimutatható ritka mellékhatások:

 • a véralvadásban szerepet játszó sejtek alacsony száma;
 • a fehérvérsejtek alacsony száma.

 

Egyéb mellékhatások

Nagyon kisszámú betegnél egyéb mellékhatások is előfordultak, de ezek pontos gyakorisága nem ismert.

 • allergiás reakciók (lásd fent),
 • az agyat burkoló védőhártya gyulladása (aszeptikus meningitisz),
 • vastagbélgyulladás (lásd fent),
 • súlyos bőrreakciók:
 • nagy kiterjedésű hólyagos bőrkiütések és hámló bőrterületek, elsősorban a száj-, az orr-, a szemek és a nemi szervek körül (Stevens-Johnson szindróma), vagy egy súlyosabb forma, amikor a testfelület több mint 30%-a lehámlik (toxikus epidermális nekrolízis),
 • nagy kiterjedésű bőrkiütés, kis vörös gennyes hólyagokkal (bullózus exfoliatív dermatitisz)
 • vörös hámló bőrkiütés bőr alatti dudorokkal és hólyagokkal (exantémás pusztulózis)
 • influenzaszerű tünetek bőrkiütéssel, lázzal, duzzadt mirigyekkel és kóros laborvizsgálati eredményekkel (beleértve az emelkedett eozinofil sejtszámot [eozinofília] és májenzimeket is) (Gyógyszerreakció Eozinofíliával és Szisztémás Tünetekkel [DRESS szindróma])

Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezek közül a tünetek közül bármelyiket észleli:

 • májgyulladás (hepatitisz),
 • sárgaság, aminek oka a bilirubin (egy máj által termelt anyag) felhalmozódása a vérben, amitől a bőr és a szemfehérje sárga színű lesz,
 • a vesetubulusok gyulladása,
 • hosszabb véralvadási idő,
 • görcsök (azoknál, akik nagy Amoxicillin/Klavulánsav Kabi adagokat kapnak, vagy akiknek veseproblémája van).

 

Vérvétellel vagy vizeletvizsgálattal kimutatható mellékhatások:

 • fehérvérsejtek számának súlyos mértékű csökkenése;
 • alacsony vörösvértestszám (hemolítikus anémia);
 • kristályok a vizeletben.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 1. Hogyan kell az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑t tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és az injekciós üvegen feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 25°C‑on tárolandó.

 

A fénytől való védelem érdekében az injekciós üveget tartsa a dobozában.

Az elkészített injekciós oldatot az elkészítést követően 15 percen belül fel kell használni.

A feloldás elkezdése és az intravénás infúzió beadásának vége közötti időintervallum nem haladhatja meg az 1 órát.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi?

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

500 mg amoxicillin (amoxicillin-nátrium formájában) és 50 mg klavulánsav (kálium-klavulanát formájában) injekciós üvegenként.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

1000 mg amoxicillin (amoxicillin-nátrium formájában) és 100 mg klavulánsav (kálium-klavulanát formájában) injekciós üvegenként.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/200 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

1000 mg amoxicillin (amoxicillin-nátrium formájában) és 200 mg klavulánsav (kálium-klavulanát formájában) injekciós üvegenként.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 2000 mg/200 mg por oldatos infúzióhoz

2000 mg amoxicillin (amoxicillin-nátrium formájában) és 200 mg klavulánsav (kálium-klavulanát formájában) injekciós üvegenként.

 

 • A készítmény nem tartalmaz más összetevőt. Kérjük, olvassa el a 2. pontot további fontos információkért az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi‑ban lévő nátriumról és káliumról.
 • Az orvos, a gondozását végző egészségügyi szakember vagy a gyógyszerész készíti el az injekciót vagy az infúziót a felhasználás előtt megfelelő folyadék (pl. injekcióhoz való víz vagy injekciós/infúziós oldat) felhasználásával.

 

Milyen az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Amoxicillin/Klavulánsav Kabi steril porként, átlátszó injekciós üvegekben kerül forgalomba, injekció vagy infúzió készítéséhez. Klórbutil gumidugóval, alumíniumkupakkal és lepattintható védőlappal lezárt injekciós üveg dobozban.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg és 1000 mg/200 mg:

1, 5, 10 vagy 50 db injekciós üveg dobozonként.

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg és 2000 mg/200 mg:

1, 5 vagy 10 db injekciós üveg dobozonként.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Fresenius Kabi Hungary Kft.

1025 Budapest, Szépvölgyi út 6.

 

Gyártó:

Labesfal – Laboratórios Almiro S.A.

Santiago de Besteiros (Fresenius Kabi Group), Lagedo, Santiago de Besteiros,

3465-157 Santiago de Besteiros

Portugália

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Belgium: Amoxiclav Fresenius Kabi 500 mg/50 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Franciaország: AMOXICILLINE ACIDE CLAVULANIQUE KABI 500mg/50mg, poudre pour solution injectable/pour perfusion

Magyarország: Amoxicillin/Klavulánsav Kabi

Hollandia: Amoxicilline/Clavulaanzuur Fresenius Kabi 500 mg/50 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Portugália: Amoxicilina/Ácido Clavulânico Kabi

 

Belgium: Amoxiclav Fresenius Kabi 1000 mg/100 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Franciaország: AMOXICILLINE ACIDE CLAVULANIQUE KABI 1g/100mg, ENFANTS poudre pour solution injectable/pour perfusion

Magyarország: Amoxicillin/Klavulánsav Kabi

Hollandia: Amoxicilline/Clavulaanzuur Fresenius Kabi 1000 mg/100 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Portugália: Amoxicilina/Ácido Clavulânico Kabi

 

Belgium: Amoxiclav Fresenius Kabi 1000 mg/200 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Ciprus, Görögország: Amoxicillin+Clavulanic acid/ Kabi, κόνις για παρασκευή διαλύματος προς ένεση/έγχυση, 1000 mg/200 mg

Németország, Luxemburg: Amoxicillin/Clavulansäure Kabi 1000 mg/200 mg Pulver zur Herstellung einer Injektions- oder Infusionslösung

Spanyolország: Amoxicilina/Ácido Clavulánico Kabi 1g/200mg Polvo para solución inyectable y para perfusión

Franciaország: AMOXICILLINE ACIDE CLAVULANIQUE KABI 1g/200mg ADULTES, poudre pour solution injectable/pour perfusion

Magyarország: Amoxicillin/Klavulánsav Kabi

Írország, Nagy-Britannia: Co-Amoxiclav, 1000 mg/200 mg powder for solution for injection/infusion

Olaszország: Amoxicillina e Acido Clavulanico Kabi

Hollandia: Amoxicilline/Clavulaanzuur Fresenius Kabi1000 mg/200 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Lengyelország: Amoxicillin/Clavulanic Acid Kabi

Portugália: Amoxicilina/Ácido Clavulânico Kabi

 

Belgium: Amoxiclav Fresenius Kabi 2000 mg/200 mg poeder voor oplossing voor infusie

Németország, Luxemburg: Amoxicillin/Clavulansäure Kabi 2000 mg/200 mg Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung

Spanyolország: Amoxicilina/Ácido Clavulánico Kabi 2g/200mg Polvo para solución para perfusión

Franciaország: AMOXICILLINE ACIDE CLAVULANIQUE KABI 2g/200mg ADULTES, poudre pour solution pour perfusion

Magyarország : Amoxicillin/Klavulánsav Kabi

Olaszország: Amoxicillina e Acido Clavulanico Kabi

Hollandia: Amoxicilline/Clavulaanzuur Fresenius Kabi 2000 mg/200 mg poeder voor oplossing voor infusie

Lengyelország: Amoxicillin/Clavulanic Acid Kabi

Portugália: Amoxicilina/Ácido Clavulânico Kabi

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 500 mg/50 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

OGYI-T-22650/01                   1×15 ml

OGYI-T-22650/02                   5×15 ml

OGYI-T-22650/03                   10×15 ml

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/100 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

OGYI-T-22650/04                   1×50 ml

OGYI-T-22650/05                   5×50 ml

OGYI-T-22650/06                   10×50 ml

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 1000 mg/200 mg por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

OGYI-T-22650/07                   1×20 ml

OGYI-T-22650/08                   5×20 ml

OGYI-T-22650/09                   10×20 ml

 

Amoxicillin/Klavulánsav Kabi 2000 mg/200 mg por oldatos infúzióhoz

OGYI-T-22650/10                   1×100 ml

OGYI-T-22650/11                   5×100 ml

OGYI-T-22650/12                   10×100 ml

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. szeptember